Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten článek je brilantní! Měl by být nalepen na dubové prkénko a denně po ránu jej vtloukat do hlav všem rádobypolitikům a rádobynovinářům! Howgh! R^

5 0
možnosti
KB

Máte v tom totální guláš. To je na propadnutí na kterékoliv střední škole. Hitler byl přece sponzorován předními německými podnikateli. Myslíte, že němečtí podnikatelé by dávali své peníze socialistovi? V Mein Kampfu Hitler píše, že jeho největší nepřátelé jsou sociální demokraté. Komunisté a sociální demokraté také jako první skončili v koncentračních táborech, zatímco pravicové strany se s NSDAP sloučily (předtím ovšem vytvořily s NSDAP pravicovou koalici). Tohle se ale snad učí už na základní škole.

Kybyste měl soudit pouze podle názvu strany, musel byste Beneše a Horákovou zařadit mezi Hitlerovy ideologické spojence. Ale to je samozřejmě absurdní.

Takže váš článek je nelogický a zmatečný, opakuje pouze ty největší, dávno vyvrácené nesmysly.

1 9
možnosti
Foto

Vy asi budete mít problém s psaným slovem, viďte? To s těmi podnikateli je v článku jasně napsáno, nehledě k tomu že ano, socialisty podporují i podnikatelé, u nás i kdekoli a kdykoli jinde; i o té sociální demokracii se tam mluví... Mluvte o logice a zmatečnosti zrovna vy, který nejste schopen přečíst ani krátký článek.

2 0
možnosti

Klíčem k definování pozice Hitlera na pravolevé politické ose je, zda jeho politika směřovála k oslabení či posílení německého kapitálu, tedy přesněji velkých německých průmyslových a zemědělských vlastníků. A zde se s ním tento kapitál spojoval z důvodu, aby svou pozici oslabil či posílil. Sociální reformy Hitlera by nás neměli mást, protože kapitál je samozřejmě schopen pro obhajobu svých pozic udělat cokoliv. Mimochodem, to bychom i z Bismarka mohli udělat rovnou komunistu.

Jde tu tedy o to, komu to více posloužilo k obhajobě mocenských pozic. Zda Hitler zabránil socialistické revoluci v Německu pod vedením komunistů, nebo ne.

0 2
možnosti
KB

Je pravdou, že Bismarck udělal už jakési první sociální reformy.

0 0
možnosti
JV

O tom, že NSDAP byla jenom jedna z odnoží socialistické internacionály, která se osamostatnila, neni pochyb. Ale vyvstavá otázka. Ksm zařadit vlastně Babiše-Bureše s jeho hnutím, které je prolezlé skrz naskrz estébáky a jejich přisluhovači?

1 1
možnosti
JH

J91a82n 60H34l44e11d83í44k

14. 7. 2014 16:31

Hitler si vybral ze všech --izmů jen to, co mu vyhovovalo, i když pro dělnickou třídu vykonal opravdu mnoho dobrého. --((Za Masaryka dělníci u nás neznali pojem závodní jídelna, rekreace, přestávky, prac.oděv zdarma atd!!!))-- Pravice znamená svobodu a to Hitler zcela zavrhl, totalitně chtěl ovládnout člověka od kolébky až po rakev,-- v tomto si mohou komunisté s ním podat ruce. I kdyby Hitler válku vyhrál a zahnal komunisty za Ural, my bychom na tom nevydělali, jako podrasa Slovanů jsme byli zařazeni mezi otroky, a rovnocenná mohla být jen užitečná vrstva vědců, vynálezců a některých umělců, těm se plánovalo nabídnout německé občanství. Snad výhodou by byla neexistence povalečů.

4 0
možnosti
RJ

R80a29d61e53k 42J51a44r62o69š

14. 7. 2014 17:47

Otázka selekce Čechů měla být postavena pouze na rasové vhodnosti a způsobu smýšlení. Ve stručnosti:

rasově vhodní a dobře smýšlející - poněmčit

rasově nevhodní a dobře smýšlející - nechat v klidu dožít, zabránit množení

rasově nevhodní a špatně smýšlející - odsun na východ

rasově vhodní a špatně smýšlející - převýchova, pokud ne, tak postavit ke zdi

0 0
možnosti
KD

To jste se nemusel tak namáhat, když název jeho strany NSDAP je zřejmý.

Vývody autora mají omluvit chování USA a jeho prodloužené paže NATO ve světě ?8-o8-o

0 4
možnosti
RJ

R26a53d72e71k 29J18a76r46o78š

14. 7. 2014 15:17

Dle mého názoru nebyl Hitler národní socialista nýbrž národní populista. Takticky a obratně v politice manévroval tak, aby si naklonil jak obyčejné arbajtry, tak i německé podnikatele a vojenské špičky, které byly  z řad pruské šlechty. Takže samozřejmě používal i některé nástroje typické pro socialismus, ale na druhou stranu ani náhodou neuvažoval o zrušení soukromého vlastnictví. A když to vypadalo, že Ernst Röhm a jeho SA se chystají ohrozit a vytlačit generálské vedení wehrmachtu, tak přišla "Noc dlouhých nožů". Neboli vše podřizoval myšlence vytvořit silné Německo připravené na vítěznou válku...

3 0
možnosti
KB

Ano, s tím by se dalo souhlasit. Musel získat všechny vrstvy německého národa.

0 0
možnosti
VM

V29l54a96d57a 21M25u90s84i36l

14. 7. 2014 15:10

Ovšem celé pojednání / nechci to označit za  fundvaný   elaborát/ má  jAKÝSI  peiorativní  ádech  a trochu  hraničí  s antisemitismem

0 3
možnosti
VM

V87l96a45d61a 45M64u75s88i80l

14. 7. 2014 15:06

Na druhé straně ten kdo má  povrchní  znalosti z filosofie ví, že   zde presentované

  názory  německých pojlavárů  Třetí  říše   je  levicová politika

2 0
možnosti
VM

V22l43a67d26a 89M51u80s92i75l

14. 7. 2014 15:04

Článek je pro běžnou populaci svým způsobem impliicitní. Zdálo by se, že autor  se povrchně seznámil   s   dialektickým materialismem a posléze upadl do bahna oportunismu

1 2
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky