Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tygr.karlos

26. 8. 2010 20:58
fanatici diskutovat neumějí...

Ono vůbec nemá cenu se s těmi ekofanatiky bavit, to je jako diskutovat s věřícími o nesrovnalostech v jejich víře. Oni netuší, nemají argumenty a nedokáží přiznat chybu. Melou dokola jak kolovrátky naučené fráze a jsou spokojeni ;-D Pokud mě svými názory neomezují, je mi to jedno. Ale když se třeba v souvislosti s tím ekoterorismem začnou buzerovat ve velkém normální lidi, zatímco velké fabriky vesele znečišťují dál, je mi z toho na blití.

Avatar jsem viděl třikrát a je to docela fajn film, vizuálně naprosto úchvatný. Domnělou spojitost se Zemí bych vůbec neřešil a údajná ekoagitka mě nijak nerušila. Soucítil jsem s úžasnou Pandorou a lidem Na´Vi, ale přenášet to na Zemi by mě ani nenapadlo ;-)

0 0
možnosti
A

Asmodai

27. 8. 2010 9:04
Re: fanatici diskutovat neumějí...

Napadnout tě to nemusí, ale je to tam tak očividné, že se to přehlédnout nedá. :-)

0 0
možnosti
V

VKZ

26. 8. 2010 17:07
No co na to rici.

Cameron krom delani vydelecnejch komercnich filmu, se zabejva intenzivne vedou. Dele nez je autor tohoto blogu na svete. To ze ma dost penez mu umoznuje se konickem zabyvat na jine urovni nez kdejakej Pepik co chodi do prace, vobcas si neco precte , neco napise a je rad.

Pro a proti globalnimu oteplovani, jsou analyzovana z dnesni urovne vedy a poznani obou taboru, a ten je opravdu chabej. Lidstvo vi stale prd o mechanismech fungovani teto planety a zivote na ni/slunecni soustave/ vesmiru a vazbach mezi tim, proto bych se vyvaroval unahlenych zaveru..Veda neni zadne dogma a neustale se zdokonaluje a urcite v otazce vlivu cloveka na cokoli toho bude jeste mnoho receno.

0 0
možnosti
UC

emersonskej

1. 9. 2010 22:43
Re: No co na to rici.

Pokud je Cameron tak ůžasně vzdělán v daném oboru, potom nechápu, proč odřekl onu diskusi. Mohl přece - jsa vyzbrojen takovým kvantem znalostí jak říkáte - smáznout své oponenty jedna dvě... tedy pokud jste si to jeho intenzivní studium vědy poněkud nevycucal z prstu, což jednoho napadné už vzhledem k Cameronově .... jazyku intelektuála...;-D

0 0
možnosti
FV

Leftism and censorship killer

26. 8. 2010 17:01
Děkuji za přínosný náhled na voteplováky a retardotara.

Voteplováci jsou jen jiná forma komunistů, stejně jako multikulti. Sami si myslí, že všemu rozumí lépe než ostatní a z toho titulu chtějí přkazovat všem jak se má svět řídit.

-

Jsou to většinou ti samí lidé, kteří se v soukromém sektoru nejsou schopni řádně uživit a žádají silný sociální stát. :-/

0 0
možnosti
V

VKZ

26. 8. 2010 17:11
Re: Děkuji za přínosný náhled na voteplováky a retardotara.

Vite prd..davad kvalitu vedy do souvislosti s politickym nazorem , muze jen neinformovanej pomatenec.

0 0
možnosti
JN

Cynyc

26. 8. 2010 15:36
"Nezávislý" idnes

Ještě jsem ve výběru z blogů neviděl ani jeden článek, který by podporoval teorii GO, zato články odpůrců jsou tam vždy, i když stojí za starou belu, jako články pana Kremlíka (poněkud fundovanější jsou např. články pana Drábka). Každému normálnímu jedinci přitom musí být jasné, že několika články na blogu idnes se tak složitý problém, jemuž se věnují tisíce specialistů na plný úvazek, aniž by dospěli k jednoznačnému závěru, prostě vyřešit nedá. idnes prosazuje vícero názorů, antienvironmentalismus ovšem zdaleka nejdůrazněji.

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

26. 8. 2010 15:50
Re: "Nezávislý" idnes

Špatně znáte blogy:

http://polach.blog.idnes.cz/r/25085/Globalni-oteplovani.html

0 0
možnosti
I

ivabublan

26. 8. 2010 15:29
Kdyz blbost nezna hranic a chybi pochopeni,

pisou se blogy podobneho charakteru....

Anebo proc vas autore tolik se*e to, co ktirizujete u jinych, pricemz to sam delate!?!?!

Co vam autore vadi? Ze J.C. natocil nejnavstevovanejsi film vsech dob, nebo ze vy ne? Ze J.C. se pokusil lidem vypravet pribeh, nebo ze vy ho nejste schopen pochopit? Ze J.C. nikoho nenuti jit na nej do kina a kupovat DVD, nebo ze ho chtelo videt vase okoli?

... malost nad malost... vzdyt vas to nikdo nenuti sledovat, tak proc to kritizujete... Ocernujete tady J.C. jako kdyby udelal neco spatneho ... cim se ten clovek proboha provinil? Zavrazdil nekoho? Uveznil nekoho? Pomluvil vas? NE! No tak o co vam jde?!

0 0
možnosti
I

ivabublan

26. 8. 2010 15:32
Re: Kdyz blbost nezna hranic a chybi pochopeni,

A autore, byl bych rad, kdyby jste primo poukazal na JEDINOU PRIMOU SOUVISLOST mezi filmem Avatar a globalnim OTEPLOVANIM. Uvdte scenku nebo dialog, ktera je souvisla. Protoze jedine co si z vaseho clanku odnasim je pocit, ze Spacilova obohatila chaby slovnik o 2 slova dalsiho omezeneho cloveka.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

26. 8. 2010 14:41
Reziseri jako ohrozena skupina

Reziseri patri k nejohrozenejsim skupinam lidi ohrozenych zneuzitim coby "uzitecni idioti", nebot jejich nepopitatelna rutina v točení filmů byva vydavana za genialitu a schopnost vyresit jakoukoliv existencni otazku celeho lidstva. Pritom je to skoro totez, jako kdybychom poslali Sylvestra Stalone vyhrat valku v Afhanistanu.

0 0
možnosti
P

pavel.61.

26. 8. 2010 14:27
on Cameron běha s teploměrem a měří globální oteplování?

0 0
možnosti
JM

J i ř í

26. 8. 2010 13:47
Obě strany jsou stejně trapné.

Chybí mi lidé, kteří by s trochou pokory dokázali říci "Nevíme, jestli je to tak nebo tak. Musíme počítat se všemi variantami a připravit se na ně". Místo toho jsou na obou stranách fanatici. Fanatičtí oteplovači proti fanatickým popíračům. Fanatičtí ekologisté proti jejich fanatickým odpůrcům. Copak je v životě všechno černo-bílé?

0 0
možnosti
JN

tom-2718281828459

26. 8. 2010 13:50
Re: Obě strany jsou stejně trapné.

není to černobíle, ale nejhlasitěji se ozývají ti z obou extrémů názorového spektra.

0 0
možnosti
DML

Dux Mea Lux

26. 8. 2010 13:33
Avatar – poslední hollywoodský útok na Západ

V zásadě jde o to, že bílí jsou ve filmu vykresleni jako brutální, chamtivé a lhostejné bestie, které znásilňují přírodu a s úsměvem na tváři v honbě za ziskem ničí ostatní kultury. Hlavním padouchem je běloch „Plukovník Quaritch“, hrubián, což je jeho jediný charakterový rys. Film vrcholí jeho výkřikem „jaké to je zrazovat vlastní rasu!?“, ve chvíli, kdy se jej hlavní protagonista pokouší zabít. Přestože část hrdinů filmu, představujících „bílé, se nakonec ukáže v pozitivním světle, je to pouze proto, že totálně odmítnou vlastní civilizaci a přidají se ke druhé straně. Jinými slovy, jediní dobří mezi bílými jsou ti, kteří se zcela otočí k vlastní zlé a ničivé kultuře zády. Jak podotkl kritik Armond White, „Avatar je nejkýčovitější film, který kdy byl natočen o tom, jak bílý člověk potřebuje najít ztracenou identitu a kompenzovat svou politickou, rasovou, sexuální a historickou vinu.“

http://deliandiver.org/2010/01/avatar-–-posledni-hollywoodsky-utok-na-zapad.html

0 0
možnosti
I

ivabublan

26. 8. 2010 15:35
Re: Avatar – poslední hollywoodský útok na Západ

a vlastniho nazoru nejste schopen?

0 0
možnosti
V

viveka77

26. 8. 2010 13:22
Ochrana přírody ohrožuje bezohledné zisky

Tudíž se budeme (obrazně řečeno) "ženit a vdávat až do posledního dne", ničit a drancovat dokud se nám to nesesype. No budiž, aspoň bude veselo.

0 0
možnosti
I

ivabublan

26. 8. 2010 15:36
Re: Ochrana přírody ohrožuje bezohledné zisky

R^

(koncne nekdo, kdo to pochopil v sirsim pojeti)

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky