Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten clovek bud vedome lze nebo nema par kolecek pohromade nebo je opravdu hloupy a nebo je to humanista. Ale normalni clovek tohle napsat nemuze, alespon ne ten, ktery tomu alespon minimalne rozumi

1 0
možnosti

M63i44l54a37n 64R29a38d90e65k

4. 11. 2013 17:39

R^R^R^, mate pravdu, pocasi prodelava zmeny, diky bohu (prirode) se za poslednich asi deset tisic let nezmenilo drasticky, jinak uz bychom tu mozna nebyli, nebo ne v takovem mnozstvi. A take jsem na to napsal jednou prispevek, drive za povodne nebo sucha mohli zide, a kdyz nebyli k mani, tak carodejnice. Dnes HAARP a prumysl.

1 0
možnosti

J73a78n 20M31e68r60t71a

4. 11. 2013 12:51

No, vidím, že pan Kremlík se už ani nesnaží předstírat objektivitu.

2 2
možnosti
Foto

Místo vědecky to pojímá literárně. S příměsí demagogie.

1 1
možnosti
Foto

Zajímavé je, že jsem vyčetl ze zprávy závěry indikující trend oteplování v dlouhodobém měřítku.

Pokud tedy napíšete, že oteplování se nepotvrdilo, není pro vás žádný problém se s takovým tvrzením popasovat.

Vadí mi jak alarmisté, tak i obdobní z opačného spektra-spektici. Obojí je ŠKODLIVÉ.

Souhlasím s předchozím příspěvkem: nic se nemá přehánět, ale také ne bagatelizovat jen proto, že se dotyčná osoba či skupina rozhodla tak konat.

2 1
možnosti
Foto

Oprava: 

Samozřejmě: skeptici a ne spektici. 

;-)

0 0
možnosti

Ono mluvit skutečně zasvěceně o globálních změnách klimatu znamená mít k dispozici podrobná data měření za posledních milion let. Přinejmenším.

Na druhou stranu je nepochybné, že změnu klimatu může vyvolat nejen tak zásadní jev, jako srážka země s kometou či planetkou, tak i působení člověka - už jen proto, že s dnešním jaderným arsenálem lze učinit podobnou spoušť jako v případě "přistání" komety.

Ovšem lze říci, zda má běžná činnost člověka také vliv na klima? Je nemožné říci NE, neb rozdíl mezi vypouštěním a nevypouštěním miliard tun průmyslových a jiných zplodin do atmosféry nějaký vliv již z matematicko-fyzikální podstaty světa mít musí. Otázka je jaký. A k tomu je potřeba nějaký ten minimální vzorek dat, jak je uvedeno v úvodu (s přihlédnutím ke stáří Země 5 mld let jde jen o krátké a pro nás zajímavé období).

Avšak vzhledem k technologickému pokroku a zvyšujícímu se bezprostřednímu vlivu člověka na přírodu není dobré antropogenní vliv na podnebí podceňovat a raději být opatrný. Být opatrný však neznamená udělat z ekologie náboženství a stanovit ničím nepodložená dogmata.

4 0
možnosti
Foto

Jako beletrie určitě zajímavé. ;-)

0 1
možnosti

Moc hezké srovnání.

5 1
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky