Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Měli bychom se spíše věnovat rekarbonizaci a dotěžit dostupné uhlí. Může se stát, že ty nákladné rekultivace znemožní dostupnost uhlí (viz Chabařovice).

0 0
možnosti

J36i92r55i 61T57i36c10h29y

13. 11. 2019 17:28

Dalo by se hodne pridat, tak jen kratce. Podnebi se menilo za poslednich 500000 let (museum of City of London), takze zhruba kazdych 100000 let se stridaly doba ledova a otepleni. Korelace mezi vzrustem kyslicniku uhkiciteho a oteplenim za posledni historicky bezvyznamne obdobi jeste nedokazuje pricinu a zavislost. CO2 je v podstate dosti bezvyznamny obsah v atmosfere. Nemarit energii - ano, bojovat proti zmenam a nebo se jim prizpusobit? Proc se ti politici vyhybaji skutecnosti narustu populace, ktery je hlavni pricinou niceni Zeme vseobecne, vcetne zmeny podnebi?

4 0
možnosti

Odborníci na to, co bylo před 100 000 lety by se měli spíše věnovat tomu, co se děje dnes a vzít v potaz fakta o vývoji teploty a platné fyzikální zákony. Vlastnost kysličníku uhličitého jako skleníkového plynu byla prokázána na počátku minulého století a nikdo to nezpochybňuje. Nikdy tu nebyl tak velký počet obyvatel a hlavně neměli tak velkou a stále rostoucí spotřebu energie na hlavu. Tomuto nelze nečinně přihlížet, řešit emise skleníkových plynů je nutné.

1 3
možnosti
Foto

Není třeba se zabývat Grétou, je třeba se zabývat různými vědeckými zprávami a podpisovými akcemi vědců po Grétě. Že by všichni naletěli, protože by chtěli naletět?

0 0
možnosti
Foto

No, tak nějak, není otázkou, zda naletěli, ale je otázkou proč to dělají. Je to skutečně proto, že tomu věří a mají pro to i ověřitelné důkazy, nebo je to proto, že se chtějí zviditelnit (získat grranty, nebýt dehonestováni pro "potírání" atp), Climategate je klasickou ukázkou "proradnosti některých rádoby vědců. Tlak vyvíjený politky a eko-klima-lobisty na vědeckou obec je značný. ;-(

5 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky