Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Hezký příklad, jak pan Kremlík manipuluje - nadpis článku zcela jiný, než je obsah - žalujícím byl prof. Mann, jednalo se o obranu osobnostních práv a soud rozhodnul, že nemůže rozhodnout (což je v článku správně popsáno). Je to dlouhá historie, ale princip utajování originálních dat "hokejkového grafu" pocházel ze smluv, podle kterých prof. Mann získal data a které mu neumožnily je zveřejnit, ač sám s tím měl velké problémy.

Velmi pikantní je, jak dalece pan Kremlík spoléhá na to, že lidi vůbec nečtou zdroje, které odkazuje, takže Mannův podvod z "trikem" zdrojuje Wikipedií, kde je přitom jasně napsáno: "The final analyses from various subsequent inquiries concluded that in this context "trick" was normal scientific or mathematical jargon for a neat way of handling data, in this case a statistical method used to bring two or more different kinds of data sets together in a legitimate fashion. The EPA notes that in fact, the evidence shows that the research community was fully aware of these issues and that no one was hiding or concealing them."

Na Wikipedii je to, jak je zvykem, řádně ozdrojováno.

1 0
možnosti
PM

Smutný příběh je, že v našem "právním" systému je SLAPP zcela legální a používaný

0 0
možnosti
JP

Pane Kremlíku, po delší době jsem náhodou narazil na Váš blog. Před mnoha lety se vedl boj o to, zda se vůbec otepluje, včele bojovníků proti "oteplovačům" stál všeználek Klaus, pak se přešlo k tomu, že se sice otepluje, ale že na to člověk nemá vliv. Dnes zbyla jakási abstraktní témata o alarmismu a co to bude stát, jak spadne naše životní úroveň. A k tomu nějaké žabomyší spory o grafy apod. Teploměry snad hovoří jasně, fyzikální zákony o skleníkovém efektu také, rychle se měnící situaci snad už vidí každý. Takže jsme povinni se snažit něco dělat, přestože nelze zaručit, že to bude stačit. Je to o odpovědnosti k ostatním a dalším generacím. Vaše "svatá válka" za pravdu V. Klause a pochybnou "svobodu" je už trapná.

1 9
možnosti

Nikdo nepopírá letošní údaje teploměrů.

Jen se nám někdo pokouší zatajit, že před pár stovkami let teploměry ukazovaly totéž.

11 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS