Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Greta se stala maskotem, kritický pohled na ni a nadhled je jistě na místě. O mnoha věcech v článku by se daly vést debaty a polemizovat. Mě osobně je Greta ukradená a nezajímá mě, ale mám obavy z vývoje klimatu. Spíš než "kdo je Greta" bychom se měli zabývat otázkou, co může nebo spíš musí lidstvo dělat pro to, aby změny klimatu ustálo.

0 0
možnosti
RD

Strach prodává nejlépe. V první fázi uvěří poplašným a hypertrofickým zprávám slabší jedinci. Aby uvěřili i ostatní, mnohdy se přistupuje k demonstraci řečeného, byť s oběťmi z řad občanů.

Ano, strach. Ten potřebují politici i jiné hamižné organizace, prodejci (viz šmejdi).

Bohužel fakta a vědecké výzkumy jsou nahrazovány emočním vydíráním, strachem.

0 0
možnosti
SB

Ještě dvě drobné poznámky:

Výběr Grety Thunberg nebyl náhodný. Je totiž vzdáleným potomkem chemika Svante Arrhenia, autora teorie skleníkového efektu.

Global Utmaning není obyčejná neziskovka. Má zvláštní poradní status v OSN.

0 0
možnosti
SB

Ještě chybí jedna zajímavá informace. Global Utmaning (česky Globální změna) má zvláštní poradní status v OSN.

0 0
možnosti
Foto

Aktivisté přitvrzují a nasazují děti, co přijde příště? :-/

10 0
možnosti
VV

Samostatne utocici psi jejich protivniku?

0 4
možnosti
IB

I95v79o 11B43o68u27š77e

5. 8. 2019 13:33

Takova aktivita.... Vy nekam kandidujete?

2 9
možnosti
AM

Kniha se špatně prodáívá?

0 4
možnosti
BH

Jediná cesta k udržení přijatelného životního prostředí je výrazné snížení počtu obyvatel. Vše ostatní je pouze byznys pro různé skupiny.

2 0
možnosti
VM

Můžete začít u své osoby.

1 5
možnosti
Foto

Ona ta ochrana přírody je vlastně strašně špatná věc...:-/ jistě ji činnost člověka vůbec nepoznamenala, to ví každý životní VŠ i profesor Klaus.

Gréta sem, Grétam tam...

5 14
možnosti
JK

Naopak. Ochrana přírody je fajn. Ale o tu tady zjevně nejde.

11 0
možnosti
MK

By mě zajímalo, zda ta loď na které popluje do Ameriky byla vyrobena za použití tradičních řemesel. Zda kvůli tomu nebyl vykácen ani jeden strom, nebylo kvůli tomu těženo nic za pomocí elektřiny, ropy. Zda ty solární panely na té lodi byly vyrobeny ekologickou metodou bez pomoci čínských solárních továren. Zda mobilní zařízení vyrobená a na té lodi používaná byla vyrobena bez plastu ropy, kovů a společnosti, přes které půjde signal zda jsou ekologicky prověřené společnosti, kde nic nebylo vyrobeno opět neekologicky, tedy bez uhlíkové stopy. atd. atd.

Protože holka co vidí CO2, by se tam nemusela cítit dobře a mohla by spáchat seppuku za pomoci žraloka bílého. Chudák žralok.

17 0
možnosti
MR

Miluji dnešní svět. Kdo by dříve řekl, že levičáci a klimatičtí alarmisté budou mít za ikonu dívku, která popluje přes Atlantik za přítomnosti šlechtice na závodní jachtě. Zřejmě věří tomu, že ta spousta uhlíkových vláken použitá při její výrobě byla pomocí udržitelné energie odčerpána z CO2 v atmosféře.

13 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky