Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Něco nového je, že by ekologové určovali, že nesmíme kupovat klimatizaci, o tom jsem ještě neslyšela. To, že doufáte v dotace, je váš problém a to, že ve Vašich odkazech vybíráte články, které vám pasují do vašich představ, musí být mánie. Nejjednodušší motely v USA mají klimatizaci. (USA má mimochodem úplně jiné klimatické podmínky než Evropa.) Nebo jeďte v těchhle horkých dnech v Praze autem bez klimatizace.. Každý kdo klimatizaci potřebuje si ji může opatřit, energie je dostatek. Jsem si jistá, že nemocnice a domovy důchodců budou tenhle nedostatek postupně řešit.

0 0
možnosti

Nikdo ale netvrdil, ze si nepreje klimatizaci do nemocnici a domovu duchodcu. Jde o to, ze to neni primarnim resenim, ostatne to autor sam zminuje. Vytrhavat veci z kontextu a svalit na diskutujici lez slo p. Kremlikovi vzdycky dobre. Doporucene nastaveni klimatizace je asi 5 nebo 6 st., kdyz ale se bude teplota zvysovat na 40 st., pak jsou tu zdravotni rizika s nastavenim vice stupnu. Proto to neni uplne nejlepsi reseni klimatickych zmen, proto se hovori o ktatmodobem reseni.

0 3
možnosti

Pardon za preklepy. Clanek je zmanipulovan tak, aby na diskutujiciho a moderatorku nakydal spinu. Mozna proto, ze v diskusi se mu nevedlo, nikdo mu to uz totiz nezere, jenom zname firmy pocho.

0 1
možnosti

Je mi 76 let a bydlím v podkroví rodinného domu v nájmu. Dům byl postaven v poválečném období, izolace žádná. Před několika lety jsem si pořídil klimatizaci a díky tomu ještě žiji. Před dvěma lety hospitalizován na kardiologii v Pardubicích (stará budova) během léta. Přežít bylo možné jen díky stálému průvanu (mně naštěstí nevadí). Letos v létě kontrola na plicním oddělení. Čekárna v nové moderní budově na chodbě bez oken a jakéhokoliv větrání. Výška chodby cca 2,5 m, šířka tak 1,5 m, délka cca 15 m. Počet pacientů cca 20, doba čekání přes 3 hodiny (na objednání). Klimatizace žádná, na konci chodby jeden stojací ventilátor. Zato v lůžkové části jsou chodby vyzdobeny obrázky s textem, že byly pořízeny za prostředky EU.

1 0
možnosti

To zamrazí;-( teda vlastně rozpálí k nepříčetnosti;-€ EU Rv [>-] Rv

0 0
možnosti

Ano, ležet v uzavřených místnostech v létě v pachu moči a bůhví čeho bez pohybu - to přežijí jen silní jedinci.

1 0
možnosti
Foto

Tak, ono to tak hrozně v těch špitálech nevypadá. Ale, pravdou je, že klimatizace tam nemají ani náhodou.

A přitom, klimatizace je ideální spotřebič pro solární elektrárny. To by si ti alarmisté měli uvědomit.

3 0
možnosti

Ano..i naši Piráti, kteří těžili kryptoměnu a topili ostošest...Nejlépe by bylo uložit napevno každého poslance a senátora bez možnosti pohybu na lůžko..

1 0
možnosti

P60e46t52r 96B11u34r97i85a61n

20. 8. 2018 10:26

Souhlas. Je také zajímavé sledovat, jak se samotní aktivisté uskromňují a jdou příkladem. Tedy spíše jak ne. Jakýkoliv prostředek v jejich boji je jim legitimní. Tedy globální připojení k jejich plastovým notebookům, tuny papíru na zbytečné letáky a umělé hmoty na každém gramu jejich těl.

2 0
možnosti
Foto

Absolutním šampiónem v tom pokrytectví je klima-fanatik Al Gore, který asi před 10 lety páchal po zeměkouli strašný klimatický rambajz.

Ale přitom spotřeba elektrické energie jeho domu a bazénu byla stejně velká, jako spotřeba jedné větší africké vesnice.

Již kdysi někdo řekl:

kázat vodu, ale pít víno https://cs.wiktionary.org/wiki/k%C3%A1zat_vodu_a_p%C3%ADt_v%C3%ADno

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky