Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tož já bych vám i věřil, ale problém je, že voda v těch oblastech, kde vznikají hurikány, je stále teplejší. To se dá měřit. A čím teplejší voda, tím silnější hurikány. Většina nejsilnějších hurikánů vznikla v posledních 20 letech. To přece nebude náhoda, že?

2 0
možnosti
JK

J79a35n 20K53u44l12í61s97e97k

10. 9. 2017 20:46

Může, ale nemusí to být náhoda. Hurikány jsou detailně zkoumány s patřičnou přesností moderních instrumentů a počítačů ne více než 20 let. A to je až moc krátká doba na tvorbu nějakých závěrů, když hurikány existují zcela určitě až miliardy let. Podívejte se například na Irmu, kdy jsme nedokázali přesně předpovědět, kdy, kde a jak rychle bude postupovat směrem k Floridě. Miami nakonec minula, chvála bohu...!

1 1
možnosti

S tím by se jistě dalo souhlasit, ale sám autor používá dlouhodobou statistiku hurikánů a argumentuje jí, že je to jenom přehlídka lidské hlouposti. To je také dosti dalekosáhlý závěr. Argumentovat tím, že jsme nedokázali předpovědět dráhu Irmy, proti některým závěrům klimatologie pak není příliš korektní. Je to stejné, jako kdybyste klimatologům vyčítal, že meteorologové neumějí přesně předpovědět počasí víc než dva dny dopředu. Jenže meteorologie a klimatologie jsou odlišné vědy s odlišnými nástroji zkoumání. Korektní není ani zmínka, že hurikány existují miliardu let. To je docela možné, ale ve vztahu k tomu, že nyní možná probíhá člověkem způsobená klimatická změna, naprosto irelevantní.

1 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky