Diskuse

Doba postpravdivá, Trump a oteplování

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obecně platí, že čím méně se uvolní při výrobě a provozu aut tepla a dalších zplodin, tím lépe za jinak stejných podmínek, ne? Nebo ještě obecněji, že čím méně intenzivnější bude látková výměna mezi člověkem a přírodou, tím lépe. Jak pro přírodu, tak pro člověka.

0 0
možnosti

Tak se jděte picnout. Ušetříte Matičku přírodu.

2 1
možnosti

Pane Kremlíku,

máte zapotřebí lhát? Proč lžete o tom, že se vědcům z NASA přehřívají data. Tušíte vůbec, o čem píšete?

NASA eviduje teploty z meteorologických stanic. Jsou to tedy teploty zaznamené na povrchu země. Satelity ale měří teplotu atmosfery a nikoli teplotu u povrchu země.

Nejblíže pozemním měřením je satelitní měření na kanálu TLT, což je teplota troposféry ve vrstvě 0 až 8 km. Tato vrstva se otepluje opravdu poněkud pomaleji, než povrch planety. Ono se totiž neotepluje všechno stejně. Možná ani netušíte, že satelitní měření na kanálu TLS ve vrstvě 12 až 25 km vykazuje dokonce dlouhodobé ochlazovaní.

Pokud byste nebyl ignorant, věděl byste, že podle vědeckých klimatologických teorií o oteplování má zesílení skleníkového efektu ohřát nejvíc povrch planety, ale vysoké vrstvy atmosfery se naopak budou ochlazovat. Přesně toto se děje. Takže proto jsou měření NASA "přehřátá", zatímco satelitní data "ochlazená".

Můžete si to ověřit zde: http://images.remss.com/msu/msu_time_series.html

1 3
možnosti

Pane Šejna, vyhledejte si na Kremlíkově blogu kdy o tomto problému psal. Už je to možná i dva či tři roky. Já sice jenom o problému globálního oteplování "jen" čtu, ale když si dám dohromady přečtené informyce, pak musím dát za pravdu tzv. klimaskeptikům.

1 1
možnosti

Kdo se trochu o globální (ne)oteplování zajímá jistě ví, že vědci nejsou zdaleka jednotní.

Existují vědecké studie, které teorie o globálním oteplování zaviněném člověkem zcela vyvrací.

Ovšem to musí člověk trošku hledat a ne se jen nechat masírovat zájmovými skupinami zelených ekoteroristů a podobných individuí.

Ale žijeme v demokracii, tak ať si každý hlásá co chce ....

Za článek R^

6 2
možnosti

Předpokládám, že Vy jste intenzivně hledal a našel aspoň jednu VĚDECKOU teorii o tom, že se otepluje zcela bez vlivu člověka. Tak doufám, že se s námi podělíte o odkaz na tu Vámi hledanou a nalezenou vědeckou práci. ;-D

3 0
možnosti

Klimaskeptik neuvádí věci na pravou míru. Klimaskeptik zcela účelově lže. Naštěstí to skoro nikdo nečte.

1 9
možnosti

Vaším problémem je, že si z širokého spektra problematiky jménem Trumpovy lži (viz např. trumplies.com) vezmete jen ždibínek a ten pak rozbijete ve prospěch Trumpa. Takový článek je pak o ničem, resp. pouze o manipulaci. Možná za to může vaše posedlost globálním (ne)oteplováním.

3 8
možnosti