Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A kdopak to mël naprosto debilní nápad, že. by klimatologové mëli sedët na lavici obžalovaných? Trubka Kremlík...:-)

0 1
možnosti
PK

No, podle mě formálně vzato třeba za Climategate apod. by mohli a je to zcela jiný důvod. Zatímco popisované případy jsou trest za názory, což skutečně připomíná totalitu, úmyslné lhaní a padělání vědeckých důkazů, manipulace s daty a zdroji apod. (Climategate) je podvod, což trestné je a mělo by být.

Osobně ale myslím, že soud je za toto až extrémní řešení. Ono by úplně stačilo zrušit politické vlivy a ideologii (na obou stranách) a začít řešit věci skutečně vědecky - tj. vědeckou skepsí, důkazy (ne "důkaz modelem"), poctivou oponenturou... A zrušit princip předběžné opatrnosti, protože to je taky ideologie ("sice nic nevíme, ale co kdyby to náhodou byla pravda?").

A na okraj - chápu, že máte s panem Kremlíkem mezi sebou silné antipatie, nejsíš i dost osobní, nicméně slova "trubka Kremlík" opravdu nedají vašim slovům větší váhu, spíše naopak.

0 0
možnosti

pane inkvizitore Kremlíku,

zatím jediný soud, který opravdu proběhl, byl nikoli proti klimaskeptikům, ale proti klimatologům, a to za nadšeného kvikotu klimaskeptiků včetně Vašeho nadšení, pane Kremlíku.

Soud nakonec uznal, že klimatologové se nedopustili žádného trestného činu, což jste, pane Kremlíku, tehdy velice nelibě nesl.

Klimaskeptičtí inkvizitoři tehdy narazili. A já mám pocit, že pokud se teď někdo snaží kriminalizovat klimaskeptiky, tak je to jen hrubá záplata na klimasketický hrubý pytel.

Navíc jste zamlčel, pane Kremlíku, že americká administrativa těď neprošetřovala zmíněné společnosti kvůli podezření ze šíření klimaskeptických teorií, ale kvůli podezření z klamání spotřebitelů.

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS