Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kam se vám podělo globální oteplování coby konspirace temných sil? Ono to s tou Vaší znalostí islámu bude asi dost podobné....

0 0
možnosti
Foto

P18e46t31r 78S49k82ů62p91a

8. 9. 2015 19:01

Hezky a věcně zpracováno.....

Nesouhlas ovšem musím vyjádřit s větou : "To jsou přece ti, co po boku islámského státu bojují proti sekulární diktatuře šíitského Asada" když mluvíte o Syrských Sunitech. Suniti, nejenže tvoří víc proudů v Sýrii, ale podstatné a průkazné je že v rámci rebelů tvoří součást koalice bojující proti ISIS na život a na smrt. Tyto rebely nebudu vykládat za demokraty, např. chránící křesťany, prý na jednotkách Asada se dopouštějí nepěkností, ale každopádně - nejsou ISIS a ISIS je pro ně příliš radikální a nepřijatelná forma Islámu, vůči níž se aktivně vzbouřili

Z výchozí pozice kterou měli by bylo jednodušší s nimi zůstat ve spolupráci proti Asadovi, k tomu, že mezi nimi je boj musel vést aktivní vědomý ozbrojený odpor vůči ISIS. A tak davy lidí sunitského backgroundu se ISIS obávají jak čertů.

trochu to sráží jinak velmi dobrý článek založený na faktech (zatímco tato věta byla založena na předpokladu - když jsou také suniti, tak...)

0 0
možnosti

Jen malé doplnění k těm názorovým průzkumům: fundamentalistů bude reálně víc, ty grafy zobrazují pouze procentuální část muslimů blbou a pyšnou natolik, že se ani neobtěžuje své radikální názory zastírat a tajit...třeba takový "náš" Alrawi je v jádru duše radikál jako řemen, ale v podobném průzkumu by se rozhodně neodkopal.

3 0
možnosti

Dík za fundovaný názor, podložený uvedenými odkazy.

Karma. R^

3 0
možnosti

Já si také myslím, že biblické Desatero je závaznější než všechn lidské zákony.

Ovšem mezi Desaterem a Šaríjou je dost podstatný rozdíl, že... Hlavně v tom "nazabiješ".

5 1
možnosti

Ono i to desatero je lidský výtvor (autor Mojžíš) a patří již asi 3500 let mezi základní lidské zákony. A navíc je to jasné a stručné. Nebylo třeba paragrafového znění.

4 0
možnosti

Všechno vystihuje citace íránského duchovního vůdce Ajatolláha Chomejního (1902-1989) z knihy: Amir Taheri. Holy Terror. Inside the World of Islamic Terrorism. London, 1987, 226-27 (autor je rodilý Íránec, napsal i samostatnou knihu o Chomejním). Český překlad v knize: Ibn Warraq. Proč nejsem muslim. Votobia 2005, str. 26.

"Podle islámu je povinností každého dospělého muslimského muže, který není invalidou, být připraven k dobývání (jiných) zemí, tak, aby islámské právo platilo ve všech zemích světa. Ti, kteří studují islámskou svatou válku, pochopí, proč islám usiluje o dobytí celého světa. ... Ti, kdo o islámu nic nevědí, předstírají, že islám je proti válce. Kdo (toto tvrdí,) je nechápavý. Islám říká: Zabijte všechny nevěřící, vždyť jinak oni zabijí vás! Znamená to snad, že muslimové mají sedět a čekat, až je (nevěřící) pozřou? Islám říká: Zabijte je (nemuslimy), použijte proti nim meč a rozprašte (jejich armády). Znamená to, že máme sedět a čekat, než nás (nemuslimové) přemohou? Islám říká: Ve službě Alláhově zabijte ty, kdo by mohli zatoužit po smrti vaší! Znamená to, že se máme vzdát nepříteli? Islám říká: Veškeré dobro, které existuje, existuje jen díky meči a ve stínu meče! Jinak než mečem lidi k poslušnosti nedonutíte! Meč je klíčem Ráje, a ten se otvírá jen svatým válečníkům! V Koránu jsou stovky jiných žalmů a hadíthů (Prorokových výroků), které vedou muslimy k tomu, aby si vážili války a aby bojovali. Což to všechno znamená, že islám je náboženství, které mužům brání v boji? Plivu na ty bláznivé duše, které něco takového tvrdí."

12 0
možnosti

Velkou ostudou je, že u prvního grafu jsou hodnoty křesťanů tak malé. Je vidět jak hluboko kleslo křesťanství v těchto zemích.

1 3
možnosti
Foto

Evropský soud pro lidská práva výnosem z roku 1998, že zavádět právo šarijá byť i jen částečně vedle evropských právních systémů by bylo porušením Evropské konvence na ochranu lidských práv a základních svobod, neboť by „zrušilo úlohu státu jako ručitele osobních práv a svobod a porušovalo princip nediskriminace jednotlivců pokud jde o požívání veřejných svobod, které jsou jedním ze základních principů demokracie“.

  Podle zákona šarijá, že nemuslim nesmí kritizovat jakýkoli aspekt islámu, ikdyby kritika byla pravdivá, byla v Rakousku odsouzena bývalá pracovnice rakouských diplomatických úřadů Elisabeth Sabaditsch-Wolffová za „vzbuzování nenávisti vůči náboženské skupině“ a „urážku náboženství“, kterého se měla dopustit pravdivým a v Koránu potvrzeným výrokem, že Mohamed by pohlavním stykem s devítiletou byl podle dnešních evropských zákonů označen za pedofila. Soudy šarijá jsou již ustaveny, s platností zatím jen pro muslimy, ale s rozsudky přijímanými obecně, v Británii, Norsku, Švédsku, Francii a nejnověji v Katalánsku. Ve všech těchto zemích se vytvořily islámské enklávy žijící izolovaným životem od domorodého národa, ale z velké části na jeho útratu. Zóny šarijá byly vyhlášeny ve dvou londýnských čtvrtích, kde muslimská většina ovládla demokratickými volbami městskou správu. Několik britských a francouzských měst, norské Oslo, švédské Malmö a holandský Rottedram se stávají islámskými městy, jak se muslimská komunita blíží padesáti procentům.RvRvRv

10 1
možnosti

R^ Toto i celý článek by si měli "pomýlení vítači" běženců-muslimů předčítat každý večer jako modlitbu.

záporné hodnocení 94896 muslim Mašek; no nedivím se.

3 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky