Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Kremlík nám postoupil do další fáze klimaskepticismu. Když mu nevyšlo tvrzení, že se neotepluje a že globální oteplování se zastavilo, přišel s novým klimaskeptickým tématem: "otepluje se pomaleji, než vymodelovaly modely"

Každopádně nám GISS, NCDC a JMA oznámily, že letošní rok byl nejteplejší v historii sledování globálních teplot. A to pan Kremlík bude ještě dlouho rozdýchávat.

Mohu pana Kremlíka potěšit, že podle HadCRUT4 letošek asi rekordní nebude. Ale řadu HadCRUT4 zpracovávají v Hadley Centru, což je ta instituce, která prý lže, falšuje data a manipuluje (viz Climategate), takže pan Kremlík jejich výpočtům nesmí věřit.:-P

2 0
možnosti
VK

Mily pane, pauzu (hiatus) v oteplovani potvrdila i ta vase milovana IPCC ve sve posledni zprave. To asi nemuzete prednest pres srdce, ze?

0 0
možnosti
RT

Pane Kremlíku, v článku máte více pravděpodobné než nepravděpodobné jen jednu pravdivou a ověřitelnou informaci. A to, že jsem Váš předchozí blok označil za "blbost". Nechci se opakovat, tak to teď neudělám. 

Měl byste však vědět, že "Zemanovy skřeky neandrtálců" odborníci na historii odmítli. Nejste Vy náhodou historik?

Píšete, že "Tudíž je nemožné říci, zda nejteplejším rokem byl 2014, 2010 či 2005... Průměrná teplota Země se za minulé desetiletí změnila velmi málo." Zkuste se zamyslet nad tím, že tři roky, které se globálně přetahují o vítěze podivné soutěže o rok nejteplejší se vyskytly v rozmezí posledních 10 let. Nic? Pak Vám není pomoci.

Satelitní měření do této soutěže vůbec netahejte. Satelity neměří přízemní teplotu. Ale to byste za ty roky našich diskusí už mohl vědět. Nebo zapomínáte?

Více vědecké racionality? Děkuji za doporučení. Od Vás si to opravdu, ale opravdu vezmu k srdci.

1 0
možnosti
VK

To je teda uroven, pane Tolaszi. Jak muze klimatolog videt rozpor mezi tim, ze se teplota za 10 let zmenila malo a mezi faktem, ze nejteplejsi roky za 100 let jsou v tomto desetileti? Jestl v tom vidite rozpor, vratte diplom. Z vas uz neni vedec, ale jenom politicky propagandista. Smutny konec.

0 0
možnosti
Foto

"Třicetiletý trend by ale ukazoval oteplování, i kdyby se třeba 10 let prudce ochlazovalo - trendy mají velkou setrvačnost"

Půvabná blbost... ;-D

2 0
možnosti
IS

Rozumím tomu dobře? Pokud se bude teoreticky po dobu 30-ti let vyvíjet teplota tak, že se prvních dvacet let bude oteplovat v průměru 2 stupně Celsia za rok a posledních deset let se bude ochlazovat v průměru 3 stupně Celsia za rok, za celé třicetileté období bude stále zachován trend oteplování, nebo?;-)

0 1
možnosti
JS

tedy, konečně jsem na to začala věřit, když je v lednu jak na jaře a vy takhle ;-)

0 0
možnosti
VK

Vy si asi pletete mistni pocasi a globalni klima. U nas je teplo, v Americe zase vanice jake dlouho nepamatuji.

0 0
možnosti
Foto

Pane Kremlíku, myslím, že jen fabulujete a zoufale se snažíte obhájit svá neobhajitelná tvrzení.

Ve vašich textech neváháte vybrat účelově období podporující vaše tvrzení, ačkoliv je to výběr nelogický až nesmyslný. Vaše texty jsou neseriózní i v tom, že publikujete výhradně tendenčně a vybíráte si informace podporující vaše tvrzení.

Nemáte pravdu, popř. lžete, nevím, je-li v tom úmysl.

Jeden z mých informačních zdrojů:

 metoffice.gov.uk

Protože neberete relevantně v úvahu výrazné klimatické vlivy, zde ještě jeden zdroj.

http://sciences.blogs.liberation.fr/files/10-ans-dextremes-climatiques.pdf.

0 3
možnosti
Foto

Škoda, že mi žádný nesouhlasící neumí napsat, v čem nemám pravdu.

0 0
možnosti
IN

Hlavně,že se ráno probudím a je mi fajn,jinak jděte do háje!:-):-):-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS