Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Pane Kremlíku, vůbec Vás nenapadlo, že to, ve věci, o které jste se zmínil, nejsou pan Ač a Tolasz v rozporu? Úplně jste v tom převrátil logiku. Ten kritizovaný graf naznačuje globální oteplování a ten druhý zastavení trendu. Trend oteplování a globální oteplování si myslím není to samé. Podle mě prostě pan Tolasz naznačil, že není dobré dávat přednost tomu grafu, který kritizuje, protože dává veřejnosti povědomí něčeho příliš alarmujícího. V to je ta manipulace, ale graf je v pořádku a vypovídá o ničem jiném. Každý graf o něčem pojednává a má to svou logiku, jenom je potřeba k tomu mít dostačující vysvětlivky. Ten graf, o kterém píšete, že alarmisté nemají rádi, tak upozorňuju, že je tam vzrůst globální teploty jako prase a ten trend proti tomu je jako nic. Vždycky převrátíte logiku naruby.

1 1
možnosti

Jinak řečeno, už 17 let se globální teplota udržuje na velmi vysoké úrovni (výheň jako v peci), a ne a ne začít řádně klesat na úroveń třeba r. 1650.

1 0
možnosti
FB

Když si přečtu Shrnutí Páté zprávy IPCC, získám představu o současném stavu poznání klimatologické vědy týkajícího se problematiky globální změny klimatu? Mám zájem čistě o vědu, nezajímají mě ideologické bojůvky. Chci vědět, jaký je konsensus mezi odborníky klimatology (ne, jaký je názor historika nebo politiků), a nemám čas se prokousávat tisíci články v desítkách odborných žurnálech. Pomůže mi v tom ta Zpráva a jestli ne, co si mám přečíst?

0 0
možnosti
JH

J93i30ř66í 23H27o19l50ý

2. 10. 2013 11:51

Nepomůže vám to.

Zprávu napsali "vědci" spíše pavědci, kteří to dělají jako svůj hlavní byznys.

A ani hloupá opice si nepodřízne větev na které stojí.

3 0
možnosti
JH

J59i89ř25í 94H10o54l28ý

2. 10. 2013 11:36

Nemusím tomu rozumět. Ale lži nakonec vyplavou na povrch.

A oteplovači by měli plavat ke dnu.

1 0
možnosti
Foto

Ještě jak poznat, že ke to opravdu lež, že?

0 0
možnosti
Foto

"Tisková konference OSN obelhala veřejnost a zatajila novinářům hlavní poznatek ze Shrnutí Páté zprávy IPCC" - no, když Vy to považujete za hlavní poznatek, ještě to neznamená, že to taky JE hlavní poznatek. Na té tiskovce se nemluvilo o spoustě věcí. Jinak by asi museli přečíst celou zprávu, aby se tam mluvilo o všem, že?

Jinak v té zprávě to máte rozebrané na několika stranách...

0 2
možnosti
Foto

nepohodlné poznatky se jen málokdy stanou hlavními;-D

2 0
možnosti
VT

... nemusím rozumnět všemu, ale jako fakt beru vyšší průměrnou teplotu a celosvětově častější přírodní nepříznivé jevy. A někde jsem četl, že nyní se teplo akumuluje do hlubin moří .... Vezmeme-li do úvahy, jak velkou měrnou tepelnou kapacitu voda má a kolik té vody je, pak by to mohlo být reálné. CO2 je plyn se skleníkovým efektem a ten stoupá, a na tom se člověk jistě podílí. Je-li to tak, tak až se voda v oceánech ohřeje, pak už bude pozdě. Lepší je problémům předcházet, jejich řešení vždy bolí více.

0 1
možnosti
Foto

;-D ....nemusím rozumět všemu, ale kecám do toho

3 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky