Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kremlíku,

Vy jste zrušil oteplování už před několika lety. Teď ho zrušujete podruhé a zase špatně. Zapomněl jste na pár "maličkostí":

- Predikce na budoucích 5 let (2013 až 2017) počítá s odchylkou +0,43° od průměru 1971-2000. Vše podle teplotní řady HadCRUT4.

- Pokud tato predikce bude srávná, pak to bude nejteplejší "petiletka" v historii.

- Nejteplejší pětileté období zatím bylo v letech 2003-2007 s odchylkou +0,38°. Posledních 5 let 2008-2012 mělo odchylku +0,34. Všechny odchylky jsou počítány k průměru 1971-2000.

- Z toho plyne, že predikce Met Office počítá s dalším oteplením a Vaše tvrzení, že oteplování bylo zrušeno, je zcela mylné. Pokud jde o to, že Met Office omezil svou předikci jen na 5 let, pak to bude nejspíš tím, že nikdo netuší, jak se bude vyvíjet sluneční aktivita. Její pokles v posledních letech je tak výrazný, že to z vědců čekal málokdo. Pokud nastane nové "Daltonovo minimum", pak oteplování bude mnohem pomalejší. A to je důvod, proč Met Office radší delší období nepředpovídá.

1 0
možnosti

Já jen doufám, že se pletou.

Snad se nám středověké klimatické optimum vrátí. V zimě nebude na silnicích sníh, nebude se muset solit, budeme mít zas dvě úrody ročně, nebude se muset tolik topit atd.

Pro nás má oteplování jenom výhody.

0 0
možnosti

Ve středověku byly dvě úrody ročně? Vy máte koukám v historii "přehled" asi jako Kremlík.

0 0
možnosti

To docela zamrzí, já už sem se na to oteplování tak těšil, vždyť tu bylo třeba ve středověku tak krásně teplo a země medem a strdím oplývala.V

2 0
možnosti

Ja tomu teda vubec nerozumim, a tak by me spis zajimalo, jestli se opravdu otepluje a jestli za to pripadne muze cinnost cloveka.

0 0
možnosti

Tak to jsou právě ta dvě zásadní otázky, na které nedovede nikdo odpovědět...

3 0
možnosti

To jsem rád, nejen proto, že sám jsem skeptik, ale i za V. Klause.

2 0
možnosti

Pro vyjasnění. To, že se posledních 20 let neoteplilo nic nemění na tom, že je tepleji než v 17.století. My tedy už dnes teploučké klimatické optimum dá se říci máme. Otázka, zda se "teď" otepluje, závisí na tom, jak definujete "teď". Teď posledních 20 let ne. Teď posledních 150 let ano. Teď posledních 1000 let ani ne. Teď posledních 7 000 let ne. Teď posledních 130 000 let ne (Eem). Teď posledních 60 milionů let ne... Trochu to připomíná Zenónovu otázku, zda letící šíp letí.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS