Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Ale Vy se odvoláváte z nějakých grafů na nespolehlivost modelů. Tím pádem zpochybňujete modelování klimatu pro budoucnost. Kdyby jste si prostudoval tu nejnovější českou studii na základě poznatků od IPCC, věděl by jste, že se modelování se skutečným pozorováním porovnává. A pokud jsou tam velké chyby, musí se to vyladit atd. Navíc používáte zvláštní taktiku, jak předkládat čtenářům zdroje.

0 0
možnosti
VK

Jak ale v grafech vidite sam, modely se se skutecnym pozorovanim neshoduji.

0 0
možnosti
PH

Ano, modelování klimatu není realitou, protože nevíme co se stane. Proto existuje mnoho scénářů, které se budou zpřesňovat. My dokážeme vysvětlit příčiny oteplování a ochlazování, jenom nelze vyjádřit všechno přesně do puntíku. Nechápu o co panu Kremlíkovi v článku jde. Účelově si tam dává grafy podle toho, jak se mu to hodí - je to problém, když někdo vytahuje grafy za účelem prokázat něco, místo toho, aby čtenářům objasnil celou problematiku. Ale on nechce, jemu se nelíbí, že modelování má nejistoty. Nicméně v grafech ukazuje dlouhodobý trend oteplování - a to se shoduje s modelama, protože tento trend se nadále očekává. Takže vlastně realita se shoduje s modelováním.

1 0
možnosti
VK

Pane Hlinomaz, jste uplne mimo: a) Rozpor v grafech v tomto clanku neni dan neznalosti budoucnosti, protoze se jedna o neschopnost modelu vysvetlit MINULOST. b) Nedavam si sem grafy, ktere jsem si ja vybral, ze se mi hodi. Jsou to jedine grafy, ktere jsou k dispozici. Zadne jine nikde nenajdete... Pokud si hrajete na nechapaveho, je to vas problem.

0 1
možnosti
PN

P50e31t24r 93N49ě32m34e38c

19. 11. 2012 10:37

Ani ja ne :-)

0 0
možnosti
JM

Já taky ne, i když pomeranče a fíky bych na zahrádce uvítal ;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky