Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gottfried

8. 3. 2011 1:23
Také popírám ...

a rád ....R^R^R^

0 0
možnosti

jack095

7. 3. 2011 21:19
Jsem nejen klimaskeptik, popírač ale..

chtěl bych dokonce tvrdit, že neumíme změřit teplotu Země. Pokud veme běžné meteorologické budky s rťovým teploměrem ve výši 2m odečte ho jinak prakticky každý pozorovatel. A pokud si někdo myslí, že elektronické měření je nějak přesnější jste na velkém omylu.

Takže když se podívám z okna budu rozhodně tvrdit, že žádné oteplování neprobíhá a nikdo nepředloží opačné argumenty. Možná jen nadávky.

0 0
možnosti

socbubák

6. 3. 2011 18:56
zima oteplená jest zimou nejkrutější... :o)

dovolím si vsunout odkaz -

http://aktualne.centrum.cz/domaci/pocasi/clanek.phtml?id=693115

jistě, vlivem oteplení teď jako asi tají ty ledofce a ledové kry jsou fšude možně v moři, v řekách, v rybníkách...a tim asi se ochlazuje to naše podnebí, že jo....nebo ne ?

;-D

Alarmistům věčný zmar.

0 0
možnosti

djrhedy

7. 3. 2011 0:34
Re: zima oteplená jest zimou nejkrutější... :o)

Jak souvisí led na rybníku s oteplením? ;-D vy budete asi velký odborník ;-D;-D

0 0
možnosti

sir Humprey IX.

4. 3. 2011 1:31
zdá se, že jste je zase pěkně nazdvih, pane Kremlík

;-DR^

0 0
možnosti

Ageran

3. 3. 2011 16:05
dokázatelnost

Z diskuse je jasně vidět, že jiný názor než "ten správný" je špatný a ti, co ho zpochynují, jsou ještě horší...

Věda je z principu kritická, tzn. každá hypotéza musí projít stádiem dokazování a zpochybňování... Pokud teorie nějakou dobu toto stádium vydrží a nenajdou se žádné spory, je označena za "vědeckou teorii", která ovšem stále je otevřená kritice a stále musí dokazovat svou pravdivost a kdykoliv může být smetena teorií jinou...

Změny klimatu jsou nepopiratelné, ale v tom není ten problém. Problém je v hypotéze, že za změnami klimatu (globálním oteplováním) stojí člověk... Bohužel, tato hypotéza se nedá dokázat, protože nemáme druhou identickou Zemi, bez přítomnosti člověka, kterou bychom mohli dosadit jako srovnávací vzorek. Dnes nelze nijak dokázat, že klima naší planety by se chovalo jinak, kdyby tu lidé nebyli. 

Nevím, jestli za to lidé mohou, nebo nemohou, ale rozhodně se proto neodvažuji ani jednu z těchto variant označit za SPRÁVNOU... a podle mě nemůžu nikdo...

0 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

3. 3. 2011 17:38
Re: dokázatelnost

Ale to srovnání přece máme. Střídají se glaciály a interglaciály, stačí si přečíst nějakou učebnici historické geologie.

0 0
možnosti

petrhajek.blog.idnes.cz

3. 3. 2011 15:42
hezké...

zapomněl jsi ještě na jeden fatální důkaz: "Vždyť to přece ví každý"

A taky na fakt, že mnoha vědcům se vyplatí jít s proudem, protože jen tak získají peníze. Říkala mi kamarádka z jedné školy: "Kdybych chtěla dělat výzkum rozmnožovacích zvyků berušky patagonské, nedostanu ani korunu. Pokud ale budu dělat ''Vliv globálního oteplování na rozmnožovací  zvyky  berušky patagonské'', mám mnohem větší šanc, že grant bude."

Říkala mi to samozřejmě před nějakou dobou, kdy to ještě bylo globálníoteplování a ne globální změny klimatu :-). A druh berušky jsem si te bohapustě vymyslel :-).

0 0
možnosti

Kremlik

2. 3. 2011 19:56
Na zaver jeden dotaz na diskutujici

Skeptik veri jen tomu, pro co videl nejaky dukaz. Takze pro nize diskutujici oponenty mala kontrolni otazka. Mate nejaky dukaz, ze clovek zpusobil katastrofalni oteplovani? Dosud jste dukazu nepredlozili. Cekame.

0 0
možnosti

notordluhousek

2. 3. 2011 21:49
Re: Na zaver jeden dotaz na diskutujici

pane kremliku, to ze vy jste si dukazu neracil vsimnout a nebo je predem oznacujete za falesne a zesmesnujete je neznamena ze nebyly predlozeny.

0 0
možnosti

Rodnok

2. 3. 2011 17:58
ad "tepleji ve středověku"

Víťo, jak jde tvoje přesvědčení, že ve středověku bylo tepleji, dohromady s rekonstrukcí Moberg et al 2005, kterou jsi pár desítek článků zpět sám schválil jako pravdivou?

0 0
možnosti

Rodnok

3. 3. 2011 9:54
Re: ad "tepleji ve středověku"

odpovědi se asi nedočkám, Víťa raději zbaběle uhýbá. Jak typické chování pro klausistu.

pro důkaz, jak lže, si ocitujme závěr z té studie:

We find no evidence for any earlier periods in the last millenia with warmer conditions than the post-1990 period - in agreement with previous similar studies

0 0
možnosti

Prof. Doc. Ing. CSc. Dr.h.c.

2. 3. 2011 17:39
sympatizant neonacismu

Co cekat od cloveka, ktery podporuje hlavu statu, ktera se zastava neonacisty, ze?!!

0 0
možnosti

Kremlik

2. 3. 2011 19:42
Re: sympatizant neonacismu

Prosim pana Rodnoka alias ProfDoca alias Rainbow Warriora, aby se uz konecne rozhodl pro jedinou prezdivku. To by nakonec mohl taky zaplnit celou diskusi debatovanim sam se sebou pod ruznymi prezdivkami. Vas styl, vazeny pane, je nezamenitelny a je zrejme, ze to pise jedina osoba. Stejny jazyk, stejne "argumenty", stejne familierni tykani a prizemni sloh s hrubkami. Vsichni se tim moc dobre bavime.;-)

0 0
možnosti

Prof. Doc. Ing. CSc. Dr.h.c.

2. 3. 2011 15:57
pseudoskeptik

Pan bakaler Kremlik nejprihodneji splnuje termin PSEUDOSKEPTIK:

Termín Pseudoskepticismus, popisuje myšlení, které se zdá být skeptické, ale skeptické není. Tento termín zpopularizoval Marcello Truzzi a definoval pseudoskeptiky jako osoby jejichž názory jsou spíše negativní, než agnostické, a přesto se považují za skeptiky. Rektor arizonské univerzity Rochus Boerner popisuje pseudoskeptiky spíše jako "bez víry", než "nevěřící",

a fyzik princetonské univerzity Gregory N. Derry popisuje myšlení

pseudoskeptiků jako ".. směřující k myšlenkám, které souvisí s jejich PŘEDJÍMANÝM ZÁVĚREM!

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky