Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

JardaM

25. 11. 2010 12:42
Vzkaz pro pana LM

Víte on měl po světě spoustu přednášek pro studenty i jistý pan Al Gore a ukazoval studentům graf vývoje obsahu CO2 v atmosféře a teploty za myslím že 6 000 let. Studenti nadšeně aplaudovali tomu "jak ty dva grafy spolu čirou náhodou korelují" (volná citace Al Gora). Co jim už neřekl bylo, že nejdříve jde nahoru teplota a až potom obsah CO2. Dotčenou scénu můžete vidět ve filmu Great Global Warming Schwindle.

A tak je to vždy. Někdo řekne nějakou polopravdu mladému člověku, který je do značné míry zanícený pro změnu až radikální, protože nezkušený, ale zároveň není zkorumpovaný životem, takže jeho radikalismus je sympatický, jen jaksi mimo. A tou polopravdouten někdo toho mladého člověka zmanipuluje. Takže tím, že se vaši studenti velice dobře bavili bych se raději neoháněl. Ono zas tak složité oblbnout mladého člověka není. A to přesně alarmisti na politickou objednávku dělají.

0 0
možnosti
LM

L. M.

25. 11. 2010 12:46
Re: Vzkaz pro pana LM

Nejsou to statističtí ignoranti, jako pan Kremlík. Statistiku dělají, zpracování dat dělají, zpracovali víc dat, než kolik asi pan Kremlík v životě viděl.

Ale ať to jde pan Kremlík předvést někam na katedru statistiky na nějaké vysoké škole, tam jsou lidi, kteří toho vědí o zpracování dat opravdu hodně. Zajímalo by mě, jak by reagovali (a docela bych u toho chtěl být...) ;-D

0 0
možnosti
JM

JardaM

25. 11. 2010 12:55
Re: Vzkaz pro pana LM

Já neobhajuji pana Kremlíka, a možná že v IPCC nejsou statističtí ignoranti, jen si staví počítačové modely tak, aby se grafy narovnávaly, nebo ohýbaly podle potřeby a oni si je mohly interpretovat tak, jak jim bylo zadáno. Jen jim nesmí utíkat maily na veřejnost. To se to potom blbě vyvětlujea hned tu máme nějakou tu Climagate. A pak se udělá nezávislé vyšetřování tak, že se do komise nanominují lidi, kteří jsou na popsaném fungování dané problematiky existenčně závislí.

A pak je úplně jedno, jeslti zpracovali hodně nebo málo dat, protože to co z jejich práce vyleze je tendenčnía někomu to slouží. že by třeba určitým typům byznysu?

0 0
možnosti
LM

L. M.

25. 11. 2010 12:57
Re: Vzkaz pro pana LM

IPCC žádné modely nepočítá ani "nestaví".

0 0
možnosti
JM

JardaM

25. 11. 2010 12:59
Re: Vzkaz pro pana LM

Je vidět, že pro ně pracujete. Jste demagog. To je asi základní kvalifikační předpoklad pro práci v takovéhle partě. Copak si vážně neuvědomujete, kolik pácháte škody?

0 0
možnosti
LM

L. M.

25. 11. 2010 13:11
Re: Vzkaz pro pana LM

Z toho, že jsem opravil Váš chybný výrok, že IPCC staví nějaké modely, usuzujete, že jsem demagog?;-D

0 0
možnosti
JM

JardaM

25. 11. 2010 17:43
Re: Vzkaz pro pana LM

Ne. To, že jste demagog usuzuji právě z toho, že místo abyste se zaměřil na to podstatné, tj. že IPCC falšuje buď samotný výzkum nebo jeho výsledky, aby splnila politické zadání, tak jste se zaměřil na nepodstatnou chybu. To dělají demagogové. Proč je to nepodstatné jestli IPCC staví a používá sama klimatické modely nebo to na základě jejího požadavku dělají jiní, na to si odpovězte sám.

My máme díky jejím závěrům drahou solární energii, ornou půdu zabranou solárními panely, CO2 odpustky, svítidla plná rtuti s nepříjemným světlem a další oblast omezování našich občanských práv a svobod.

0 0
možnosti
LM

L. M.

25. 11. 2010 18:32
Re: Vzkaz pro pana LM

Račte prominout, ale tok Vašich myšlének je poněkud mlhavý. Nejdříve napíšete o tom, že IPCC sestavuje vlastní modely. Odpovím, že to není pravda. Načež mě obviníte z demagogie, protože jsem nezačal psát o něčem úplně jiném... To je takové až kremlíkovské...;-D

Ale víte co? Vezměte si AR4 WG I (nikoli SPM, ale celou zprávu) a napište nám sem, co je tam podle Vás špatně. Co je zfalšované. Ale prosil bych konkrétně, tj. stranu a který výrok nebo které tvrzení je špatně a proč...

Nevím proč, ale mám pocit, že na to odvahu nenajdete...

0 0
možnosti
JM

JardaM

25. 11. 2010 21:01
Re: Vzkaz pro pana LM

Takže si porovnáme mé dvě reakce:

ve 12:55 jsem napsal:

... a možná že v IPCC nejsou statističtí ignoranti, jen si staví počítačové

modely tak, aby se grafy narovnávaly, nebo ohýbaly podle potřeby a oni

si je mohly interpretovat tak, jak jim bylo zadáno...

0 0
možnosti
JM

JardaM

25. 11. 2010 21:02
Re: Vzkaz pro pana LM

v 17:43 jsem napsal:

místo abyste se zaměřil na to podstatné, tj. že IPCC falšuje buď

samotný výzkum nebo jeho výsledky, aby splnila politické zadání, tak

jste se zaměřil na nepodstatnou chybu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky