Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

zdeseny obcan

24. 11. 2010 11:28
krome dat by mely byt k dispozici i modely

Krome dat by mel byt k dispozici i software ktery s daty pracuje. Ted je to tak ze modely jsou drzene v tajnosti a nelze posoudit jejich kvalitu (ci spis nekvalitu).

Konkretne v Met Office pouzivaji jadra napsana jeste v 60. letech ve Fortranu, coz znamena mizernou udrzovatelnost, vysoke riziko chyb a nepruhlednost celeho systemu. Kdyz si kdysi jeden tamni programator stezoval na situaci bylo mu navrhovano aby se ten kod prepsal a on na to opacil ze na tohle nejsou penize.

0 0
možnosti
JM

JardaM

24. 11. 2010 11:28
Kdepak jsou diskutéři

Nějak je tady ticho po pěšině. Celý podvod s panikou okolo globálního oteplování je v prvé řadě obrovský kšeft pro všechny ty Al Gory a vědce, kteří pracují na politickou objednávku, aby mohly být pomalu, ale neustále oklešťovány občanské svobody až tady zavládne diktatura. Copak nikomu nedochází, jak je to naše pinožení bezvýznamné ve srovnání s přírodními silami, které neumíme ovládat, mnohdy vůbec nerozumíme jejich komplexnosti a nemáme proti nim žádnou obranu? Kdo si myslí, že ty naše komíny a výfuky mohou změnit klima, ať si udělá výlet na jednu činnou sopku, která při jedné erupci vyvrhne více plynů než naše civilizace dokážě vyprodukovat za rok. Bude se cítit bezvýznamně a bezmocně. Tomuhle článku zvedám karmu. Je plný faktů, takže očekávám, že "diskutující" nazvou autora dementem nebo nějak podobně, protože to je nejen u nás zvykem. Když nemám argumenty, uchýlím se k demagogii a dehonestaci.

0 0
možnosti
ZV

zeleny valecnik

24. 11. 2010 11:13
"klimaticky historik"

Mily pane Mgr. Kremliku, s povdekem kvituji, ze jste ke svemu dnesnimu blogu nepridal znak Sisyfa ani nazev tohoto spolku do nazvu prispevku - je to nejaky obrat ve vasem smysleni?

Zajimalo by me vsak, proc se sam pasujete do role, jak pisete "historika, ktery se zabyval vlivem klimatu na dejiny." Myslim, ze to neni pravda. Neni mozne dohledat zadnou vasi praci na toto tema. Ba prave naopak. V roce 2003 jste na FF Univerzity Palackeho podal praci "Prazske jaro ocima tehdejsich politiku". Mam tomu rozumnet tak, ze jste v praci shrnul nazory politiku prazskeho jara na roli klimatu v dejinach lidstva? Ani vase dalsi kariera jako pomocneho ucitele, tusim v Nachode, nenasvedcuje tomu, ze byste se zabyval roli kmimatu na dejiny. Muzete to nejak rozvest?

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky