Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

socbubák

5. 11. 2010 19:17
karma

výborný projev. kňučení klimaalarmistů jeho kvalitu jen podtrhuje a činí tak celou věc ještě zábavnější.

0 0
možnosti
B

benito.juarez

4. 11. 2010 20:20
Vy jste nějak nepochopil jednu věc:

pokud Klaus něco tvrdí, měl by to taky nějakým způsobem prokázat.a uvést jak k onomu závěru došel, jaké použil metody a z čeho vycházel. Tak to normálně dělají technici a vědci předpokládám také.

Takže to co tady hlásá Klaus je akorát tak na úrovni hospodské debaty, narozdíl od Masaryka.

0 0
možnosti
J

jack095

6. 11. 2010 17:15
Re: Vy jste nějak nepochopil jednu věc:

Jestli chce důkaz o lživosti ekologů, zkuste si vztí k ruce matematicko fyzikální tabulky základní školy a spočítejte si, kolik tepla je nezbytné dodat ledu, aby hladina moře stoupla o 1metr. Zlosti z fyziky základní školy na to stačí.

0 0
možnosti
LM

L. M.

4. 11. 2010 10:20
Bezedná studnice humoru je pan Kremlík.

Po tvrzeních, že klimatologové klimatu nerozumějí a potřebují někoho (asi historika a překladatele) aby jim vysvětlil, jak to s tím klimatem je,  že v modelech klimatu se nepočítá s vodní parou nebo že diskuse s klimatology by měla vypadat tak, že klimatologové budou sedět na lavici obžalovaných, jsem našel další perlu. Na jeho webu http://www.klimaskeptik.cz:

"Navíc k čemu by mi bylo studovat klimatologii? Když tam učí pánové Metelkové a Michaelové Mannové a vykládají studentům jak je úžasný hokejkový graf? Za takové vzdělání pěkně děkuji."

Vychází mi z toho, že podle pana Kremlíka čím méně člověk klimatologii studuje, tím více toho asi o klimatu ví. A s tímhle chtěl pan Kremlík na panelovou diskusi na Akademii věd? A cítil se dotčen, že ho tam nepozvali?;-D

A mimochodem, pane Kremlíku, já nikde neučím...

0 0
možnosti
ZV

zeleny valecnik

4. 11. 2010 16:45
Re: Bezedná studnice humoru je pan Kremlík.

;-D;-D tak tohle usmevne tvrzeni pana Kremlika sem propasl - ale zasmal jsem se alespon ted - diky. Bohuzel pan kolega L.M. klimatologii neuci, coz je skoda, protoze vidi veci v souvislostecha ma encyklopedicke znalosti.

Nechce se mi verit, ze si pan Kremlik neumi vygooglovat, nebo se podivat na studijni plany napr. matfyzu nebo prirodovedy, kdo kde a co uci.

I kdyz pravi duvod, proc pan Kremlik nechce studovat klimatologii je ten, ze by neprosel 1. semestrem - napr. kvuli matematice. Navic je treba zduraznit, ze zadny studijni obor "klimatologie" NENI v na zadne VS v Cesku akreditovan. Je akreditovana Mgr. studium oboru "Meteorologie a klimatologie", Mgr. studium "Fyzicka geografie", Ph.D. studium "Meteorologie a klimatologie" a habilitacni obor "Meteorologie" (bez klimatologie).

0 0
možnosti
ZV

zeleny valecnik

2. 11. 2010 20:09
zertovne srovnani

Myslim, ze se pan Kremlik sam shodil a ukazal svou argumentacni nouzi, kdyz srovnal a poukazal na fyzickou podobu pana Hanky a pan Manna. Nad tim se nezbyva, nez shovivave a soucitne pousmat ;-D

0 0
možnosti
LM

L. M.

2. 11. 2010 20:46
Re: zertovne srovnani

Mimochodem - pan Kremlík považuje za argument už to, že se někdo s někým sešel, někdo s někým o něčem jednal a podobně. Jeho blog je takových "argumentů" plný. Podle této jeho vlastní logiky se ovšem sám těžce zdiskreditoval, protože 29.9.2010 jednal s českými klimatology (!!!) na půdě ČHMÚ (!!!) o pozici ČR na 32. plenárním zasedání IPCC (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).

Podílel se tedy tímto způsobem na práci IPCC, který ale tak rád kritizuje...;-D

0 0
možnosti
ZV

zeleny valecnik

2. 11. 2010 17:09
jednoducha otazka pro pana Kremlika

Mily pane Kremliku, protoze jste mi ani jednou neodpovedel (zrejme neodpovidate na otazky, ktere jsou Vam neprijemne), zkusim se zeptat znovu a trochu na neco jineho:

1) Proc si myslite, ze na panelovou diskusi o zmenach klimatu nebyli pozvani tzv. klimakeptici? Pokud jsem se dival na upoutavku, ktera visi na webu Akademie ved: (http://www.tydenvedy.cz/sd/novinky/hlavni-stranka/zmeny_klimatu.html), neni vyber diskutujicich podroben zadnemu vyberu. Dokonce jste si mohl rezervovat misto v sale s predstihem.

2) Muzete mi, prosim, napsat, ktery cesky (profesionalni) klimatolog / meteorolog je podle Vas klima-alarmista?

3) Co si predstavujete pod pojmem "klimaticky model"? Dekuji predem za odpovedi.

0 0
možnosti
LM

L. M.

2. 11. 2010 19:56
Re: jednoducha otazka pro pana Kremlika

Docela bych se vsadil, že pan Kremlík neodpoví...

A ta panelová diskuse byla celkem zajímavá... Nemám pocit, že by tam klimaskeptiky někdo postrádal...

0 0
možnosti

rezjir rezjir

1. 11. 2010 18:13
Ty spory vedl TGM

jako profesor, jako prezidenst si dal bobříka mlčení. A když chtěl publikovat nějaký odlíšný názor tak používal radeji pseudonym.

0 0
možnosti
SHA:

Sir Humprey Appleby :-P

1. 11. 2010 13:20
skoro je mi Matějky líto

0 0
možnosti

Liborcermak

1. 11. 2010 13:35
Re: skoro je mi Matějky líto

To myslíte toho nekritickýho obdivovatele pana Klause, co na idnesový blog hazí jeden článek za druhým?

0 0
možnosti
LM

L. M.

1. 11. 2010 12:44
Dodatek pod článkem

je také zajímavý. Pan Kremlík by si měl uvědomit, že ta panelová diskuse se bude konat na Akademii věd.

Upřímně - nevím, co by on mohl říci k vědě. A jeho drby asi zase nezajímají lidi z Akademie...

0 0
možnosti
ML

meyla

1. 11. 2010 12:48
Re: Dodatek pod článkem

Pane Matějko (nebo to nejste vy?), že jste oteplovač, ví mnoho lidí. Že prosazujete ideologii před vědou, je nabíledni. Jako ve slonovinové věži, co myslíte, jak dlouho tam AV vydrží? Parafrázuji vás: upřímně, co vy byste mohl říci k faktům...

0 0
možnosti
JM

nominativ

1. 11. 2010 11:55
Pokud hodnotíme

tyto dvě osobnosti a nalézáme společné to, že si stály za svým proti většině, měli bychom se také asi zamyslet nad motivací. Zatímco u Klause je to možná víc ješitnosti a sebestřednosti než potřeby pravdy, cti a morálky (jako u Masaryka).

0 0
možnosti
SHA:

Sir Humprey Appleby :-P

1. 11. 2010 13:17
Re: Pokud hodnotíme

hloupost

0 0
možnosti

Liborcermak

1. 11. 2010 11:39
Jaké by TGM zastával názory dnes?

Pokud vím, tak TGM měl vždy blízko k sociální demokracii.

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky