Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L. M.

27. 8. 2010 8:57
Pro pana Kremlíka

"Vědí v IPCC o existenci El Nino a La Nina? A pokud ano, proč s nimi nepočítají jejich „scénáře”?" Vědí, pane Kremlíku, vědí. Jenže při periodicitě ENSO v rozmezí 3-7 let je to příliš vysokofrekvenční jev na to, aby systematicky ovlivnil změny teploty na úrovni několika desetiletí... Jinak řečeno - na trend žádný velký vliv mít nebude, jen způsobí nějaké oscilace na křivce teplot...

"Možná proto, že nedovedou tyto jevy předvídat ani na pár let dopředu?" Nedovedou. To je jako předpovídta počasí na pár let dopředu. Taky nesmysl.

0 0
možnosti

Kremlik

27. 8. 2010 12:24
Re: Pro pana Kremlíka

Nesouhlasim. Ty scenare IPCC jsou  "temer" rovne primky (jak jsem psal), ale precejen jsou zvlnene. Modely se tedy zjevne pokouseji modelovat i kraktodobejsi "fluktuace vysokofrekvencni". Jenomze to delaji blbe. Protoze podcenuji vliv ENSO, PDO atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky