Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kremlik

5. 8. 2010 15:27
Last point

Tak jeste posledni shrnuti, aby to nezaniklo v diskusi. Stratosfericka vodni para ma silny vliv na teploty. Krivka stratosfericke vodni pary nijak nekoreluje s CO2. Zato koreluje se slunecni akivitou a oceanskymi cykly PDO a se satelitnim merenim globalnich teplot. A poslednich 10 let klesa. Tolik k vlivu CO2 na vodni paru.

0 0
možnosti

L. M.

5. 8. 2010 15:41
Re: Last point

Nojo, tak jste objevil vodní páru ve stratosféře, její vývoj má takový průběh, jaký potřebujete, takže najednou "má silný vliv na teploty"... Ten vliv je dost malý, ať se FVám to líbí nebo ne...

Když už píšete o sluneční aktivitě, s tou obsah vodní páry ve stratosféře trochu korelovat může. Hlavně s aktivitou v UV oblasti.

Pokud jde o PDO - obsah vodní páry ve stratosféře má složku s periodicitou kolem 60 let? Jak jste na to přišel?

A kam se Vám poděla třeba QBO?

0 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

4. 8. 2010 20:39
Jak prosté

Tady je graf:

http://blog.idnes.cz/blog/3299/149104/C14.gif

K tomu stačí přidat teploty a CO2. Buď budou teploty korelovat se sluneční činností, nebo s CO2. Račte se bavit.

0 0
možnosti

Rodnok

4. 8. 2010 23:22
Re: Jak prosté

Ještě by to chtělo si všimnout tematu diskuse, ale z toho si nic nedělejte, jak pěkně ukazují cimrmanovci ve hře Švestka, senilita dělá svoje.

0 0
možnosti

L. M.

4. 8. 2010 17:40
Zcela obecně, pane Kremlíku:

Vy argumentujete drby jako z Blesku, co kdo řekl, napsal a podobně. OK. Je to Váš styl. Ale čistě logicky - jsou dvě možnosti:

1. Buď tohle všechno má nějaký vliv na data, data byla zkreslena, zfalšována nebo něco podobného. V tom případě ukažte konkrétně která data a jak.

2. Tohle na data žádný vliv nemělo - a pak nevím, o čem se bavíme a o čem vůbec píšete.

Jsou-li data špatně, ukažte to NA DATECH a ne NA DRBECH...

0 0
možnosti

Kremlik

4. 8. 2010 17:45
Re: Zcela obecně, pane Kremlíku:

To je pozoruhodne pane LM. Takzdy kdyz opomenu zesilit vliv Slunce sklenikovym efektem vodni pary, tak to podle vas NEMA VLIV NA DATA? To je opravdu pozoruhodne. Velmi originalni. Gratuluji.

Takze znovu: Existoval v letech 1750-1970 sklenikovy efekt vodni pary nebo ne? A pokud ano, jak to, ze to chybi v grafu IPCC? Jak to ze tam je u Slunce jen mizernych cca 0,2 W/m2?

Odpovite konecne?

0 0
možnosti

Kremlik

4. 8. 2010 17:29
Tohle je typicke

Pan Metelka vubec nekomentuje text clanku a mluvi tu o vsem moznem, jen ne k veci. Tak znovu: Jak chcete omluvit, ze IPCC nema ve svych grafech zapoctenu vodni paru? Ani jako feedback pro solar forcing pred 1970s? Nemate co rict, ze ano?

LM je tak rozureny, ze nejaky blogger ho poucuje, ze vidi rude a bude popirat vedu stuj co stuj.

0 0
možnosti

L. M.

4. 8. 2010 17:34
Re: Tohle je typicke

Bloger? Hlavně dogmatický klimadenialista, pane Kremlíku.

Ty grafy IPCC se týkají radiačního forcingu těch faktorů, které člověk může ovlivnit. Plus sluneční iradiance jako nejvýznamnější přirozený faktor. Ale vliv vodní páry je obsažen v modelech. To není faktor, který bychom mohli přímo ovlivnit, není to diagnostická veličina, ale prognostická (pokud chápete rozdíl mezi nimi).

0 0
možnosti

FiS95

4. 8. 2010 15:57
Karma!

Obzvlášť Lysenko mě srazil ze židle!

0 0
možnosti

Rodnok

4. 8. 2010 16:12
Re: Karma!

Jednodušším stačí málo :-)

0 0
možnosti

petrhajek.blog.idnes.cz

4. 8. 2010 14:23
hezke...

Ale me by alarmistu lito nebylo - oni v zasade fakta neresi, to je jen omacka, proc zdimat z lidi penize a davat jekamaradum na nesmyslne projekty. Oni nepotrebuji presvedcit vedce, staci jim obycejna vetsina ze vsech. Takze zadna lenost, porad je alarmista skudce.

0 0
možnosti

smějící se bestie

4. 8. 2010 13:21
***

Nejdůležitější je znát a to jak pro věřící i popírače co je to skleníkový efekt. Na začátku byl jako v mnoha případech omyl. 

0 0
možnosti

Deleter

4. 8. 2010 13:25
Re: ***

Podstatné je, že popírači

a) nepopírají za moje peníze (granty, konference v tropických rájích apod.)

b) neovládají světovou politiku tak, že mé peníze jdou jejich kámošům z OZE byznysu.

0 0
možnosti

L. M.

4. 8. 2010 13:05
Děkuji Vám, pane Kremlíku,

za další díl humoristických textů. Nemyslíte si ale, že by už bylo na čase trochu se zabývat i klimatologií a něco malinko si nastudovat? Pak by se Vám třeba nestalo, že byste pletl dohromady troposférickou vodní páru (skutečně hodně souvisí s výparem) se stratosférickou vodní parou, která vzniká přímo ve stratosféře, převážně chemickými reakcemi metanu s hydroxylovými radikály. Dávat do zásadní souvislosti stratosférickou vodní páru a troposférické oteplování nebo neoteplování, to je fakt nádherná ukázka vaší klimatologické polovzdělanosti. Stratosférická vodní pára má minimální vliv na oteplování, daleko menší, než ostatní skleníkové plyny, ty daleko účinnější rostou - ale Vy jste si teď vybral stratosférickou vodní páru, ta prý klesá, takže musí klesat i teploty a pokud někdo tvrdí něco jiného, má to špatně. To je Vaše logika

Víte třeba, že absolutní vlhkost vzduchu v troposféře roste i v tom období, kdy Vy inzerujete pokles ve stratosféře? Jaký vliv má tahle vodní pára na teploty?

0 0
možnosti

Deleter

4. 8. 2010 13:20
---

A co jinak, jak je na dovolené?

0 0
možnosti

Hellmoon

4. 8. 2010 12:39
Týý jo

nějak mi to nedochází, Takže snižování CO je špatné? No každá studie má uršitě své opodstatnění ;-D;-D

Já osobně jsem pro snižování CO2. Proč mi tu má čmoudit uhelná el. když stačí postavit pár bloků temelína? Proč je jediným palivem aut ropa?

Abych se přiznal, je mi jedno za co se to schová hlavně když se to omezí. ;-)

0 0
možnosti

oslik

4. 8. 2010 13:36
Re: Týý jo

Co mě trápí ze spalování uhlí a nafty, jsou spíš polétavé prachové částice, různé sloučeniny síry, těžké kovy a podobné sajrajty. CO2 mě nevzrušuje ani v nejmenším, z čeho by pak rostly stromy a jiné kytky?

Pokud někoho trápí nadměrné vypouštění CO2, pak je tu takový (ověřený) nápad: namísto nesmyslných řepkových polí nechat narůst lesy, ty pak spálit a zaorat v neúrodných půdách. Tím se sníží množství volného uhlíku a zároveň zvedne úrodnost půdy. Všem bude (časem, ne hned) líp, kromě skupiny těch, kteří rejžují na povolenkách a přidružených kšeftech. Blbý na celém nápadu je však mizerný fakt, že se na něm nedá snadno a rychle zbohatnout. Ocení to až budoucí generace.

0 0
možnosti

Roman01

4. 8. 2010 11:37
...

Tak jsem přečet to vyvracení vyvracení skeptické příručky a všiml jsem si typického ukázu: Zatímco oteplovač Cook cituje z odborných vědeckých časopisů, tak popírači vyvracejí za pomocí drbů z blogů :) Například studii Harries 2001, která dokazuje, že oteplování je způsobeno CO2, tak vyvrací za pomocí odkazů na jakési obskurní blogy. To je věda v podání Kremlíka. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky