Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tumetuestumefaisdubien1

26. 4. 2010 3:04
Podvod

Pěkné pane Kremlíku. Tady se jasně ukazuje, že na vyšetřování podvodu se mají užít standardní mechanismy, tedy trestní řízení pro podvod, ne nějaké komise pánů vyšetřujících pomalu sami sebe.

Jen bych ještě dodal, že parlamentní komise vyšetřující CRU skutečně shledala, že CRU nezveřejnila data ke svým závěrům, a že je CRU ani nemá. Tudíž se v případě činnosti CRU nejednalo o vědu, protože nebyla použita vědecká metoda - ta totiž předpokládá, že výsledky jsou falsifikovatelné (vyvrátitelné) (v případě, že nejsou data, to z logiky věci nejde, a nejedná se tedy vůbec o činnost zapadající do definice termínu věda) jinak lze mít zcela důvodné podezření, že došlo k podvodu (a případně zfalšování výsledků) - za vědu bylo tak za veřejné peníze vydáváno něco, co vědou ve skutečnosti není. 

-A přesně takový je kouzlem nechtěného význam závěru šetření britské parlamentní komise o CRU.

0 0
možnosti

socbubák

23. 4. 2010 2:23
Nejde jen o pravdu s Clitegate...

Politici by si zachovali svou tvář a nikdo by je nevinil z účasti na GOpodvodu, kdyby veřejně vyslovili své pochybnosti o podkladech pro zásadní ekologicko-ekonomické změny společnosti, přehodnotili strategie henteho enviro směřování a prostě stopli experimenty s poroučením větru, dešti typu závazek snížit globální teplotu o 2C a jiné šílenosti, sázení panelů místo obilí apod. Ale ono nic. Jak nás media krmila denodenně katastrofickým oteplováním, stále téměř ticho po pěšině, co se týče oponentury alarmistickému brainwashingu. Boj s klimatickými změnami se přejmenoval na "ochranu klimatu". Do takové ochrany se toho vejde...Takže ve hře je evidentně víc, než jen obavy politiků o naše dobro. Cool byznys v pozadí, mocenské zájmy v pozadí atd.mne utvrzují v tom, že politik není zárukou prosperity a jeho vliv musí být minimalizován minimalizací prostředků, kterými disponuje. Jinak se pomalu naplní orwellovská vize "správného" vedení "správnými" osobami. Kdo řízení odmítne, bude eliminován.

0 0
možnosti

socbubák

23. 4. 2010 2:31
Re: Nejde jen o pravdu s Climategate...

-někam se mi zatoulalo -ma- z nadpisu...to dělá to katastrofické horko zřejmě...

Politici se pomalu stávají prostředníkem mezi lobbysty a veřejností, kterou seznamují s "požadavky" lobbystů a buď se pokouší veřejnosti vysvětlit, že je to pro nás dobré nebo se vůbec neobtěžují zabývat se vysvětlováním a udělají rovnou, oč je hoši v zákulisí požádali. Skvělý příklad je zákulisí EU, kde se prostě najednou vyloupne zpoza oponky Mokrý hadr a Rudá baronka a vymalováno. Kde se vzali, tu se vzali. Chvíli se žvaní o GO a najednou kde se vzal, tu se vzal -  zákaz žárovek. Atd.Atd. Pod hrozbou sankcí, pod hrozbou zničení planety, pod hrozbou nadvlády teroristů, pod vlivem tíživé krize - dělají si z nás prostě legraci. A mně se to oprvadu zajídá. Demokracii diskreditují přímo její výkonné orgány, bohužel. Nechci totalitu, ale minimální vliv politiků na vývoj země. Lidi si poradí sami lépe a lépe se dohodnou sami mezi sebou, než ti zkorumpovaní panáci, ať už domácí nebo unijní. Nebo zámořští.

0 0
možnosti

socbubák

23. 4. 2010 2:09
Re: Jistě...

...to teplo se jednou vrátí :o))) Když se vrátil Terminátor, není přece důvod nevěřit, že se vrátí i teplo...já pevně věřím, že někde tam dole, v pěti až deseti kilometrech pod mořskou hladinou je pořádnej hic, už teď to tam pěkně vře, jak je to tam fšechno parádně nakumulovaný...lední medvědi s revma si tam plavou prohřát kosti... :-P;-D

0 0
možnosti

Roman01

22. 4. 2010 10:42
...

"Pokud ve vyšetřovací komisi nebudou lidé, kterým věříme (například Stephen McIntyre)...."

Jinými slovy, věříte jenom statistikám, které si zfalšujete sami ;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS