Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Midnight_Knight

5. 1. 2010 11:53
The day after

Souhlasím téměř se vším,jen bych měl výhradu k názvu filmu "Den poté"..Sice je tak všeobecně u nás překládán,ale "původní" Den poté-The day after,vzniknul v roce 1983,shodou okolností taky katastrofický,i když jinak..Jason Robards,Steve Guttenberg aj.,bylo by škoda na ten film kvůli blbému překladu zapomínat..:-)

0 0
možnosti
VK

Kremlik

19. 12. 2009 23:26
CO7

Nekdo si tu na blogu stezuje, ze oteplovace prilis hrube zesmesnuji. Rad bych k tomu rekl, ze satira je legitimni zanr. A oteplovaci jsou "sitting duck". Tomu se proste neda odolat. Nezlobte se.

Zadne realne ekologicke problemy nepopiram. Mame tu lokalni znecisteni, PBC v prirode, nedychatelny vzduch na krizovatkach, hluk kolem silnic a kde co jeste. Nicmene - a o tom jsou moje clanky - nemame problem s "katastrofalnim bezprecedentim oteplovanim, ktere vede k narustu prirodnich katastrof". Jsem pro ochranu prirody, prirodu mam rad. Boj proti CO2 ale neni ochrana prirody.

0 0
možnosti
JS

Spring-peace

23. 12. 2009 23:21
Re: CO7

R^ Mluvíte mi z duše. Cítím to stejně. Problém není oteplování, ale poškozovíní životního prostředí. To se ale tak razantně řešit nechce. Dalo by se to dost dobře sledovat a měřit. Tam by se to "okecat" nedalo.

0 0
možnosti
S

socbubák

19. 12. 2009 19:42
pro Quantum

Marxova dialektika, jak ji chápu a popisuje Wiki, např., je podstatná, když se více lidí s odlišnými názory snaží dát podobu společnému dílu, např. tým konstruktérů, designérů, ekonomů vymýšlí nový tap auta. Auto bude výsledným dílem všech zúčastněných, síly jejich argumentů atd. To je ale něco jiného, než o čem je řeč s klima. Tady je předmět diskuse předem dán - klima - a probíhá diskuse(kterou jsi měl možná na mysli), je-li klima problém nebo ne, jestli je oteplování moc nebo málo, jestli je to holý přírodní cyklus nebo ne, vliv člověk ano či ne atd. To je hodně otevřených témat a navzdory různým názorům je a)špatné, když jedna strana bere na druhou stranu, potažmo celé lidstvo klacek (hranici, daně, kříž, sankce atp.podle aktuálního data), dokud není výsledek jasný a za b) je-li předem daný jev a řeší se jeho funkce, mohou se klidně mýlit všichni najednou. Když to hodně přeženu, třeba má Bůh mejdan a s anděly kroutí kohoutem topení a baví se tím, co se tu děje. Ale -

0 0
možnosti
S

socbubák

19. 12. 2009 19:46
Re: pro Quantum

pozn.: ...nový TYP auta.../

-Ale co je podstatné - nikoho nenutím chodit do kostela pod pohrůžkou sankcí, nikoho nenutím platit vyšší daně a zapalovat oběti zápalné, aby se Bůh "uklidnil". A to je ta potíž - zastánci oteplovací katastrofy začínají jednat a vymýšlet p...iny. A proto jsem rád, jako Vy, že se někdo snaží věci prozkoumat, je-li momentálně většinový a mocenský postoj pravdivý. Vycházím z víry, že každý jev má pouze a jen jedno vysvětlení, to skutečné a názory jsou jen názory, dokud se neukáže holá skutečnost.

0 0
možnosti
QD

Quantum daemon

18. 12. 2009 20:22
uprimne

docela by me zajimala vase motivace, proc tim travite tolik casu. Plati vam za to nekdo, nebo se z toho stala vase obsesivne-kompulzivni porucha? Produkovat tak dlouhe clanky se spoustou zdroju musi vzit hodiny a hodiny a prace. Mate z toho alespon neco?

0 0
možnosti
VK

Kremlik

18. 12. 2009 22:45
Re: uprimne

Zajima mne to. Vas veda nezajima? Nejste zvedavy? Nechcete tomu prijit na kloub, kdo ma vlastne pravdu? Nekdo sbira znamky, nekdo travy hodiny na zahradce, jiny chodi chlastat. Nekdo ma za konicka vedu.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

18. 12. 2009 17:37
nepřibývá,jen je moc lidí.Nic víc.

0 0
možnosti
N

notebook.r51

18. 12. 2009 14:52
Totéž se tvrdí při každém miléniu

a nikdo mi nevysvětlí, proč by se ten bůh rozhodl uspořádat nějakou velkolepou show ausgerechnet tehdy, když se počet oběhů jisté převážně neškodné planety od narození frontmana jednoho z předlouhé řady náboženství plus minus pár nejistých let (matrika v tom měla tehdy hokej) modulo třetí mocnina počtu výrůstků na obou horních končetinách dominantního druhu živočichů na této planetě rovná nule.

0 0
možnosti
PH

artea

18. 12. 2009 14:29
On Vás ten optimismus přejde

Planeta je přelidněná a nějak se některých jedinců zbavit musí. Rok 2012 je ještě daleko tak bych počkala jaké budou staistiky pak.Rv

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

18. 12. 2009 15:42
Re: On Vás ten optimismus přejde

To je - s prominutím - další z nesmyslů, podobně jako všechny zmíněné ekologické katastrofy... planeta nejen že není přelidněná, nejen, že uživí desetinásobky dnešní populace, ale co více (teď se podržte stolu), čím více lidí na ní bude, tím lepší životní podmínky a životní úroveň si budou moci dovolit vytvořit. To Vám možná přijde neuvěřitelné, ale je to skutečnost, soubor suchých faktů a pozorování, pro které sice zde není prostor je uvádět, ale mohu Vám poslat anotaci na příslušnou literaturu...

P.S. Kvůli přelidnění se pesimistou rozhodně stávat nemusíte. Spíše by Vám měla dělat vrásky nízká porodnost...

0 0
možnosti
JK

voj. Kouba

18. 12. 2009 12:49
davam jsem karmu i kdyz jsem proti globalnimu

oteplovaní.

Vas clanek me zaujal. Pokud ta data jsou pravdiva.

0 0
možnosti
RP

Roman01

18. 12. 2009 11:39
...

Pletete páté přes deváté jako vždy. Arktida a Antarktida jsou dvě rozdílné věci :) Když se podíváte pořádně na ten svůj obrázek, tak uvidíte, že modrá čára je Arktida, kde ten led rychle ubývá, zatímco u Antarktidy (červená čára) led zůstává přibližně na stejných úrovních.

0 0
možnosti
MH

Larry Matejka

18. 12. 2009 10:57
Jako vždycky,

mě Vaše články tahají se zelené depky.:-) Jen přemýšlím, jak dlouho ještě toto bude možno svobodně číst na internetu, než ho úplně ovládne pornografický styl úvodního kodaňského thrilleru... Snad si jednou nebudem muset tajně vyměňovat knížky Václava Klause, vydávané samizdatem, v zaplivané hospodě u páchnoucího ekopiva...

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky