Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

VašekIV

1. 12. 2009 16:04
Tady končí veškerá legrace

Ministr životního prostředí pan Dusík se zceal zjevně dopouští trestného činu šíření poplašné zprávy. Najde se konečně někdo, dostatečně informovaný, aby podal trestní oznámení? Pokud je někdo tak pevný v krmflekách, jako autor tohoto článku, j jeho povinností ze zákona podat podnět k trestnímu stíhán. Opak by byl trestným činem!!

0 0
možnosti
PH

Rodnok

1. 12. 2009 16:13
Re: Tady končí veškerá legrace

Koukám vy jste úplně mimo nejen pokud jde o klima :-). Ohlašovací povinnost platí jen u některých trestných činů.

0 0
možnosti
C

crom

1. 12. 2009 14:05
Omyl

Mýlíte se v tvrzení, že Mannova data nikdo neověřoval.

Už v letech 2003-05 se někteří vědci ozvali, viz McIntyre, S., McKitrick, R. The M&M Project: Replication Analysis of the Mann et al. Hockey Stick, viz http://www.uoguelph.ca/~rmckitri/research/trc.html.

Ovšem jako všechny oponenty se je snažili umlčet a evidentně úspěšně.

Cca před rokem jsem psal na tohle téma odbornou práci, kde jsem se na jejich výsledky odkazoval. Ovšem tenkrát jsem si ještě nemohl dovolit napsat naplno, že jsou Mannovi lidé a IPCC podvodníci a manipulátoři, aniž bych pocítil okovanou botu, takže to vyznělo trochu do ztracena:-/. Nicméně jsem rád, že to konečně prasklo.

0 0
možnosti
K

K-D

1. 12. 2009 16:12
Re: Omyl

Celá ta křivka trochu zavání spekulacemi. Držet se letokruhů v minulosti, když dat je spousta i jiných, a prorokovat podle nějakých výpočtů (tedy podle odhadu) je v normální vědě nepřípustné.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

1. 12. 2009 12:23
Nemohu se ohanet

podrobnostmi a odbornostmi jako autor,ani nejsem zadny historik planety,ale starej jsem dost,abych videl,ze u nas v Posumavi tam,kde jeste pred 30ti lety byl snih od prosince do brezna dnes byva voda.A kdyz uz nic jineho,tak tech devet miliard lidi vyda prece uz nejake teplo!A to i bez zimniho pritapeni.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

1. 12. 2009 12:46
Re: Nemohu se ohanet

Jasne ze jsou zimy teplejsi. Klima je halt cyklicke. Stavel ses snad na zadni, kdyz nekfy pred dvaceti, petadvaceti rokama uderily mrazy a a dva roky za sebou bylo pod nulou do pulky listopadu do do konce unora? Co by potom musel ric nekdo, kdo by pamatoval jeste stredoveke teple obdobi?

-

Ze je posledni tri, ctyri roky tepleji, nez kdyz jsem byl malej? Je, no a co? Ja v tom duvod k hysterii nevdim. Naopak,

0 0
možnosti
RP

Roman01

1. 12. 2009 12:13
Ach jo, zas ta hokejka

Klimatoskeptici zaspali dobu, zabývají se furt jednou hokejkou, když těch teplotních rekonstrukcí byly v odborné literatuře již desítky a všechny ukazují to samé oteplování :) Jestli jste koukal na ten graf z poslední zprávy IPCC, tak je tam těch křivek asi deset z různých rekonstrukcí.

Tvrdit, že veškeré data o globálním oteplování máme od jednoho člověka, který je má schované někde v šuplíku, je naivní až běda.

Viz, odkazy třeba zde: http://www.realclimate.org/index.php/data-sources/

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

1. 12. 2009 12:40
Re: Ach jo, zas ta hokejka

Odkazovat na Realclimate.org - cili Mannovu sranku - je v tomhle kontextu velka recese.

0 0
možnosti
MV

Lišák007

1. 12. 2009 12:12
Zima

A kdypak jste si naposledy zalyžovali na PRAVÉM PŘÍRODNÍM SNĚHU, když se neotepluje? Mně naopak připadá, že poslední opravdová zima byla v roce 2004/05. Takže asi na tom oteplování něco bude.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

1. 12. 2009 12:52
Re: Zima

Mozna kratkodobe bude. Nesmysl je davat ho do prime souvislosti s lidmi produkovanym uzitecnym plynem CO2.

0 0
možnosti
PH

Rodnok

1. 12. 2009 12:06
a koho zajímá, jak je to doopravdy...

ne od nějakýho překladatele:

http://www.chmi.cz/HK/OK/GW/HOKEJKA/Hokejka.htm

.

http://www.blisty.cz/art/30709.html

0 0
možnosti
K

K-D

1. 12. 2009 12:03
Princip předběžné opatrnosti

Vždy se musí brát nejhorší možnost, i s minimální pravděpodobností. To je jeden ze základních postulátů Zeleného náboženství. Nad falšováním dat nelamentujte, i z přesných dat lze vypočítat žádané. Klimatolog Ladislav Metelka vyřešil problém tak, že prosazuje průměrování výsledků, aby odpovíídaly skutečnosti. Středověké klimatické optimum potlačil snadno - jednalo se údajně o sadu teplotních anomálií, v různém čase a na různých místech.

--------------------------------------------------------------------------------

a prosba k autorovi - také bych si rád užil zábavu s oteplovači. Mám na ně pár otázeček. Publikoval bych to zítra nebo pozítří, abychom si zbytečně nekonkurovali.

0 0
možnosti
N

Novotnak

1. 12. 2009 11:46
Ale jo,

máte to doré, plné faktů, neumím si dost dobře představit, jak jste k tomu všemu přišel. :-) Na durhou stranu je Váš článek těžko stravitelný, protože je psaný dost technickým stylem, chtělo by to sem tam nějaká odlehčení. ale jinak dobrý R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS