Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Nick1

5. 11. 2009 11:01
Souhlas

Stále více lidí vidí demenci vlády a útoky na zdravý rozum. . Jak to, že nás tedy ta hlasitá menšina dostrkala až k podpisu LS a k nesmyslným zdrojům energií. . ? V informacemi nabitém světě jsme paradoxně vedeni ještě větší snůškou demagogií než za středověku. Díky za každý napsaný rozumný názor :-)

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

5. 11. 2009 10:48
Vždycky jde o úhel pohledu.

Jste si opravdu jist, že za konkrétní podporou stojí ten Brusel a ne česká vláda? A obecně je skutečně tak špatné urychlit vývoj fotovoltaiky? Ty sluneční elektrárny mi taky moc nevoní - s ohledem na zabírání pozemků, na střechách mi vůbec nevadí. Větrníky bych u nás také nejraděj vůbec v krajině neviděl. Odsoudit to úplně - to bych neudělal, už s ohledem na ropu, nota bene z Ruska přes Ukrajinu.:-)

0 0
možnosti
MB

buxus

5. 11. 2009 10:59
Re: Vždycky jde o úhel pohledu.

Tak v tomhle je Brusel částečně nevinně. Na jednu stranu nás tlačí pro splnění podílu obnovitelných zdrojů na celkové výrobě elektřiny, ale sazby pro fotovoltaiku v této nesmyslné výši jsme si vymysleli sami. V tom s Vámi souhlasím

A v čem ne? Mně vadí sluneční elektrárny i na střechách (třeba všimněte si jak rychle zareagovaly hypermarkety). Jde totiž o stroj na dotace ke škodě ostatních spotřenitelů - on nám to ČEZ totiž přeúčtovává, pan Roman to z vlastního určitě neplatí. A urychlení vývoje fotovoltaiky - to jistě ano,  určitě ne tak, že budu podporovat spekulanty. Panely se vyrábí v Číně (monokrystalické i polykrystalické), měniče (druhá nejdůležitější a nejdražší část) v Německu. Proč máme dotovat jejich výzkum ve vyšší úrovni, než tak činí oni sami?

0 0
možnosti
LM

Levicový myslitel

5. 11. 2009 10:39
Mysli

vítr u nás moc nefouká a větrníky hyzdí krajinu a vodních elektráren se u nás taky už moc nedá, prostě není místo!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky