Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Asociální klima-aktivisté: Užiteční idioti klimatického byznysu

Aneb jak to vypadá, když někdo podporuje mocenskou ideologii OSN a EU za kterou stojí miliadový byznys... a přitom se pokládá za underground.  

Před měsícem redakce levicového webu A2Alarm otiskla pamflet „Klimaskepticismus jako neschopnost rozumu”, ve kterém se jakýsi pan Hamerský opírá do Kremlíka - a absenci faktů vynahrazuje vrchovatou dávkou jízlivostí. Redakce dokonce mé manželce poslala na Facebooku poněkud creepy vzkaz „tady posíláme vaší rodině textík” (se zlomyslným srdíčkem). Pro příště bych rád, kdyby tito lidé mou ženu neobtěžovali. Mohu je ujistit, že ona jakožto lékařka dělá pro postižené (nejen děti) a pro ochranu jejich práv (i ve svém volnu) mnohem více užitečné práce než oni, kteří umí tak akorát řečnit.

I po měsíci stále odmítají otisknout mou odpověď (ve svobodu slova ostatně nevěří – obhajoba cenzury byla hlavní ideou zmíněného článku). Místo toho otiskli sérii apokalyptických článků o tom, že na záchranu planety zbývá jen 12 let. Reaguji tedy touto formou.

Drahá redakce,

Jelikož, jak se ve vašem článku píše, klimaskeptici „neumí číst“, požádal jsem ženu, aby mi váš text přeslabikovala.  Některé věci bych rád uvedl na pravou míru. Pan Hamerský tam píše, že jsem ho kdysi učil na gymnáziu. A prý jsem byl jedním z prvních, kdo ho „jako první přiměl se zamyslet nad souvislostmi historického bádání se studiem písemných pramenů.” Za tato vřelá slova děkuji. Asi ale Honza Hamerský od té doby poněkud zvlčil. Nebo při hodně nedával pozor.

Takže opáčko. Prameny je třeba číst přímo a ne se spoléhat na jejich interpretaci z pera protivníků. Jak říkával historik Theodor Mommsen, nutno jít „ad fontés“. Na začátku píšete, že „Vítězslav Kremlík zpochybňuje existenci globálního oteplování”. To se převelice mýlíte. Mnohokrát jsem opakoval, že od skončení malé doby ledové v 19. století oteplilo. Nejste to spíše vy, kdo neumí číst?

Proto také nemáte pravdu, když tvrdíte, že klimaskepse je srovnatelná s popíráním, že Manchester United minulý týden prohrál 2:0. Skepticismus je spíše o kladení otázek. Byl to opravdu nejhorší zápas za deset let? Zavinil prohru opravdu trenér? Jsou kritici korupce ve fotbale opravdu „nepřátelé“ fotbalu?

Já v tom ale vidím určitý záměr. Takže vy nejprve někoho nepravdivě obviníte z nějaké ideologické úchylky (trockismus, revizionismus, buržoazní nacionalismus,  popíračství) a pak ho pod touto falešnou záminkou zakážete?

Jde o argumentační faul. Je to tzv. Strawman, tedy slaměný panák. V daném případě slaměný panák velikosti pětipatrové budovy s balkónem. Psal o tom už Karel Čapek v příručce písemné polemiky. Odpůrci se dokazuje, že „je pitomec a že se mýlí, na jakýchsi tezích, které jsou opravdu pitomé a mylné, ale nejsou jeho.”

Také očividně nechápete svou sociální a politickou roli.

Tvrdíte, že klausovští klimaskeptici obhajují „samospasitelnost ryzího kapitalismu” a proto „ztělesňují mainstream, i když se vůči němu tak vehementně vymezují.” Takže podle vás někdo, kdo stojí v opozici proti oficiálnímu stanovisku OSN a Evropské unie a velkých médií, ten představuje mainstream? Nechtěl jste spíše říci „underground“?

Za nejhorší zlo kapitalismu se obvykle pokládá snaha vytvářet kartely a monopoly a zvyšovat ceny. Jenže právě tohle zelená politika podporuje. Viz solární mafie u nás. Neměli byste jako levice náhodou být spíše proti?

Vám asi uniklo, že i ropné korporace (od éry G.W.Bushe) podporují alarmismus, aby mohly dostávat dotace na biopaliva. Naftaři začali masivně dotovat klimatology-alarmisty. 100 milionů dolarů dostali alarmisté ze Stanford University od Exxonu (1). BP (British Petrol) dala 500 milionů dolarů alarmistům v Berkeley na výzkum biopaliv (2). Pro srovnání, podle pátrání Greenpeace u skeptiků skončilo z ropných dolarů asi milion ročně, což jsou haléře (3).  Přesto média vytrvale pranýřují jedny, ale ty druhé kryjí.

Není vám divné, že v Trumpově vládě byl pro zachování Pařížské dohody jediný člověk – ředitel Exxonu pan Tillerson (4)? Dodal bych, že právě vinou biopaliv vznikl hladomor v Třetím světě. Cena potravin stoupla o 75%, podle zpráv Světové banky (5). To byla mimo jiné příčina Arabského jara a nepokojů v Sýrii (6).

Tyhle firmy vyhánějí domorodce z domovů, aby udělali místo plantážím biopaliv nebo sázení biomasy, za což firmy dostávají klimatické odpustky (offsets). Přiletí místní Gestapo s vrtulníky, vypálí vesnici, lidi zbijou a vyženou (7, 8, 9). Pokud na to máte žaludek, doporučuji knihu Freda Pearce „Landgrabbers“. Nebo se obraťte s dotazem na charitu Survival International, která tohle sleduje.

S těmito odpustky se pak kšeftuje na burze, kde bují karuselové podvody (10). Naivové jako vy si ty odpustky kupují, aby ulevili svému svědomí. Protože uvěřili, že špatné počasí je jejich vina. Což je tmářství jako ve středověku, kdy lidé věřili, že je bouře, protože bůh se hněvá.

Víte, co se děje s klimatickými odpustky, které si koupíte? Putují do Číny, kde vláda schválně zvyšuje produkci skleníkových plynů, aby si pak od pitomců z Evropy nechala zaplatit, že je zase sníží zpět, kde byly (11).

To zametání s domorodci má dlouhou tradici. Ona to není náhoda, že nejbohatší ekologická organizace WWF (Panda) měla 20 let ve svém čele náměstka tabákové firmy Rothmans z JAR (12). A že desítky let stála na financích od rasistického jihoafrického sdružení bílé elity (tzv. Broederbond, čili bratrský svazek). Jejich lidi ozbrojení samopaly vyháněli už před desítkami let domorodce, aby mohli zakládat lovecké obory pro smetánku (13). Samozřejmě pod záminkou ekologie.

Znáte ty celebrity, které někam přiletí svým soukromým tryskáčem přednášet o tom, jak se lidi mají uskromnit?  Že by planeta neunesla, kdyby každý měl spotřebu jako průměrný Američan? Protože není dost zdrojů pro všechny? On je to tak trochu rasismus natřený na zeleno, protože to znamená, že barevné v rozvojových zemích chceme udržet v bídě. Abychom se s nimi nemuseli dělit o zdroje.

Pokud blokujete rozvoj Afriky, nemáte právo někomu přednášet o rasismu a xenofobii.

Web A2Alarm je prý „především se zaměřením na sociální tématiku.” Tak tady něco nehraje. Proč tedy propagujete asociální politiku, která způsobuje zdražování potravin a energetickou chudobu (7)? Solárně-řepkové mafii od roku 2006 Češi zaplatili celkem už 300 miliard korun. Každá domácnost tedy zaplatila v průměru 70 tisíc korun výpalného (14). Pro ten milion Čechů, který žije pod hranicí chudoby, je tohle likvidační. To je jeden z důvodů, proč máme tolik exekucí. Ona ta pětistovka měsíčně dost chybí, když obracíte každou korunu.

Loupežníci dnes už lidi nepřepadají v lese – schválí si zákon, že lidé jim musí peníze poslat na účet. A kdo se postaví mafii na odpor (jako Alena Vitásková z Energetického regulačního úřadu) tomu mafie zničí život taháním po soudech (15).

Bývaly časy, kdy se levicoví aktivisté zastávali chudých a utlačovaných a brojili proti tyranii. Vy ale klidně otisknete článek pana Hamerského, který volá po cenzuře. Chce, aby odpůrcům klimatické mafie byl zakázán vstup na obrazovku. Wow! Takové udatné obraně lidských práv tleskám - všichni jsou si rovni, ale někteří jsou si rovnější, že?

Redakce A2Alarm má v záhlaví anarchistické heslo „squatujeme mediální prostor“. A tvrdí o sobě: „tvoříme protiváhu […] médiím ovládaným oligarchy”. Ale přitom tvrdě jedete klimatickou propagandu největších mediálních korporací, které ovládají světová media (Reuters a spol.). Víte, kdo ty korporace vlastní?

Přestaňte dělat užitečné idioty vládnoucí třídě.

To vám opravdu není divné, že na konferencích o ekologii sedíte v jedné lavici s kapitány průmyslu, řediteli pojišťoven a miliardáři či dokonce šéfy ropných firem? Ukradli vám ekologii pod rukama a vy jim k tomu ještě tleskáte. Sloužíte korporacím, které v honbě za monopolním postavením a dotacemi dusí nejen drobné zemědělce a živnostníky, ale i dělnickou třídu.

Protože některé lidi vašeho ražení znám, vím, že to nespíše myslíte dobře. Ale jste dočista vedle.

 

REFERENCE:

  1. https://www.nytimes.com/2002/11/21/us/exxon-led-group-is-giving-a-climate-grant-to-stanford.html
  2. https://www.greenbiz.com/news/2007/02/06/bp-funds-500-million-biofuels-research-berkeley  
  3. https://www.huffingtonpost.com/james-hoggan/a-20-year-history-of-clim_b_515044.html
  4. https://thehill.com/policy/energy-environment/337578-tillerson-my-view-didnt-change-on-paris-climate-agreement
  5. http://documents.worldbank.org/curated/en/229961468140943023/pdf/WP4682.pdf (Don Mitchell, World Bank, Policy Research Working Paper 4682, A Note on the Rising Food Prices)
  6. M. Lagi, K.Z. Bertrand, Y. Bar-Yam, The Food Crises and Political Instability in North Africa and the Middle East. arXiv:1108.2455 (2011 A). http://necsi.edu/research/social/food_prices.pdf
  7. https://www.theguardian.com/global/2014/jan/07/honduras-dirty-war-clean-energy-palm-oil-biofuels
  8. https://money.cnn.com/2007/08/27/news/international/uganda_carbon_trading.fortune/
  9. Another Inconvenient Truth. Oxfam Briefing Paper, June 2008, https://d1tn3vj7xz9fdh.cloudfront.net/s3fs-public/file_attachments/bp114-inconvenient-truth-biofuels-0806_3.pdf
  10. http://www.pbs.org/frontlineworld/stories/carbonwatch/2010/06/carbon-carousel-europes-market-haven-for-tax-fraud.html
  11. https://www.theguardian.com/environment/2010/oct/26/eu-ban-carbon-permits
  12. https://www.sourcewatch.org/index.php/WWF#Who_were_the_founders.3F
  13. https://theecologist.org/2016/mar/06/why-survival-international-has-made-formal-complaint-oecd-against-wwf
  14. https://www.lidovky.cz/byznys/statni-pokladna/opet-26-miliard-stat-nechava-pro-pristi-rok-stejnou-castku-na-podporovane-zdroje-energie.A180918_084746_statni-pokladna_mber
  15. https://www.securitymagazin.cz/komentare/muj-institut-byl-zalozen-pro-ochranu-a-podporu-zakladnich-lidskych-prav-a-svobod-rika-byvala-predsedkyne-energetickeho-regulacniho-uradu-alena-vitaskova-1404057763.html
  16. International Energy Agency. Key World Energy Statistics 2017
  17. http://www.climatecentral.org/news/carbon-dioxide-record-rates-21242
  18. Bergh, Jeroen van den, Verbruggen, H, 1999. Spatial sustainability, trade and indicators: an evaluation of the ’ecological footprint’. Ecol. Econ. 29, 61–72.
Autor: Vítězslav Kremlík | čtvrtek 29.11.2018 11:36 | karma článku: 36,53 | přečteno: 1333x
  • Další články autora

Vítězslav Kremlík

Děti šly do kina na pohádku o Barbie a dostaly feministickou přednášku

"Jestli si dáte panáka pokaždé, kdy zazní slovo patriarchát, budete před koncem filmu na šrot," vyjádřil se o filmu Barbie Elon Musk.

27.7.2023 v 9:24 | Karma: 19,73 | Přečteno: 483x | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Varování: Na Facebooku řádí falešný Kremlík

Kremlík se zbláznil a začal se zapojovat do nesmyslných diskusí pod články na Facebooku? Ne, to se jenom za něho vydává nějaký hacker či troll.

5.5.2022 v 8:30 | Karma: 20,30 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost

Vítězslav Kremlík

Covid jako generální zkouška na klimatický lockdown

Za Covidu si klimatičtí aktivisté pochvalovali, jak hezky klesají emise, když si na obyvatelstvo pořádně došlápnete. A když už si lidé na ztrátu osobních svobod tak nějak zvykli, proč to měnit?

10.11.2021 v 8:32 | Karma: 33,16 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Myslíte při sexu... na klima? A ví o tom vaše žena?

Na co myslíte při sexu? No fuj. Že se nestydíte. Uvědomělý občan by měl myslet na uhlík, na planetu. A ne na nějaké nemravnosti.

9.11.2021 v 10:03 | Karma: 35,27 | Přečteno: 1028x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Podle autorů zeleného údělu se v Hondurasu žije lépe než v Německu

Happy Planet Index nehodnotí životní úroveň států podle HDP, ale podle...uhlíkové stopy. Takže čím horší energetická chudoba, tím je země "šťastnější". No panejo. To se máme na co těšit.

6.11.2021 v 9:36 | Karma: 33,68 | Přečteno: 948x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Čínský president asi vypíše soutěž o největšího idiota

Čína sice otevírá jednu uhelnou elektrárnu za druhou, ale klimatickou politiku Západu nikdy nezpochybňuje.

3.11.2021 v 9:49 | Karma: 36,45 | Přečteno: 1185x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Sháním hackera, aby software auta natartoval i bez Adblue

Proč by se doprava měla zastavit kvůli nedostatku AdBlue? Auta její k ničemu nepotřebují. To jen škodlivý malware motor zablokuje, protože to nařizuje nějaký předpis z Brusele.

29.10.2021 v 9:34 | Karma: 35,14 | Přečteno: 1048x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Kapitán Kirk pokárán za dobývání vesmíru

William Shatner proslul rolí kapitána Kirka z kosmické lodi Enterprise v seriálu Star Trek. Teprve letos se ve věku devadesáti let ale podíval do vesmíru doopravdy. Vezla ho raketa společnoti Blue Origin podnikatele Jeffa Bezose

28.10.2021 v 9:16 | Karma: 27,24 | Přečteno: 447x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Jak z energetické krize: Jezděte na víno a sýr

Když nemají chléb, ať jedí koláče. Když zdražují energie, ať jezdí na víno se sýrem. Tak se uskromňuje princ Charles v Anglii, aby nám šel příkladem. Před blížící se klima konferencí v Glasgow se o své rady podělil s novináři BBC.

27.10.2021 v 11:22 | Karma: 32,18 | Přečteno: 768x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Kreditní karta, která vás bude automaticky pérovat

Když se prohřešíte proti klimatu, karta se vám prostě vypne a už si nic nekoupíte. No není to skvělé?

26.10.2021 v 9:26 | Karma: 24,84 | Přečteno: 501x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Covid zvýšil roční úmrtnost... na míru dříve běžnou

V roce 2020 (v éře covidu) v USA zemřelo 828,7 osob na sto tisíc obyvatel. V roce 2000 to bylo 869 osob na sto tisíc obyvatel. A třeba v roce 1970 to bylo 1222,6 osob na sto tisíc obyvatel.

22.10.2021 v 9:46 | Karma: 28,04 | Přečteno: 1057x | Diskuse| Věda

Vítězslav Kremlík

Zelená zima přichází

"The winter is coming,“ slogan ze seriálu Hra o trůny, kde se ovšem míní zima, která může trvat mnoho a mnoho let.

20.10.2021 v 10:09 | Karma: 35,82 | Přečteno: 986x | Diskuse| Ekonomika

Vítězslav Kremlík

V Davosu plánují využít epidemii k "velkému resetu"

Využijme epidemii k "Velkému resetu" světové ekonomiky. Toto zní ze světového ekonomického fóra v Davosu. Jejich kyberpunková vize nemá s ekologií nic společného. Zato spolehlivě vyděsí každého čtenáře science fiction.

10.7.2020 v 10:37 | Karma: 40,40 | Přečteno: 5400x | Diskuse| Ekonomika

Vítězslav Kremlík

Dostane virus Nobelovku za ekologii?

Karanténa přinesla uzavřené továrny i letiště. Vliv ekonomické krize na CO2 je ale prakticky neviditelný.

26.5.2020 v 10:00 | Karma: 23,46 | Přečteno: 505x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Konec prokrastinace a kritického myšlení

Jak dopadne přednáška na téma "klimatické změny z pohledu kritického myšlení", když se autor v důsledku prokrastinace nestihne připravit.

29.1.2020 v 10:33 | Karma: 38,09 | Přečteno: 2169x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Světová média mlčí o útoku Antifa na konferenční středisko

Vrací se v Německu sedmdesátá léta s rudými teroristickými bojůvkami? A proč o tom světová média i po pěti dnech stále mlčí?

25.11.2019 v 10:36 | Karma: 43,52 | Přečteno: 3851x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Zpráva o stavu planety deset let od Climategate

Deset let od aféry Climategate klima rozděluje společnost více než kdy dříve. Zatímco záškoláci a duševně postižená holčička dělají symbolická gesta, obyčejní lidé demonstrují v ulicích proti zelenému zdražování.

13.11.2019 v 10:37 | Karma: 40,96 | Přečteno: 2173x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Rebelie proti neexistujícímu „šestému masovému vymírání"

Gail Bradbrooková říká, že nápad založit Extinction Rebellion dostala, když byla zdrogovaná, tedy pod vlivem psychedelik. Dnes volá po tom, aby se rebelové masivně zfetovali halucinogenními látkami. Což mnohé vysvětluje.

11.10.2019 v 9:23 | Karma: 37,92 | Přečteno: 1593x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Praha: Strašidelný mrakodrap "Titanik" jako varování před dobou ledovou?

Známý umělec David Černý pro firmu Trigema navrhl na Nových Butovicích u metra 135 m vysokou budovu ve tvaru vraku lodi zamrzlé v ledu.

27.9.2019 v 9:52 | Karma: 30,47 | Přečteno: 1582x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Maso a létání by mělo být jen pro bohaté

Báječný nový svět, který nám budují uvědomělí progresivisté, se až nápadně podobá starému dobrému feudalismu. Věci, které dnes jsou běžně dostupné, by měly v budoucnosti být opět luxusem jen pro bohaté.

24.9.2019 v 9:52 | Karma: 43,64 | Přečteno: 3470x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky