Vítězslav Kremlík

Proč černoši tvoří 13% populace USA, ale 50% obyvatel věznic

18. 04. 2016 10:00:00
Naši objektivní novináři nás obšťastnili úžasným titulkem: „Chicagská policie je rasistická, potvrdilo vyšetřování“. Důkaz? Ačkoli černoši tvoří jen 1/3 obyvatel města, 74% lidí, které policie zastřelí, jsou prý černoši.

Taková demagogie mi doslova vyrazila dech. Vysoký počet Afroameričanů, na které dopadne ruka zákona, je přece dán extrémně vysokou zločinností černochů. Nikoli nějakým takzvaným „rasismem“. V Chicagu 71% vrahů jsou černoši. A 75% obětí vražd jsou také černoši. (Zdroj). Není tedy divu, že 74% lidí, na které dopadne ruka zákona, jsou samozřejmě nikoli Marťani, ale zase černoši. Záhada vyřešena.

Za touto demagogickou „hatefree“ zprávou stojí Rahm Emanuel, levicový starosta Chicaga, nedávno šéf Obamovy kanceláře v Bílém domě. Jde zkrátka o politickou hru. Rozdmýchává nenávist černochů vůči bělochům, aby tak získal černošské hlasy.

Nejvíc obětí vražd v USA sice tvoří černoši, ale to nejsou oběti Kukluklanu, jak nás mylně přesvědčují lidskoprávní aktivisté. Většinu mrtvých černochů zabili sami černoši, ne pánové v prostěradlech. Mezi mladými černými muži ve věku 20-24 let připadá 100 vražd na 100 tisíc obyvatel. Ne jedna vražda, jako v ČR. Ale sto!!!

Chudoba je neomlouvá, nejde totiž o zločiny typu „kradu abych měl na jídlo“. Jde o násilí pro zábavu. Černošská mládež se vyžívá v kultu násilí. Dokladem je třeba hra zvaná „knockout“. Spočívá v tom, že si černá mládež si natáčí na video, jak přepadne nic netušícího chodce (obvykle bělocha) a jedinou ranou do hlavy ho srazí na zem. Tuto „hru“ odsoudily i černošské celebrity jako reverend Al Sharpton (viz) nebo boxer Mike Tyson (viz).

Proto černoši tvoří jen 13% populace USA, ale 50% obyvatel věznic. Není za tím rasismus, ale černošská vzteklina. Kdyby měli Afroameričané vlastní stát, tento stát by měl vyšší kriminalitu než Honduras.

Kdyby z USA zmizeli všichni černoši, americká kriminalita by – navzdory pistolnické tradici Divokého západu – příliš nevybočovala z průměru vyspělých zemí. Běloši v USA spáchají asi 2,6 vražd na 100 000 obyvatel. Zatímco u ostatních vyspělých průmyslových zemí je to (roku 2011) většinou 1 až 2 vraždy (Kanada 1,5; Finsko 2; Belgie 1,9; Maďarsko 1,7; Slovensko 1,8 – zdroj Světová banka, zdroj Ann Coulter).

Světle modrý sloupec nejsou oběti Kukluxklanu. Takhle se černoši zabíjejí mezi sebou. Že by epidemie vztekliny?
Světle modrý sloupec nejsou oběti Kukluxklanu. Takhle se černoši zabíjejí mezi sebou. Že by epidemie vztekliny?

Co se rasismu týče, tak černí se k bílým chovají hůře než naopak. V období 2012-2013 černoši spáchali 560 600 násilných trestných činů vůči bělochům, zatímco běloši spáchali jen 99 403 násilných trestných činů proti černochům. Vezmeme-li si jen zločiny, které zahrnují interakci černocha a bělocha, pak z těchto případů v 82,5 procentech je útočníkem černoch (Zdroj). Černoši útočí na bělochy pětkrát častěji než běloši na černochy.

(Donald Trump tuto statistiku nedávno trochu překroutil, když mylně tvrdil, že černoši mají na svědomí 81% VŠECH mrtvých bělochů - Zdroj)

Je pravda, že lidé se kvůli vysoké kriminalitě na černochy dívají skrze prsty a stíhají je přísněji než bělochy. Neříkal bych tomu ale rasistická zaujatost – je to prostě bolestná zkušenost. Zkrátka recidivistu trestáte přísněji než někoho kdo poprvé uklouzl na šikmé ploše. Černoch většinou dostane za stejný zločin přísnější trest než běloch. V roce 2013 při průzkumu 2/3 černochů vyjádřily názor, že justice je zaujatá proti černochům. Z bělochů tento názor měla jen jedna čtvrtina (str. 4).

Běloši tvoří naprostou většinu uživatelů i prodejců drog (protože bílá populace je zkrátka rozsáhlejší), ale v roce 2011 tvořili běloši jen 30% z vězňů odsouzených za drogy. To ale nemusí být rasismus. Může to být tím, že černoši v ghettu prodávají drogy na ulici, kde je snazší je chytit. (Zdroj)

O rasové diskriminaci se hovoří také při trestání vrahů. Přestože polovina obětí vražd v USA jsou černoši, většina osob odsouzených k smrti za vraždu jsou vrazi bělochů (77 procent). Když černoch zabije černocha, soud to málokdy pokládá za důvod k udělení trestu smrti (Zdroj).

Soudy a policie tedy jsou na černochy skutečně přísnější. Ale je to dáno tím, že černoši jsou nezvykle agresivní a veřejnost s nimi udělala špatnou zkušenost. Ztracenou důvěru budou těžko získávat zpět.

Vliv rasové podujatosti soudců bychom ovšem neměli přeceňovat. Černoši tvoří většinu populace v městech jako New Orleans (60%) či Detroit (87%). V Detroitu 60% policistů jsou černoši (Zdroj). Tady vládnou černošští voliči, oni rozhodují o obsazení úřadů. I zde ale počty odsouzených černochů svědčí o nezvykle vysoké kriminalitě a agresivitě. Detroit je nejnebezpečnější město v USA (45 vražd na 100 tisíc obyvatel).

Hlavním problémem Chicaga je černošská kriminalita, nikoli rasismus. V letech 2010-2014 tu bylo 114 dětí zavražděno cestou do školy. Zoufalí rodiče kvůli tomu utvořili dobrovolnickou službu, že ve stojí na ulicích jako občanské hlídky (Safe Passage Programme). Ve svém volném čase. Místo aby šli na ryby nebo do hospody. V Chicagu de fakto panuje válečný stav. Ale takzvané „obhájce lidských práv“ to netrápí. Místo aby se snažili pomoci v boji proti zločinu, tak policii očerňují a házejí jí klacky pod nohy. Zřejmě podle hesla "ať žije anarchie".

Autor: Vítězslav Kremlík | karma: 44.01 | přečteno: 11743 ×
Poslední články autora