Vítězslav Kremlík

Strach z oteplování přivádí lidi na psychiatrii a děsí děti

13. 03. 2012 9:28:41
Jaké překvapení. Když média ovládne apokalyptická sekta, v populaci se šíří hrůza a úzkostné stavy. Děti pláčí a bojí se, že brzy bude konec světa.

V roce 2010 médii proběhl případ z Argentiny, kde manželé (Francisco Lotero, 56, Miriam Coletti, 23) spáchali sebevraždu ve strachu z globálního oteplování. Vysvětlili své motivy v dopise na rozloučenou.

Baby girl survives after being shot in the chest in parents' 'global warming suicide pact'. DailyMail 1.března 2010

To je však jen vrcholek ledovce. Šílenství na přelomu tisíciletí si vybírá svou daň.

PROBLÉM PRO PSYCHIATRY

M.K.Jones et al. The impact of climate change on obsessive compulsive checking concerns. Australian and New Zealand Journal of Psychiatry. Březen 2012

Metoda: Australská studie publikovaná v březnu 2012 zkoumala 50 pacientů s OCD (nutkavé chování), kteří vyhledali pomoc na Klinice pro úzkostné poruchy chování při Universitě v Sydney mezi březnem 2008 a listopadem 2009.

Výsledky: U čtrnácti z 50 pacientů (28%) byly zjištěny úzkostné stavy přímo související se změnou klimatu. Nejčastější obavy zahrnovaly strach o plýtvání elektřinou, vodou a plynem. Méně častý b strach, že domácí mazlíček zemře žízní... Nutkavé chování zahrnovalo kontrolování misek s vodou pro domácí mazlíčky, kontrolování, zda je vypnuté světlo, zda jsou vypnuté kohoutky s vodou... Tento druh chování není nic výjimečného u lidí s OED, překvapivé ale bylo zdůvodnění, které pro své chování uváděli. Nutkavé chování neprováděli z obav před požárem či povodní, ale proto, aby snížili svou uhlíkovou stopu...

Pokud i vy trpíte takovou to úzkostnou poruchou, zde si můžete spočítat svou uhlíkovou stopu: http://kalkulacka.zmenaklimatu.cz/

Kalkuk.jpg

Kalkulačku pro vás připravila česká Klimatická koalice (www.zmenaklimatu.cz), svaz ekologických sdružení ČR. Ano, dělám vám reklamu, není zač. Jen byste na web měli přidat telefonní číslo na nejbližší kliniku.

Jak tuto duševní poruchu léčit? Je třeba pacienta seznámit s tím, že jeho osobní uhlíková stopa je malá a není třeba se jí znepokojovat. Je třeba mu vysvětlit, že celé Německo do obnovitelných zdrojů investuje asi 150 miliard dolarů, ale veškerý vliv je ten, že by se tím oteplování oddálilo za sto let maximálně o 1 (slovy: „jednu“) hodinu. Jak velký tedy může být vliv jednotlivce?

Thomas Fuller. Bjorn Lomborg and Global Warming. Examiner 6 May 2009

ÚZKOSTNÉ STAVY DĚTÍ

Dospělí, kteří skončili na výše uvedené klinice, mohou být bohužel obětí traumat z dětství. Právě ze školy si totiž lidé odnášejí své první klimatické úzkosti.

Lucy La Manne. Today's students face tomorrow's climate problems. 15.března 2010.

Eko aktivistka Lucy La Manne v The Age líčí, co se jí jednou stalo, když dětem přednášela o hrůzách apokalypsy: „Přednáška skončila a studenti začali odcházet na oběd. Jeden chlapec ale zůstane sedět a zvedne ruku. Tichým hlasem se mne ptá, aby ostatní neslyšeli: „Co se nakonec stane se změnou klimatu? To svět prostě shoří?“ Syrová realita jeho hrůzy mi na chvíli vzala řeč. Nenapadlo mne, co na to v tu chvíli říci.“

Children losing sleep over global warming. New Scotsman. 23.února 2007

http://www.stopglobalwarming.org/news/global-warming-fears-worrying-uk-youngsters/

Zajímavé výsledky přinesl průzkum, který si v Británii objednal řetězec supermarketů Somerfield v rámci snah být „zelenou“ firmou. Průzkum 1150 dětí ve věku od 7 do 11 let ukázal, že 48% cítí úzkost z globálního oteplování. Jedno z deseti dětí (11% respondentů) kvůli tomu pravidelně nemůže usnout. Jedno ze čtyř dětí za změnu klimatu viní politiky. Jedno ze sedmi viní své vlastní rodiče, že prý nedělají dost, aby zachránili planetu. 29% dotazovaných dětí se obává vyhynutí lidstva. 46% dětí se bojí vyhynutí zvířátek kvůli globálnímu oteplování. Představitel firmy Somerfield uvedl: „Děti jsou dnes vystaveny tvrdým faktům jako každý jiný. Mnoho dospělých třeba před realitou zavírá oči, ale tato studie ukazuje, že globální oteplování neohrožuje jen budoucnost našich dětí, ale ubližuje jim už dnes.“

Kids Fear Global Warming More Than Terrorism, Car Crashes, and Cancer, According to National Earth Day Survey. PR NewsWire.

http://www.brainpop.com/science/ourfragileenvironment/globalwarming/preview.weml

Don Singleton. Kid’s top fear – global warming. Daily News 22.dubna 2007

Společnost BrainPOP, která vyrábí vzdělávací animované filmy pro školy si dala v roce 2007 zpracovat průzkum mínění 1000 středoškolských studentů z USA. Průzkum ukázal, že téměř 60% studentů se bojí globálního oteplování více než terorismu. Jen 22,3% dětí jako svůj největší strach uvedlo terorismus a jen 14,6% uvedlo rakovinu a 5,9% uvedlo autohavárie jako svou největší obavu. „Dostáváme tisíce e-mailů od dětí, které vyjadřují svůj strach a ptají se, jak mohou pomoci zachránit planetu," říká generální ředitel BrainPOP Avraham Kadar. „Vzhledem k tomu, jakou pozornost média věnují katastrofám jako hurikán Katrina... není divu, že se o to děti zajímají a mají z dopadů oteplování strach.“

Children, anxiety and global warming. Grist 7.listopadu 2006

Jindy zase rozhořčený otec píše ekologickým aktivistům: „Moje osmiletá dcera ke mně právě přiběhla očička plná slz. Proč? Protože si myslí, že někdy brzy bude konec světa a že je to moje vina a v menší míře také vina mojí generace. Proto. Jakpak na to přišla? Protože věří tomu, že vědátoři jako vy vědí více než obyčejný dělník jak já. Máte ze sebe radost? Že dovedete osmiletou holčičku s rovnátky dohnat k tomu, aby si vyplakala svoje očička?“

JE V TOM ÚMYSL?

UNEP's Proposed Medium Term Strategy 2010-2013 (6.prosinec 2007)

Mark Halle. The UNEP that we want. (Říjen 2007)

UNEP (ekologický program OSN) dle doporučení Halleovy zprávy připravila strategii pro roky 2010-2013. K vytčeným cílům patří: "extenzivní propagace role UNEP, která zasáhne nejen členské vlády a tradiční ekologické instituce, ale i děti a mládež... Občanská společnost, včetně dětí a mládeže... bude oslovena na míru šitými kampaněmi a produkty."

(Upravená verze agitační apokalyptické reklamy vysílané v britské televizi. ACTONCO2 „Bedtime Stories“ z října 2009. Mučení dítěte přírodními katastrofami bylo též námětem videa, které zahajovalo klimatickou konferenci OSN v Kodani: „Please Help the World

Nebo myslíte, že obrázková knížka Evropské komise „To strašné vedro“ je zacílená na dospělého čtenáře?“ Eurokomisaři malým dětem říkají, že pokud děti budou jezdit autem a jíst čokoládu a vůbec mít velkou uhlíkovou stopu, zvířátka jejich vinou uhoří za živa.

Christine Lepisto. Coolest Environmental Advertising. Treehugger 27.června. 2009

Poprava.jpg

(Ekologická pedofilní pornografie násilí. Toto ekologičtí aktivisté pokládají za nejlepší kampaň klimatické osvěty. Vyhrožovat malým dětem smrtí. Plakát propagoval výstavu Act Responsible v Cannes 2009.)

Proč se alarmisté tak přeorientovali na děti? Děti jsou snazší cíl, jsou ještě malé a bezbranné. A neumějí si v odborné literatuře najít fakta. Alarmisté už pochopili, že inteligentní vzdělané dospělé lidi svými děravými argumenty nepřesvědčí.

Alarmité tu využívají zkušenosti autoritářských režimů. Dětem lze ve škole vymýt mozek a obrátit je proti rodičům. Třeba aby na rodiče donášely. Nevěříte? A co třeba projekt "Climate Cops", kde děti byly vyzývány, aby špehovaly "klimatické zločiny" svých rodičů a sousedů, zda nemají moc velkou uhlíkovou stopu?

Hey kids! Be a “Climate Cop” – rat on your family, friends, and classmates. WUWT 27. července 2007

http://www.climatecops.com/teacherszone/index.html (Černá, bílá, červená, symbol blesku - odznak klimatické Hitler Jugend vyvolává v nejstarší generaci jistě mnohé vzpomínky)

Climate Cops

Potvrzuje se nám tak znovu, jak moudrým vynálezem je sekulární stát. V takovém režimu je zakázáno, aby stát vnucoval občanům nějaké oficiální náboženství, ať už katolicismus, protestantismus, nacionální socialismus, scientologie či jiné. V sekulárním státě nepadá v úvahu, aby státní osnovy vymývaly dětem mozek nějakou ideologií. Stát je nestranný a slouží občanům všech vyznání i barvy pleti bez rozdílu.

Jen je třeba zákony dodržovat. Extremistický kult klimatické apokalypsy by měl být podroben stejným regulím jako agitace jiných církví. A měl by být vykázán z našich škol.

Reference:

Příklady klimatické indoktrinace strachem ve školách mapuje blog „Climate Lessons“ a shromáždil rozsáhlou databázi: http://climatelessons.blogspot.com/p/climate-anxiety-reports-of-frightened.html

http://news.bbc.co.uk/cbbcnews/hi/newsid_6380000/newsid_6388800/6388841.stm

Lee Jones. Turning Children Green With Fear. 12.března 2007

Pokud chcete vědět, kdo za kultem stojí, navštivte web http://green-agenda.com/ a zjistěte si něco o Maurici Strongovi a jeho ranči v Baca v Coloradu. (viz, viz)

============

Více na www.klimaskeptik.cz

Komentáře k článku můžete psát, i bez registrace a dukátů, na http://www.klimaskeptik.cz/diskuse/nase-forum/

Autor: Vítězslav Kremlík | karma: 35.64 | přečteno: 2971 ×
Poslední články autora