Opravdu o Klause v Austrálii nikdo nestojí?

25. 07. 2011 10:06:21
V Austrálii zuří masové protesty proti zavádění uhlíkové daně a průzkumy ukazují, že většina Australanů stojí za Klausem.

(Obrázek: Březnová demonstrace proti uhlíkové dani, Canberra, Austrálie)

Australská levicová vláda premiérky Julie Gillardové oznámila, že hodlá od půli roku 2012 v rámci boje proti klimatu zavést uhlíkovou daň. Jde prý o kladivo na zlé korporace, které chamtivě bohatnou ze znečišťování. Ve skutečnosti ale firmy uhlíkové pokuty promítnou do cen zboží a zaplatí to lidi. Uhlíková daň přijde australské rodiny asi na 300 dolarů ročně (zdroj).

Klaus přijel přelomu července a srpna 2011 do Austrálie, aby v sérii přednášek přesvědčoval veřejnost, že zavedení uhlíkové daně není dobrý nápad.

Ve svých přednáškách ekonom Klaus vysvětluje: “Vztah mezi ekonomickou aktivitou a emisemi uhlíku je velmi silný a stabilní.” Když prosperita roste, rostou i emise a naopak. Potvrdila to i nedávná ekonomická krize, která vedla k jasnému snížení evropských emisí (zdroj).

HOAX

Naše média však o australském turné presidenta republiky informovala způsobem, který nám nostalgicky připomněl předlistopadovou éru. Že prý osamělý podivín jede do Austrálie, ale nikdo tam prý není na něj zvědavý. Dělá republice svými názory prý ostudu, cizí politici prý se ho štítí a odmítají se s ním setkat. Takhle nějak Rudé právo informovalo o cestách českých disidentů do zahraničí.

ČT24 "Na Klause se v Austrálii příliš netěší".

Eurozprávy: Ostuda – Klause v Austrálii nikdo nechce, přesto se tam tlačí

iDnes: Klausovi hrozí v Austrálii „nepřijetí“ kvůli jeho názorům na oteplování

Týden: Australští politici odmítají setkat se s Klausem

Tiscali: Na Klause není nikdo zvědavý, píše australský tisk. Politici odmítají schůzky

Mám k tomu pár drobných poznámek.

Za prvé: S Klausem se odmítli setkat jen alarmisté, proti jejichž uhlíkové dani tam Klaus přijel bojovat. Pro ty je nebezpečným protivníkem a nejraději by ho ani nevpustili do země, natož by si s ním potřásali rukou. Ale to asi našim novinářům nepřipadlo důležité.

S Klausem se nechce setkal premiérka Julia Gillardová z vládnoucí levicové Labour Party, která s plánem na zavedení uhlíkové daně přišla. Jestli je to ostuda, tak jedině její. Představte si, že by třeba katolický premiér odmítal přijímat státníky, kteří mají jinou víru než on – takže by odmítal mluvit se šéfy protestantských zemí nebo s muslimskými ministry Saudské Arábie. Třeba OSN byl s takovou intolerancí nemohla vůbec fungovat. Gillardová projevila náboženský fanatismus, jaký známe z válek mezi katolíky a protestanty ze Severního Irska.

Za druhé: Líčit Klause jako smutný kůl v plotě, o jehož názory v Austrálii nikdo nestojí, je mediální podvod kolosálních rozměrů. Je to jako když komunistická televize o statisícové demonstraci občanů reportovala jako o hloučku opilých chuligánů.

Červnový průzkum veřejného mínění totiž ukázal, že 58% Australanů je proti uhlíkové dani. Jen 28% je pro, zbytek tvoří nerozhodnutí voliči. Odpor Australanů potvrdil další průzkum v polovině července. (zdroj)Většina Australanů tedy souhlasí s Klausem. Náš president jede „mezi své“. Jestli je tu někdo jako kůl v plotě, o jehož uhlíkovou daň, nikdo nestojí, tak je to Gillardová.

V Austrálii na automobilech vidíte nálepky "No Carbon Tax ", na ulicích potkáváte lidi v tričkách s nápisem "No Carbon Tax". K zakoupení na: http://www.nocarbontax.com.au/shop/ Odpor veřejnosti je opravdu masivní. Austrálie má dokonce klimaskeptickou politickou stranu Climate Skeptic Party. Připomíná to protesty na Novém Zélandu, které v roce 2003 dokázaly zastavit vládní plány na zavedení daně z prdění "Fart Tax" (pšouky jsou totiž skleníkový plyn).

O australské veřejné mínění léta vedou bitvu alarmista John Cook (Skepticalscience.com) a klimaskeptička Jo Nova. Oba z Austrálie. Jak vidíte, Cook prohrál na celé čáře! Jo mi nedávno psala, že už na svůj web dala český překlad své proslulé "Příručky skeptika", který jsem pořídil já a M.Pavlíček.

Za třetí: Není ani pravda, že se s Klausem odmítají setkat australští POLITICI. Našla se hrstka českých médií, která informovala korektně, i když moc jich nebylo. Aktuálně CZ uvádí, že Klaus se s australskými POLITIKY setká. S politiky opozice – ne ale s nějakou pidistranou, ale s Liberal Party Tonyho Abbota, která má v parlamentu jen o 1 křeslo méně než vládní labouristé.

„S nimi si bude dobře rozumět. Šéf australských konzervativců Tony Abbott vystupuje rázně proti labouristickým reformám. "Je to socialismus převlečený za enviromentalismus," uvedl například o uhlíkové dani.“ (zdroj)

Australská pravice sice kdysi uhlíkovou daň podporovala... po Climategate však změnila názor. Vítězství v posledních volbách 2010 jim uniklo jen o dvě křesla (72:71).

Za čtvrté: Naši novináři opomněli zmínit, co je zač ta Gillardová, která se odmítá s Klausem setkat. Uhlíková lobby se totiž v Austrálii dostala k moci podvodem. Zmíněné volby Gillardová vyhrála o dvě křesla a to jen díky tomu, že v srpnu 2010 jasně slíbila, že uhlíková daň nebude (viz). Krásně to ilustruje význam úsloví „kdo lže, ten krade“. Gillardová ví, že Australané uhlíkovou daň nechtějí, tak jim lhala, aby je mohla pak okrást. Klaus má štěstí, že si s někým takovým nemusí podávat ruku.

Výše uvedený průzkum ukázal, že jen 24% dotázaných se domnívá, že Gillardová má k zavedení uhlíkové daně mandát. V okamžiku, kdy oznámila, že chce zavést uhlíkovou daň, se její popularita propadla o 22 procent (zdroj).

Za páté: Australská média projevila velký zájem o rozhovory s českým presidentem. Australané tedy na Klause zjevně zvědaví jsou. Už dopředu bylo sjednáno asi dvacet interview, což je na tak krátkou dobu neuvěřitelný počet. (zdroj).

klaus_australia.png

ZÁPAS O DEMOKRACII

V deníku The Australian vyšel o Klausově turné článek s titulkem, který odráží Klausovu ústřední tezi: „Alarmismus je ohrožením demokracie“.

Klaus se obává, že debata o klimatických změnách vede k politizaci vědy. A je zděšen výrokem /australského/ aktivisty / a profesora etiky – sic/ Clive Hamiltona, že kvůli klimatické změně může být nezbytné „vzdát se demokratického procesu“. Klaus na to říká: „To jsme slyšeli už mnohokrát, zejména v tragických okamžicích 20.století, že demokratického procesu je nutné se vzdát ve jménu vyšších hodnot, vyšších cílů.“

Profesor etiky navrhuje zrušit demokracii! To je síla. Hodně vysvětluje jeho výrok „Vskutku lze říci, že australští Zelení jsou stranou Platonovou. To byl původní myslitel Západu.“ Nebyl to náhodou Karl Popper, kdo právě Platona označil za otce konceptu „uzavřené“ čili totalitní společnosti?

Na ohrožení demokracie poukázal také lord Monckton, který přednášel v Austrálii před Klausem. Jejich turné na sebe navazují. Monckton je skotský šlechtic a člen britské strany nezávislosti (UKIP) Nigela Farage. Připomínám, že v květnu byl v Praze na pozvání Svobodných a mě se dostalo té cti ho provázet.

Ještě před odjezdem do Austrálie Monckton upozornil na autoritářské sklony otce australské uhlíkové daně. Ekonom Ross Garnaut je jakýsi australský Lord Stern. V roce 2008 vypracoval pro australskou vládu studii (a 2010 její aktualizaci) o globálním oteplování, ve které radí napařit občanům uhlíkovou daň. Viz http://www.garnautreview.org.au/

Garnaut vyzývá lidi, aby se neptali proč mají platit uhlíkovou daň. Mají bez přemýšlení věřit autoritám. „Člověk, který není odborník na klimatickou vědu, nemá racionálně jinou volbu, než akceptovat, že mainstreamová věda má zřejmě pravdu, když upozorňuje na velká rizika plynoucí z neřešení klimatické změny“ (viz)

Jde o absurdní názor, protože jsme viděli např. u hokejkového grafu, že mainstreamová věda je schopna osm let propagovat a citovat převratné tvrzení, aniž by se starala, zda je podloženo nějakými důkazy! Ona oslavovaná „většina vědců“ je tedy pěkně důvěřivá a nelze se na ně spolehnout. Jsou to jen lidé.

Nemyslete a poslouchejte autority. „To je fašistický názor,“ zhodnotil to výstižně Monckton na přednášce v Los Angeles. „Prostě bez otázek akceptovat tvrzení autorit. Heil Hitler a jede se dál“ (zdroj).

I Tony Abbot, šéf opozice, má pocit, že Garnautovy plány na stanovení uhlíkové daně jdou proti demokracii: „Vzniká nám tu demokratický deficit. Jednak premiérka nebyla před volbami vůči veřejnosti upřímná ... A plán, že by daně této země měly být určovány lidmi, kteří stojí mimo parlament a nejsou odpovědní voličům, je dosti podivný.“ (zdroj)

Také další událost dokládá, že mezi australskými vědci typu Garnauta opravdu jsou odpůrci demokracie – lidé, kteří chtějí zrušit svobodu slova. Australští (pseudo)vědci (50 ks) napsali dopis na Notre Dame University s výzvou, aby zrušila Moncktonovu přednášku na své půdě. Že prý Monckton „představuje takový druh ignorance a pověr, proti kterým university mají povinnost bojovat." Děkan obchodní fakulty Chris Doepel však odmítl akci zrušit. (zdroj)

Podle mne nejlepší způsob, jak „bojovat proti pověrám a ignoranci“ je jít do veřejné debaty s takovým člověkem a několika dobře mířenými argumenty odhalit jeho nevědomost. To udělal Monckton v debatě s alarmistickým ekonomem Richardem Dennissem 19. července v National Press Clubu v hlavním městě. Člověk, kterého alarmisté nasadili proti Moncktonovi, shořel jako papír.

A další skandál na to navazuje. Americká televize ABC měla záznam této debaty vysílat v atraktivním čase v 10 večer (viz TV program), ale protože Denniss diskusi ostudně prohrál, televize se rozhodla raději odvysílat... Tour de France. Není politická cenzura médií jedním ze znaků fašismu? (zdroj)

Jako by se australští alarmisté rozhodli jasně přitakat Klausově tezi, že jejich pohled na klimatické změny nejde s demokracií dohromady. Toto nebezpečí není radno podceňovat.

Návštěva českého presidenta je trumfem australské kampaně proti uhlíkové dani. Jsem rád, že Češi tak mohou Australanům zprostředkovaně pomoci. V tomhle jsme všichni na jedné lodi, Češi i Australané, a musíme stát při sobě.

=================

Více na www.klimaskeptik.cz

Komentáře k článku můžete psát na http://www.klimaskeptik.cz/diskuse/nase-forum/

Autor: Vítězslav Kremlík | pondělí 25.7.2011 10:06 | karma článku: 39.07 | přečteno: 3420x

Další články blogera

Vítězslav Kremlík

Děti šly do kina na pohádku o Barbie a dostaly feministickou přednášku

"Jestli si dáte panáka pokaždé, kdy zazní slovo patriarchát, budete před koncem filmu na šrot," vyjádřil se o filmu Barbie Elon Musk.

27.7.2023 v 9:24 | Karma článku: 19.30 | Přečteno: 475 | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Varování: Na Facebooku řádí falešný Kremlík

Kremlík se zbláznil a začal se zapojovat do nesmyslných diskusí pod články na Facebooku? Ne, to se jenom za něho vydává nějaký hacker či troll.

5.5.2022 v 8:30 | Karma článku: 19.91 | Přečteno: 646 | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Covid jako generální zkouška na klimatický lockdown

Za Covidu si klimatičtí aktivisté pochvalovali, jak hezky klesají emise, když si na obyvatelstvo pořádně došlápnete. A když už si lidé na ztrátu osobních svobod tak nějak zvykli, proč to měnit?

10.11.2021 v 8:32 | Karma článku: 33.04 | Přečteno: 1105 | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Myslíte při sexu... na klima? A ví o tom vaše žena?

Na co myslíte při sexu? No fuj. Že se nestydíte. Uvědomělý občan by měl myslet na uhlík, na planetu. A ne na nějaké nemravnosti.

9.11.2021 v 10:03 | Karma článku: 35.18 | Přečteno: 1028 | Diskuse

Další články z rubriky Životní prostředí a ekologie

Milan Smrž

Otevřený dopis k referendu o větrných turbínách v Líšťanech u Loun

Dne 22.března proběhlo v obci Líšťany na Lounsku referendum o výstavbě větrných elektráren. Jen třetina hlasovala pro. Doufejme, že občané za dva roky názor změní. Nebo budeme raději spoléhat na drahou jadernou energii?

24.3.2024 v 9:47 | Karma článku: 8.67 | Přečteno: 536 | Diskuse

Milan Smrž

Také jste proti Green Dealu?

Protesty zemědělců v Evropě i mnoho příspěvků na sociálních sitích nesou pečet protestu proti Green Dealu. Kdo tomu tleská?

3.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 21.26 | Přečteno: 6056 | Diskuse

Petr Hariprasad Hajič

Baterky, kam se podíváš

Poslední dekáda byla ve znamení obrovského nárůstu výroby baterií, tedy lépe řečeno, akumulátorů. Připadá mi to jako druhá elektrifikace. Na baterie bude po čase zřejmě všechno.

3.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 6.42 | Přečteno: 342 | Diskuse

Petr Hariprasad Hajič

Tak co hoši a holkiíí, jakxte na tom s tem vodíkem?

Zelená vodíková produkce je další dílek do dekarbonizační skládačky udržitelného rozvoje. Byla jen otázka času, kdy na vodík dojde v praxi a loni nastala úplná exploze publicity. Toto třaskavé téma stojí za pozornost.

1.3.2024 v 8:21 | Karma článku: 7.44 | Přečteno: 293 | Diskuse

Vašek Brynda

Co je eko kůže a proč je pravá kůže ekologičtější?

Není to tak dávno, kdy se na trhu objevily pojmy, jako je eko kůže a veganská kůže. Mnoho lidí znejistělo a začalo považovat pravou kůži za neekologickou, a naopak slepě opěvovat tyto nové materiály. Jak je to ale skutečně?

19.2.2024 v 13:03 | Karma článku: 22.75 | Přečteno: 436 | Diskuse
Počet článků 403 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2787

Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...