Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Poradce Thatcherové: Klima je neproblém

Kromě Klause je Lord Monckton ve světě nejznámější klimaskeptický politik. Ti dva v roce 2007 Al Gora vyzvali k debatě. Al se ale bál. Pojďme si jeho lordstvo představit.

(Lord Monckton přijede/přijel na republikový sněm Strany svobodných občanů http://www.svobodni.cz do Prahy 28.května 2011. Druhý den vystoupí/vystoupil na setkání občanského sdružení Reformy www.reformy.cz)

 

STERNOVA ZPRÁVA 

Monckton byl v 80. letech poradcem britské premiérky Margaret Thatcherové. Je dědičným peerem, jeho otec byl členem sněmovny lordů. Monckton se do debaty o oteplování zapojil na podzim 2006, když v reakci na alarmistickou „Sternovu zprávu“ (Stern Review) napsal dva články do The Telegraph. Čtenost byla prý tak vysoká, že se server zhroutil. 

Climate chaos? Don’t believe it. Telegraph 6. listopadu 2006  (klimatologická analýza)

Wrong problem, wrong solution. Telegraph 12.listopadu 2006 (ekonomická analýza) 

Doporučuji přečíst hlavně ten první! Monckton se ukázal jako brilantní popularizátor, který dokáže vystihnout slabá místa alarmistické věrouky. Možná i díky tomu, že v mládí roky pracoval jako novinář (například Sunday Telegraph Magazine). 

Všimněte si, že zatímco V.Klaus se omezuje prakticky výhradně na ekonomicko-politickou stránku věci (obrana svobody), Monckton se odvážně pouští do klimatologických grafů. A vyhrává. Na otázku, jaké má právo mluvit o klimatu, když není klimatolog odpovídá: „Jsem k tomu úplně stejně kvalifikován jako Al Gore. Který za to dostal Nobelovu cenu a Oskara.“

AL GORE ANEB KDO SE BOJÍ DISKUSE

Příštího roku  se Monckton obul do Al Gorova filmu „Nepohodlná pravda“ (2006). Napsal pojednání, kde teze filmu vyvrací. Monckton jednak shrnuje 9 chyb, které v Al Gorove filmu nalezl britský Nejvyšší soud v případu Dimmock. A přidává k tomu další chyby, na jejichž projednávání soud neměl dost času.

35 Inconvenient Truths: Errors in Al Gore’s Movie. SPPI 18. října 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Vyzval jsem tě k debatě. Alíku, chlapče, pořád čekám...)

Monckton také v roce 2007 vyzval Al Gora k veřejné debatě. Celostránkové reklamy v New York Times vyzývaly Al Gora k diskusi marně. Podobné reklamy měl posléze i Klaus na své cestě po USA. Ani v jednom případě Gore neodpověděl. Zalezl zbaběle pod stůl.

Co mi to jen připomíná? Českou republiku! Když Ústav fyziky atmosféry AV ČR pořádal 2.listopadu 2010 v rámci "Týdne vědy a techniky" debatu o globálním oteplování (s podtitulem: V čem se klimaskeptici mýlí - zdroj), také pozvali jen pana Metelku, Moldana a spol. Báli se pozvat nějaké klimaskeptiky - věděli, že by v takové diskusi obhájci IPCC shořeli jako papír!

Tito lidé si zjevně sami nevěří. Nevěří, že by jejich chatrné teze obstály ve veřejné diskusi.

V prosinci 2007 se Monckton ukázal také na klima konferenci na Bali. Zde se proslavil svým bonmotem: „Klimatická změna je neproblém. Nejrozumnějším řešením neproblému je sebrat odvahu a nedělat nic.“ (Climate change is a non-problem. The right answer to a non-problem is to have the courage to do nothing) (zdroj)

UKIP

Monckton vstoupil  v roce 2009 do UKIP, to je britská euroskeptická strana, něco jako naši Svobodní. V létě 2010 se Monckton stal místopředsedou UKIP. Mají to štěstí, že jejich zakladatelem a předsedou je asi nejlepší řečník Europarlamentu. Nigel Farage /faráž/. 

Video: http://www.youtube.com/user/reformycz#p/c/A8E86FFAEB4B48EA

HITLERJUGEND V KODANI

V době konference v Kodani (prosinec 2009) Monckton obcházel Greenpeace demonstranty a kladl jim otázky z klimatologie. Samozřejmě ostudně pohořeli. 

Video (ne, růst hladiny oceánů se rozhodně nezrychluje) 

V Kodani Monckton také vystoupil na konferenci Americans for Prosperity. Na přednášku najednou vtrhl dav asi padesáti mladých zelených extremistů (SustainUS) a začal roboticky skandovat svá ekohesla. Chtěli tak Moncktona přehlušit a umlčet. Rozrušený Monckton je přirovnal k „Hitlerově mládeži“ a druhý den je ještě seřval u jejich stánku. (zdroj

Připadá mi to výstižné. Opravdu se to podobá dobám, kdy mladí náckové vtrhli na přednášku nějakého židovského profesora ve 30.letech a rozbourali ji skandováním „židi raus“. 

Když aktivisté tvrdili, že přirovnání k nacistům je od něj přehnané, protože oni za sebou nemají hory mrtvol, Monckton opáčil, že podpora biopaliv, kterou klimatici prosadili, vedla k vytlačení potravin z polí. Za oběti tohoto hladomoru v chudých zemích nesou ekologisté odpovědnost. 

Nejkomičtější je, že jeden z lídrů ekoextremistů (Wessel) se cítil přirovnáním k Hitlerjugend dotčený a proti nálepce protestoval: „Myslím, že není správné snažit se zadupávat do země názory druhých lidí.“ Monckton opáčil:  „Ale přece právě to jste spáchali. Právě to sami děláte. A totéž dělávala i Hitlerjugend. Takže dokud se budete chovat jako Hitlerjugend, budu vás tak nazývat. Možná se vám to nelíbí, ale budete to muset spolknout.“  (zdroj

Monckton celou epizodu popsal v článku „The Hitlerettes of SustainUS

 

APOKALYPSA? NE! 

14. října 2009 Monckton měl přednášku na Bethel University (Minnesota). Videozáznam z přednášky byl vydán pod názvem „Apocalypse? No!“ (zde

Alarmisté zuřili, že se někdo odváží s nimi nesouhlasit. A tak profesor Abraham z University of St.Thomas (také Minnesota), sepsal proti Moncktonovi štvavý pamflet. (zde, zde). Doporučuji přečíst Moncktonovu odpověď (zde), kde Abrahama kárá.

Monckton například píše Abrahamovi (bod 27): „Mohl byste laskavě dokázat, kdy jsem řekl „svět se neotepluje“. Neukazoval jsem snad graf, kde je vidět oteplování za posledních 160 let?“

Monckton žádal Abrahamovu universitu, aby pomlouvačný pamflet stáhla ze svého webu. A žádal Abrahama, aby jako omluvu zaplatil odškodné. Ne Moncktonovi, ale na charitu Haiti (charita Řádu maltézských rytířů, kde je Monckton členem). Samozřejmě bezvýsledně. Universita stojí za kamarády alarmisty (korespondence viz zde

 

MONCKTON V OXFORDU 

Monckton je obávaný diskutér. Například v květnu 2010 se v Oxfordu konala veřejná debata o globálním oteplování. Oxford Union je proslulým místem učených debat. 

Tentokrát se tu s ním střetl například Lord Witty (léta stál v čele britského životního prostředí, DEFRA). Když Witty tvrdil, že 95% vědců věří, že vliv CO2 je katastrofický, Monckton se ho zeptá „A můžete uvést zdroj této informace?“ Witty zaraženě mlčí. (odkaz

Členové Oxford Union nakonec hlasovali, kdo je přesvědčil. Klimaskeptici vyhráli 135:110, že parlament by měl klást ekonomickou prosperitu jako vyšší cíl než boj proti klimatickým změnám.

MONCKTON V US KONGRESU

Američtí republikáni Moncktona v květnu 2010 pozvali na slyšení před Kongresem (Select Commitee on Energy Independence and Global Warming). 

Pseudovědci přes léto sepsali pamflet, ve kterém se snažili Moncktonovy teze vyvrátit. V čele akce stál nechvalně známý Michael „Hokejka“ Mann (tou dobou už zdiskreditovaný aférou Climategate) a znovu prof. John Abraham.

'Chemical nonsense': Leading scientists refute Lord Monckton's attack on climate science. Guardian 21.září 2010

Tito pánové například popírají (PDF), že CO2 prospívá rostlinám, že teploty se měnily i v preindustriální éře, že po roce 98 se neoteplilo nebo že IPCC přeceňuje vliv CO2 na teploty. 

Celá studie nadepsaná “Climate Scientists Respond” spočívala v tom, že Abraham se nějakého svého kámoše alarmisty ptá, jestli věří spíše alarmismu nebo Moncktonovi. Jedním z dotázaných “expertů” je například James Hansen, kterého i náš pan Metelka označil za exota.  Nebo Ben Santer, osoba zodpovědná za falšování Druhé zprávy IPCC (svévolně přepsal formulace, aby byly více alarmující). Nebo Kevin Trenberth, který veřejně lhal o údajném růstu hurikánů (Landsea na protest proti tomu odstoupil z IPCC). Nebo Gavin Schmidt (který publikuje propagandu na Mannově webu RealClimate.org)

Gavin Schmidt například na str. 12 tvrdí: “Růst teplot v poslední době a rychlost změny teplot za poslední stovky let je výjimečná a důvody jsou zjevné – je to velmi pravděpodobně kvůli růstu skleníkových plynů v průmyslové éře.” Ani slovo o tom, že sluneční aktivita ve 20.století dosáhla úrovně nejvyšší za tisíce let. To tihle experti nevědí.

Tato Climategate partička se vzájemně poplácává po zádech a jejich citáty se pak Abraham ohání, jako by to byly nějaké seriozní vědecké kapacity. Na to může skočit jen laik, který tyhle lidi nezná.

Abraham se takto zviditelnil a navázal na to pak založením stránek Climate Science Rapid Response Team, kam by prý měli psát laici a žurnalisté, když jim něco z klimytologie není jasné. Můžete jim tam také napsat nějaký dotaz. Například: “Jak je možné, že skotský šlechtic rozumí klimatologii lépe než profesor. Není to smutné?”  

===================================

Více na www.klimaskeptik.cz

Diskutovat můžete na: http://www.klimaskeptik.cz/diskuse/nase-forum/

===================================

Poznámka na okraj 

Zaznamenal jsem jakési spory jestli Monckton je lord nebo není. Vikomt Monckton tak jako jeho otec je dědičným „peerem“, to je něco jako titul rytíře. Peerové odjakživa tvořili osádku horní sněmovny britského parlamentu (sněmovna lordů). Jelikož je však poněkud „přepeerováno“, v roce 1999 nový zákon jeho otci odňal právo hlasovat ve sněmovně lordů. Avšak vlastní titul může odejmout jen královna, což se nestalo. Takže Moncktonům tedy zůstalo jen jakési čestné členství.  (zdroj)

 

Autor: Vítězslav Kremlík | středa 18.5.2011 10:04 | karma článku: 34,47 | přečteno: 2135x
  • Další články autora

Vítězslav Kremlík

Děti šly do kina na pohádku o Barbie a dostaly feministickou přednášku

"Jestli si dáte panáka pokaždé, kdy zazní slovo patriarchát, budete před koncem filmu na šrot," vyjádřil se o filmu Barbie Elon Musk.

27.7.2023 v 9:24 | Karma: 19,73 | Přečteno: 483x | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Varování: Na Facebooku řádí falešný Kremlík

Kremlík se zbláznil a začal se zapojovat do nesmyslných diskusí pod články na Facebooku? Ne, to se jenom za něho vydává nějaký hacker či troll.

5.5.2022 v 8:30 | Karma: 20,30 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost

Vítězslav Kremlík

Covid jako generální zkouška na klimatický lockdown

Za Covidu si klimatičtí aktivisté pochvalovali, jak hezky klesají emise, když si na obyvatelstvo pořádně došlápnete. A když už si lidé na ztrátu osobních svobod tak nějak zvykli, proč to měnit?

10.11.2021 v 8:32 | Karma: 33,16 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Myslíte při sexu... na klima? A ví o tom vaše žena?

Na co myslíte při sexu? No fuj. Že se nestydíte. Uvědomělý občan by měl myslet na uhlík, na planetu. A ne na nějaké nemravnosti.

9.11.2021 v 10:03 | Karma: 35,27 | Přečteno: 1028x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Podle autorů zeleného údělu se v Hondurasu žije lépe než v Německu

Happy Planet Index nehodnotí životní úroveň států podle HDP, ale podle...uhlíkové stopy. Takže čím horší energetická chudoba, tím je země "šťastnější". No panejo. To se máme na co těšit.

6.11.2021 v 9:36 | Karma: 33,68 | Přečteno: 948x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Čínský president asi vypíše soutěž o největšího idiota

Čína sice otevírá jednu uhelnou elektrárnu za druhou, ale klimatickou politiku Západu nikdy nezpochybňuje.

3.11.2021 v 9:49 | Karma: 36,45 | Přečteno: 1185x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Sháním hackera, aby software auta natartoval i bez Adblue

Proč by se doprava měla zastavit kvůli nedostatku AdBlue? Auta její k ničemu nepotřebují. To jen škodlivý malware motor zablokuje, protože to nařizuje nějaký předpis z Brusele.

29.10.2021 v 9:34 | Karma: 35,14 | Přečteno: 1048x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Kapitán Kirk pokárán za dobývání vesmíru

William Shatner proslul rolí kapitána Kirka z kosmické lodi Enterprise v seriálu Star Trek. Teprve letos se ve věku devadesáti let ale podíval do vesmíru doopravdy. Vezla ho raketa společnoti Blue Origin podnikatele Jeffa Bezose

28.10.2021 v 9:16 | Karma: 27,24 | Přečteno: 447x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Jak z energetické krize: Jezděte na víno a sýr

Když nemají chléb, ať jedí koláče. Když zdražují energie, ať jezdí na víno se sýrem. Tak se uskromňuje princ Charles v Anglii, aby nám šel příkladem. Před blížící se klima konferencí v Glasgow se o své rady podělil s novináři BBC.

27.10.2021 v 11:22 | Karma: 32,18 | Přečteno: 768x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Kreditní karta, která vás bude automaticky pérovat

Když se prohřešíte proti klimatu, karta se vám prostě vypne a už si nic nekoupíte. No není to skvělé?

26.10.2021 v 9:26 | Karma: 24,84 | Přečteno: 501x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Covid zvýšil roční úmrtnost... na míru dříve běžnou

V roce 2020 (v éře covidu) v USA zemřelo 828,7 osob na sto tisíc obyvatel. V roce 2000 to bylo 869 osob na sto tisíc obyvatel. A třeba v roce 1970 to bylo 1222,6 osob na sto tisíc obyvatel.

22.10.2021 v 9:46 | Karma: 28,04 | Přečteno: 1057x | Diskuse| Věda

Vítězslav Kremlík

Zelená zima přichází

"The winter is coming,“ slogan ze seriálu Hra o trůny, kde se ovšem míní zima, která může trvat mnoho a mnoho let.

20.10.2021 v 10:09 | Karma: 35,82 | Přečteno: 986x | Diskuse| Ekonomika

Vítězslav Kremlík

V Davosu plánují využít epidemii k "velkému resetu"

Využijme epidemii k "Velkému resetu" světové ekonomiky. Toto zní ze světového ekonomického fóra v Davosu. Jejich kyberpunková vize nemá s ekologií nic společného. Zato spolehlivě vyděsí každého čtenáře science fiction.

10.7.2020 v 10:37 | Karma: 40,40 | Přečteno: 5400x | Diskuse| Ekonomika

Vítězslav Kremlík

Dostane virus Nobelovku za ekologii?

Karanténa přinesla uzavřené továrny i letiště. Vliv ekonomické krize na CO2 je ale prakticky neviditelný.

26.5.2020 v 10:00 | Karma: 23,46 | Přečteno: 505x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Konec prokrastinace a kritického myšlení

Jak dopadne přednáška na téma "klimatické změny z pohledu kritického myšlení", když se autor v důsledku prokrastinace nestihne připravit.

29.1.2020 v 10:33 | Karma: 38,09 | Přečteno: 2169x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Světová média mlčí o útoku Antifa na konferenční středisko

Vrací se v Německu sedmdesátá léta s rudými teroristickými bojůvkami? A proč o tom světová média i po pěti dnech stále mlčí?

25.11.2019 v 10:36 | Karma: 43,52 | Přečteno: 3851x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Zpráva o stavu planety deset let od Climategate

Deset let od aféry Climategate klima rozděluje společnost více než kdy dříve. Zatímco záškoláci a duševně postižená holčička dělají symbolická gesta, obyčejní lidé demonstrují v ulicích proti zelenému zdražování.

13.11.2019 v 10:37 | Karma: 40,96 | Přečteno: 2173x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Rebelie proti neexistujícímu „šestému masovému vymírání"

Gail Bradbrooková říká, že nápad založit Extinction Rebellion dostala, když byla zdrogovaná, tedy pod vlivem psychedelik. Dnes volá po tom, aby se rebelové masivně zfetovali halucinogenními látkami. Což mnohé vysvětluje.

11.10.2019 v 9:23 | Karma: 37,92 | Přečteno: 1593x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Praha: Strašidelný mrakodrap "Titanik" jako varování před dobou ledovou?

Známý umělec David Černý pro firmu Trigema navrhl na Nových Butovicích u metra 135 m vysokou budovu ve tvaru vraku lodi zamrzlé v ledu.

27.9.2019 v 9:52 | Karma: 30,47 | Přečteno: 1582x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Maso a létání by mělo být jen pro bohaté

Báječný nový svět, který nám budují uvědomělí progresivisté, se až nápadně podobá starému dobrému feudalismu. Věci, které dnes jsou běžně dostupné, by měly v budoucnosti být opět luxusem jen pro bohaté.

24.9.2019 v 9:52 | Karma: 43,64 | Přečteno: 3470x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky