Kam se sakra podělo globální oteplování?

20. 12. 2010 10:19:06
Kdykoli se koná konference o globálním oteplování, mrzne. Prý je to tím, že když se otepluje, tak se vlastně ochlazuje.

2004: AL GORŮV EFEKT

Vědci objevili novou fyzikální zákonitost. Kdykoli se někde koná akce pro boj s globálním oteplováním, dochází k masivnímu ochlazení. Jinak řečeno, stačí pořádat neustále nějaké konference a s oteplováním bude utrum.

Al Gorova efektu si veřejnost poprvé všimla v lednu 2004, kdy měl v New Yorku velký projev o oteplování. A právě v ten den New York zažil nejtužší mráz celé zimy. (zdroj)

Republikán R.Blunt Al Gorovi tehdy řekl: „Je typické, že pan Gore si vybral jeden z nejchladnějších dnů v roce, aby šířil své mystifikace o tom, co Bushova vláda udělala či neudělala ve věci oteplování. Matka Příroda s panem Gorem nesouhlasí a já také ne. Alíku, venku je pěkná kosa.“

To se pak panu Gorovi stalo ještě několikrát. "Gore Effect" se už dostal i do slovníků jako terminus technicus.

2007: JEDNÁNÍ O OTEPLOVÁNÍ ZRUŠENO KVŮLI SNĚHU

V únoru 2007 americký Kongres musel zrušit jednání Výboru pro energetiku a čistotu ovzduší. Předmětem schůze měl být boj proti „globálnímu oteplování“ (zdroj).

Je to jako by v Somálsku pořádali konferenci o boji proti obezitě. A část delegátů by se nemohla dostavit kvůli vyčerpání hladem.

2008: KLIMATICKÝ APRÍL

V Británii v roce 2008 schválili zákon o boji proti oteplování zrovna v den, kdy napadla rekordní nadílka sněhu. Britští skeptici výročí této ironické události oslavují jako „Den klimatických blbců“.

2009: ZASNĚŽENÁ DEMONSTRACE

V březnu 2009 ve Washingtonu sekta alarmistů soudného dne zorganizovala „největší demonstraci“ proti uhlí. Pryč s uhlím! Promluvil na ní i James Hansen, klimatický astrolog z NASA. Ironií osudu ten den Washington ochromila vánice. Solární panely, které měly aparatuře dodávat energii, byly zasypané sněhem. Pozvaná předsedkyně sněmovny Nancy Pelosiová se nemohla na demonstraci dostavit, protože její let byl kvůli sněhu zrušen. Oops. (zdroj, zdroj)

2009: KODAŇSKOU KONFERENCI ROZEHNAL BLIZZARD

Mezi e-maily, které unikly na veřejnost v aféře Climategate byl i povzdech klimatologa IPCC, pana Kevina Trenbertha z října 2009, kdy v jeho městě napadla rekordní nadílka sněhu.

12. října 2009: „Kam se sakra podělo globální oteplování... Faktem je, že nedokážeme vysvětlit, proč se neotepluje a je to trapas, že to nedokážeme.”

Klimatickou konferenci v Kodani v prosinci 2009 rozehnala sněhová vánice. President Obama ani nemohl z letiště do Bílého domu letět vrtulníkem, jaká byla fujavice. Ekoaktivisté ve frontě před přecpanou budovou zmrzli na kost. Ještě, že jsem nevyhrál tu soutěž Th!nk About It, to bych tam býval mrznul já.

V zimě 2009/10 Anglie zažila přívaly sněhu, jaké 30 let nikdo nepamatuje. A to prosím se v Anglii ani neprodávají zimní pneumatiky. Většinu zim je tam nikdo nepotřebuje. (zdroj)

2010: CANCÚN - NEJCHLADNĚJŠÍ PROSINEC ZA DESÍTKY ROKŮ

Klimatická konference v prosinci 2010 se konala v teplých krajích. Aby se neopakovala mrazivá situace z Kodaně. Ale ani tak delegáti neunikli Al Gorovu efektu. Cancún během konference zažil ŠEST rekordně chladných dnů za sebou. Nejchladnější dny jaké Cancún zažil od počátku záznamů. (zdroj)

Podle B. Grometta z britské Met Office bude prosinec 2010 nejchladnější prosinec od roku 1910, tj. od počátku záznamů. Alespoň v Británii. Ředitel pošty Royal Mail naříkal, že je to nejhorší počasí za 30 let. Jeho kolega, ředitel soukromé poštovní firmy Global Freight Solutions říká, že kvůli sněhu nestíhají doručovat zásilky. “Tak to vypadá, že Ježíšek letos do některých míst nedorazí včas.” (zdroj)

A Česká republika v zimě 2010/11? Sněhovou pokrývku, která by souvisle vydržela tolik týdnů po sobě tady asi nikdo dlouho nepamatuje.

  • Po dvaceti letech jsme zažili "polární den" v prosinci (tj. celý den byla teplota pod -10°C) (zdroj)
  • Mrazy trhají rekordy na většině meteo-stanic ČHMÚ (zdroj)
  • Ve Středních Čechách nejvíce sněhu za 50 let (zdroj)
  • V Německu to vypadá na nejchladnější prosinec za sto let (zdroj)

OTEPLENÍ ZNAMENÁ OCHLAZENÍ

Klimatologové vynalézavě hledají stále nové způsoby, jak se zesměšnit.

Někteří nám do očí bez uzardění tvrdí (aniž by vyprskli smíchy, to obdivuju), že tento rok, s rekordní zimou na obou koncích, byl nejteplejší rok v dějinách. Tomu se smějí už i lidé na ulici. Tuto novinářsku kachnu jsme uvedli na pravou míru zde a zde.

A tohle musíte slyšet. V prosinci 2010 dr. Liz Bentley z Královské meteorologické společnosti (RMS) (zdroj) sdělila zaraženému novináři, že „Může to vypadat jako protimluv spojovat toto s globálním oteplováním, avšak přibývá důkazů, že jak se klima ohřívá, můžeme očekávat přechodné období krutých zim.“

No to si snad dělá...

Faktem je, že klimatologové tyto chladné zimy nepředvídali. Ještě nedávno propaganda z RealClimate.org tvrdila, že kvůli skleníkovému efektu budou zimy teplejší a teplejší, tj. sníh se v zimě neudrží na zemi. (zdroj, Gavin Schmidt, Science Daily 1999).

A vůbec nejznámější je výrok klimatologa Davida Vinera z anglického CRU (Ústav pro okultní meteorologii a klimatickou psychotroniku), který v roce 2000 prohlašoval, že „sníh už v zimě brzy vůbec neuvidíte“ (snowfalls are now just a thing of the past). (zdroj)

A nyní, když teplé zimy jsou fuč, neuznají omyl. Raději nám vykládají za vlasy přitažené zkazky že ochlazování je projevem oteplování.

„Válka je mír. Svoboda je otroctví. Teplo je zima?

Tak tohle je tak blbé, že to nezbaští ani Homer Simpson

Apropos, pokud vás zajímá vysvětlení, proč se ochlazuje místo oteplování a proč to klimatičtí apokalyptici nepředpovídali a my ano, přečtěte si článek "Tichý oceán promluvil - do roku 2030 se bude ochlazovat".

PROROCTVÍ JASNOVIDCE HANUSSENA (1988)

A na závěr jeden graf, který se mezi skeptiky stal evergrínem. Klimatolog James Hansen z Goddardova ústavu v NASA v roce 1988 americkým kongresmanům tvrdil, že pokud emise CO2 budou dále růst, teploty porostou. To byl jeho scénář A. Ve skutečnosti emise rostly ještě více než v tomto jeho pesimistickém scénáři. Přesto, oteplování se nekonalo.

Dnes je o půl stupně Celsia chladněji, než předpovídal. Pro srovnání - půl stupně je tolik, co se globálně oteplilo od poloviny 20.století. To je tedy chyba o půl století. Co jen mi to připomíná? Aha. Himaláje, kde se klimatologové spletli o 300 let.

hansen1988.jpg

Prognózy První zprávy IPCC z roku 1990 (FAR, strana xi, ke stažení zde) byly (pro pesimistický scénář A, v reálu byly emise ještě horší) prakticky stejné jako ty Hansenovy.

Tehdy psali: "I kdybychom dokázali hned stabilizovat emise všech skleníkových plynů na současné úrovni, teploty by stejně ještě pár desítek let rostly tempem asi 0,2°C za deset let.“ Kdepak. Oteplování se po-zastavilo ačkoli emise rostou jako z vody. A oni to nepředpovídali.

Předpovídali, že se bude oteplovat tempem cca 0,3°C za desetiletí. Dodnes se tedy mělo oteplit o 0,6°C, ve skutečnosti je to ale jen o 0,2°C. I jim tedy cca půl stupně Celsia chybí. A nezdá se, že by oteplování mělo v úmyslu se v dohledné době rozběhnout. Oops.

To by mě zajímalo, kde udělali soudruzi z NDR chybu...

www.klimaskeptik.cz

Autor: Vítězslav Kremlík | pondělí 20.12.2010 10:19 | karma článku: 32.26 | přečteno: 2900x

Další články blogera

Vítězslav Kremlík

Děti šly do kina na pohádku o Barbie a dostaly feministickou přednášku

"Jestli si dáte panáka pokaždé, kdy zazní slovo patriarchát, budete před koncem filmu na šrot," vyjádřil se o filmu Barbie Elon Musk.

27.7.2023 v 9:24 | Karma článku: 19.30 | Přečteno: 475 | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Varování: Na Facebooku řádí falešný Kremlík

Kremlík se zbláznil a začal se zapojovat do nesmyslných diskusí pod články na Facebooku? Ne, to se jenom za něho vydává nějaký hacker či troll.

5.5.2022 v 8:30 | Karma článku: 19.91 | Přečteno: 646 | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Covid jako generální zkouška na klimatický lockdown

Za Covidu si klimatičtí aktivisté pochvalovali, jak hezky klesají emise, když si na obyvatelstvo pořádně došlápnete. A když už si lidé na ztrátu osobních svobod tak nějak zvykli, proč to měnit?

10.11.2021 v 8:32 | Karma článku: 33.04 | Přečteno: 1105 | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Myslíte při sexu... na klima? A ví o tom vaše žena?

Na co myslíte při sexu? No fuj. Že se nestydíte. Uvědomělý občan by měl myslet na uhlík, na planetu. A ne na nějaké nemravnosti.

9.11.2021 v 10:03 | Karma článku: 35.18 | Přečteno: 1028 | Diskuse

Další články z rubriky Životní prostředí a ekologie

Milan Smrž

Otevřený dopis k referendu o větrných turbínách v Líšťanech u Loun

Dne 22.března proběhlo v obci Líšťany na Lounsku referendum o výstavbě větrných elektráren. Jen třetina hlasovala pro. Doufejme, že občané za dva roky názor změní. Nebo budeme raději spoléhat na drahou jadernou energii?

24.3.2024 v 9:47 | Karma článku: 8.68 | Přečteno: 538 | Diskuse

Milan Smrž

Také jste proti Green Dealu?

Protesty zemědělců v Evropě i mnoho příspěvků na sociálních sitích nesou pečet protestu proti Green Dealu. Kdo tomu tleská?

3.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 21.26 | Přečteno: 6056 | Diskuse

Petr Hariprasad Hajič

Baterky, kam se podíváš

Poslední dekáda byla ve znamení obrovského nárůstu výroby baterií, tedy lépe řečeno, akumulátorů. Připadá mi to jako druhá elektrifikace. Na baterie bude po čase zřejmě všechno.

3.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 6.42 | Přečteno: 342 | Diskuse

Petr Hariprasad Hajič

Tak co hoši a holkiíí, jakxte na tom s tem vodíkem?

Zelená vodíková produkce je další dílek do dekarbonizační skládačky udržitelného rozvoje. Byla jen otázka času, kdy na vodík dojde v praxi a loni nastala úplná exploze publicity. Toto třaskavé téma stojí za pozornost.

1.3.2024 v 8:21 | Karma článku: 7.44 | Přečteno: 293 | Diskuse

Vašek Brynda

Co je eko kůže a proč je pravá kůže ekologičtější?

Není to tak dávno, kdy se na trhu objevily pojmy, jako je eko kůže a veganská kůže. Mnoho lidí znejistělo a začalo považovat pravou kůži za neekologickou, a naopak slepě opěvovat tyto nové materiály. Jak je to ale skutečně?

19.2.2024 v 13:03 | Karma článku: 22.75 | Přečteno: 436 | Diskuse
Počet článků 403 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2787

Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...