Climategate: Svoje lumpárny si vyšetřím sám

16. 03. 2010 10:30:12
Scénář z Watergate se opakuje. Pánové namočení do aféry se snaží vše ututlat. Očistí je vyšetřovací komise složená z jejich kamarádů.

Pamatujete na Waterate? Nixon dělal co mohl, aby aféru zametl pod koberec. A dařilo se mu to dlouhé měsíce, než se mu domeček z karet zhroutil.

K vloupání do budovy Watergate došlo v červnu 1972. V listopadu 1972 byl Nixon znovuzvolen. Teprve v srpnu 1974 byl dotlačen k rezignaci. Tak dlouho se mu dařilo aféru tutlat.

Situace se opakuje. Establishment se snaží aféru Climategate zbagatelizovat a zahrát do autu. A čekali jste něco jiného? Je to jen nová verze staré strategie utajování ("hide the decline", FOIA). Nic jiného ani neumí.

Strategii dobře známe ze satirického seriálu "Jistě, pane ministře". Když chci své přehmaty ututlat, jmenuji vyšetřovací komisi, dosadím do ní loajální lidi a ti mě "očistí".

1) VYŠETŘOVÁNÍ MĚ OČISTILO

a) Michael Mann: Universita v Pennsylvánii, kde Mann pracuje, provedla interní šetření a zjistila, že je čistý jako lilium. Jak to zjistila? Zeptala se ho a on jí to řekl. Že je universita v konfliktu zájmů a hájí svou vlastní pověst? Co vás to napadá.

b) Phil Jones: Universita ve Východní Anglii, kde Phil pracuje, oznámila, že provede interní šetření. Čili, že to zamete pod koberec. Ale vložil se do toho parlament, že utvoří vlastní vyšetřovací komisi.

b) IPCC: Generální tajemník OSN Ban Ki-Moon oznámil, že zahájí vyšetřování Climategate. Aby se zjistilo, zda závěry IPCC jsou platné. IPCC je ovšem součástí OSN, takže OSN bude vyšetřovat sama sebe. Novináři to přirovnali k situaci jako by král Herodes oznámil, že vyšetřování záhadné a znepokojivé vlny vražd novorozeňat povede sám.

Takže "objektivní" a "nezávislé" vyšetřování očistí pověst klimatologů.

2) PŘEZKOUMALI JSME TO ZNOVU, PEČLIVĚ, ALE CHYBU JSME NENAŠLI

E-mailová aféra otřásla důvěrou veřejnosti v klimatologii. Řada lidí volá po tom, že celý tento obor potřebuje audit. Tak tedy bude audit. Nepřipadá vám ale divné, že ten audit provádějí ti samí lidé, jejichž minulou práci ten audit má hodnotit?

a) Sotva pár dnů po hacknutí e-mailů CRU klimatologové přišli s novou analýzou. Jaké nové poznatky přibyly od zprávy IPCC z roku 2007? Jmenovalo se to Kodaňská diagnoza. Závěr: IPCC se mýlila... protože hrozivé oteplování podcenila! Podepsáni: Michael Mann, Stephen Schneider a kamarádi.

b) NASA uvedla do provozu zbrusu nové stránky zaměřené na vyvracení Climategate. James Hansen tam píše takové nesmysly, že by se za ně stydělo i dítě ze základní školy. Například, že růst hladin oceánů se zrychluje. Počet nových argumentů nula. Jen mediální ofenzíva s nově zabaleným starým zbožím.

c) Britská klimatologická služba Met Off se na výjezdním zasedání v Turecku rozhodla vytvořit zcela novou rekonstrukci teplot. Tentokrát ale transparentně a bez čachrů. Taková odvážná změna! Ale těžko tomu věřit, když to budou dělat ti samí staří alarmisté. Ti samí, kteří navrhovali, že Phila Jonese "vyšetří" sami. To je jako by usvědčený defraudant oznámil, že převezme kontrolu nad finančním oddělením a zajistí, aby se tam defraudace neopakovaly.

d) Obama oznámil vytvoření zcela nové klimatické agentury. V čele má stát Thomas Karl, který dosud měl na starosti GHCN. To on je spoluzodpovědný za mizení "studených" meteo-stanic z databáze GHCN. Kozel zahradníkem?

e) IPCC dál v poklidu pracuje na páté zprávě AR5. K jakým závěrům dojde, si dovedu představit. Má to být hotové někdy 2014. Otázka zní, jestli se odborníci nebudou napříště stydět IPCC citovat. Když ty skandály ukázaly, že ty zprávy jsou nepodložené a neověřené. Redaktor: "promiňte pane docente, ale ten článek vám nemůžu otisknout, musíte si sehnat nějaké věrohodnější podklady než IPCC."

3) LIDÉ MUSÍ VĚDĚT, ŽE ŠLO JEN O POMLUVU!

V únoru 2010 unikly na světlo světa další e-maily. Schneider a Ehrlich se tam domlouvají, jak provést "pogrom" na klimaskeptiky. Plánují mediální kampaň, placenou reklamu v novinách, deklaraci podepsanou spoustou vědců apod. A chtějí klimaskeptiky nařknout z maccarthysmu. Jako že alarmisté jsou nevinná oběť.

Asi takhle: "Vše jsme prošetřili a ukázalo se, že šlo jen o pomlouvačnou kampaň Exxonu."

Staré známé firmy. Paul Ehrlich je zakladatel neo-malthusiánství (1968, Populační bomba) a Stephen Schneider je ten klimatolog, který nás v 70. letech strašil novou dobou ledovou (kouř z našich komínů prý zastíní slunce). Cožpak alarmisté nemají po ruce nikoho nového?

4) KŮL V PLOTĚ

Je tu ale problém. Když Ehrlich a Schneider provedou svou mediální ofenzívu a zaplaví média svými stanovisky, výsledky "vyšetřování", deklaracemi a "novými analýzami"... bude jim ještě někdo věřit?

Vzpomeňte si. Když se na nás za socialismu z televize valila dnes a denně státní propaganda, kdo z dospělých jí věřil? My věděli, že oni vědí, že my víme že ani oni tomu nevěří. Čím víc to do nás cpali, tím víc jsme to pouštěli jedním uchem tam a druhým ven.

Jako by nám tu znovu vyrůstala propast mezi občany a mocipány. Oni si žijí ve své věži ze slonoviny a hřímají, že "aféry nezpochybnily nic z uhlíkové vědy", takže se dál pracuje na "ambiciozní" uhlíkové dani a dani z prdění (protože při prdění se uvolňuje metan, což je skleníkový plyn). Zatímco občan má svůj selský rozum a ťuká si nad tím na čelo.

A když lidé v hospodě nadávají na režim, už zase používají jen zájmeno "oni". A každému je jasné, kdo ti "oni" jsou. Uhlíkoví papaláši, kterým už nikdo nevěří ani slovo.

V USA je symbolem zdiskreditovaného lháře, kterému nikdo nevěří, president Nixon. Tady u nás si můžete představit třeba Jakeše. "Pro tu daň z prdění je důležitá ta podpora zespodu, aby my jsme mohli říct: Ne my si to přejem, to lid si to žádá, my s tím souhlasíme, s tím lidem. My plníme jeho vůli, a né prostě, aby my jsme tam byli sami jak kůl v plotě. "

superlogo_noframe_234x60.jpg

triko.jpg

Chcete vědět víc?

Odkazy na použitou literaturu najdete v sekci "Zaujalo nás" na webu www.klimaskeptik.cz. Tento článek totiž jen shrnuje zprávy tam uvedené.

Na webu od minulého týdne přibyla řada nových zpráv. Dořešena řada technických "startovních" potíží.

Zřídili jsme kanál na youtube http://www.youtube.com/user/klimaskeptik

Nové video s CZ titulky (Obamův poradce vyslýchán kvůli Climategate)

a také malý e-shop s tematicky laděnými tričky http://www.klimaskeptik.cz/products/e-shop/

Autor: Vítězslav Kremlík | úterý 16.3.2010 10:30 | karma článku: 24.72 | přečteno: 1691x

Další články blogera

Vítězslav Kremlík

Děti šly do kina na pohádku o Barbie a dostaly feministickou přednášku

"Jestli si dáte panáka pokaždé, kdy zazní slovo patriarchát, budete před koncem filmu na šrot," vyjádřil se o filmu Barbie Elon Musk.

27.7.2023 v 9:24 | Karma článku: 19.30 | Přečteno: 475 | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Varování: Na Facebooku řádí falešný Kremlík

Kremlík se zbláznil a začal se zapojovat do nesmyslných diskusí pod články na Facebooku? Ne, to se jenom za něho vydává nějaký hacker či troll.

5.5.2022 v 8:30 | Karma článku: 19.91 | Přečteno: 646 | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Covid jako generální zkouška na klimatický lockdown

Za Covidu si klimatičtí aktivisté pochvalovali, jak hezky klesají emise, když si na obyvatelstvo pořádně došlápnete. A když už si lidé na ztrátu osobních svobod tak nějak zvykli, proč to měnit?

10.11.2021 v 8:32 | Karma článku: 33.04 | Přečteno: 1105 | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Myslíte při sexu... na klima? A ví o tom vaše žena?

Na co myslíte při sexu? No fuj. Že se nestydíte. Uvědomělý občan by měl myslet na uhlík, na planetu. A ne na nějaké nemravnosti.

9.11.2021 v 10:03 | Karma článku: 35.18 | Přečteno: 1028 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.35 | Přečteno: 251 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.34 | Přečteno: 220 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.13 | Přečteno: 626 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 403 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2787

Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...