Vítězslav Kremlík

30 000 vědců protestuje proti klimatickému náboženství

14. 12. 2009 10:34:24
U příležitosti klimatické konference v Kodani vědci píší protest generálnímu tajemníkovi OSN. Předloni obdobný otevřený dopis podepsal president Světové federace vědců.

Foto: President Světové federace vědců prof Antonio Zichichi /čti: zikiki/. Jeden ze signatářů petice proti klimatickému šílenství.

JE KLAUS SÁM JAKO KŮL V PLOTĚ?

Jak je to? Je klima-skepticismus jen doménou osamoceného Václava Klause, který na stará kolena zešílel? Jsou klima-skeptici hrstka podivínů jako ufologové?

Kdepak. Realistický pohled na klima je sdílen širokou vědeckou komunitou. Kdo ve vědě a klimatologii něco znamená, myslí si to, co my, VK a VK. President Světové federace vědců (Zichichi). Zakladatel prvního meteorologického TV kanálu WeatherChannel (Coleman). Ex-president Americké akademie věd (Fred Seitz). Zakladatel oboru předpovídání hurikánů (dr. William Gray). Autor zelené revoluce (Borlaug). Zakladatelé satelitního měření teplot (Christy a Spencer). Pionýři zkoumání účinku vesmírného záření na tvorbu mraků (Svensmark). Autor klíčových encyklopedií klimatologie (R.Fairbridge)...

Proti nim stojí jen zpolitizovaná IPCC a hokejkový tým Michaela Manna, jejichž švindly vyšly najevo např. v aféře Climategate. A pak absurdní "princip předběžné opatrnosti", který v roce 1992 přijal "Summit Země" v Riu. Snaha umlčet vědce výkřikem, že prý nemáme čas čekat na vědecké důkazy o nebezpečnosti emisí CO2 a máme se raději řídit duchovními pocity ekologů.

HISTORIE PROTESTŮ

1) 1992 - Heidelbergská výzva (Heidelberg Appeal): "Znepokojuje nás, že na úsvitu 21. století se šíří iracionální ideologie, která se staví proti vědeckému a průmyslovému pokroku a brzdí hospodářský a sociální rozvoj."

Podepsáni: 46 prominentních vědců a dalších intelektuálů. Výzvu následně podepsalo cca 4000 vědců včetně 72 nositelů Nobelovy ceny. Mezi signatáři je například Norman Borlaug (autor zelené revoluce která zvýšila giganticky světovou produkci potravin, držitel Nobelovy ceny míru), Arno Penzias (Nobelovka za objev mikrovlnného záření ve vesmíru - důkaz pro teorii velkého třesku).

Viz: http://www.sepp.org/policy%20declarations/heidelberg_appeal.html

2) 1995 - Lipská deklarace (Leipzig Declaration) - "Opatření přijatá podle Kjótského protokolu jsou založena na neprokázaných vědeckých hypotézách a nespolehlivých počítačových simulacích."

Podepsáni: 80 vědců a 25 hlasatelů počasí. Podepsali například známí klimatologové R. Balling, T. Landscheidt nebo R. Lindzen.

Viz: http://www.sovereignty.net/p/clim/leipzig97.htm

3) 1997 - Průzkum mínění státních klimatologů USA (zorganizovala nadace CSE). Ze 36 respondentů jich 44% pokládalo globální oteplení za převážně přírodní jev, jen 17% se domnívalo, že oteplování je hlavně způsobené lidmi. 89% souhlasilo, že "současná věda nedokáže oddělit a změřit, nakolik jsou variace globálních teplot způsobeny lidmi." 86% jich řeklo, že snížení emisí USA na úroveň roku 1990 nezabrání zvyšování teplot.

Viz: http://web.archive.org/web/19980525144333/http://www.cse.org/surveyenviroreg100897.htm

4)1998 až dnes - Oregonská petice (Oregon Petition): "Neexistuje žádný vědecký důkaz, že by lidmi vypouštěný oxid uhličitý, metan či jiné skleníkové plyny způsobovaly, či v dohledné budoucnosti mohly způsobit katastrofální oteplení pozemské atmosféry a zhroucení pozemského klimatu."

Podepsáni: Petici dodnes podepsalo cca 30 000 vědců z USA. Na webu je najdete roztříděny podle profesních specializací. Petici zorganizoval Dr. Frederick Seitz, někdejší president Americké národní akademie věd (NAS).

Viz: http://www.petitionproject.org/

5) D. Bray a Hans von Storch v letech 1996 a znovu v roce 2003 prováděli průzkum mínění mezi klimatology. Ukázalo se, že zhruba polovina z nich si nemyslí, že za současné klimatické změny mohou lidé. Půl na půl - to nevypadá jako ten proklamovaný "konsensus".

Viz: http://dvsun3.gkss.de/BERICHTE/GKSS_Berichte_2007/GKSS_2007_11.pdf (Bray, Storch. The Perspectives of Climate Scientists on Global Climate Change)

storch.jpg

Graf výsledků průzkumu mínění klimatologů: mohou za změnu klimatu hlavně lidé? Vlevo "silně souhlasím", vpravo "silně nesouhlasím"

6) 2007 (Prosinec) - Otevřený dopis 100 vědců generálnímu tajemníkovi OSN: "Změny klimatu se nedají zastavit, je to přírodní jev, který provází lidstvo odjakživa... Snahy zastavit změny klimatu jsou beznadějně marné, jde o tragické plýtvání zdroji, které bychom raději měli věnovat na řešení skutečných a palčivých problémů lidí."

Podepsáni: 100 prominentních vědců včetně dr. Zichichiho (president Světové federace vědců)

Viz: http://scienceandpublicpolicy.org/images/stories/papers/reprint/UN_open_letter.pdf

7)2008 (Prosinec) - Zpráva výboru amerického senátu (US Senate Minority Report): Více jak 700 světových odborníků na klima nesouhlasí s tvrzeními IPCC o lidské vině na globálním oteplování. To je 13 krát více než počet vědců OSN (52), kteří psali zprávu IPCC 2007 (Summary for Policymakers). U každého vědce je uveden citát jeho slov plus jeho kvalifikace a vzdělání.

Viz: http://epw.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Files.View&FileStore_id=83947f5d-d84a-4a84-ad5d-6e2d71db52d9

8) 2009 (Prosinec) - Otevřený dopis klimatologa Petra Chýlka světovému společenství klimatologů v reakci na aféru Climategate:

"Důvěra veřejnosti v klimatologii byla nalomena... Zdá se, že klimatologové zradili ušlechtilé zásady vědy... Skutečnost, že modely cirkulace atmosféry a oceánů nedokáží vysvětlit nárůst teplot po roce 1970 přírodními impulzy byl vykládán jako důkaz, že za to mohou lidé. Logičtější vysvětlení je, že tyto modely jsou prostě nedostatečné... Vychovávejme své studenty, aby mysleli sami za sebe, místo aby jen papouškovali závěry IPCC"

(Petr Chýlek, Los Alamos National Laboratory)

Viz: http://www.thegwpf.org/opinion-pros-a-cons/218-petr-chylek-open-letter-to-the-climate-research-community.html

9) 2009 (Prosinec) - Otevřený dopis 141 vědců generálnímu tajemníkovi OSN

Viz: http://www.copenhagenclimatechallenge.org/ (zde najdete i seznam signatářů)

Text tohoto posledního dopisu uvádím níže celý, protože se týká aktuálně probíhající konference o změnách klimatu v Kodani:

Otevřený dopis generálnímu tajemníkovi OSN

Jeho excelence Ban Ki Moon

Generální tajemník, OSN

New York, NY

Spojené státy americké

8. prosince 2009

Vážený pane generální tajemníku,

Výzkum změn klimatu prochází nyní obdobím "objevování vlastní nevědomosti" - čím více toho víme o této komplexní a rychle se vyvíjející problematice, tím více zjišťujeme, jak nedostatečné jsou naše znalosti. Vědecký výzkum v tomto oboru rozhodně NENÍ "uzavřen".

Neexistuje proto rozumný důvod, proč uvalovat na obyvatele Země nákladná a restriktivní opatření, když dosud nemáme přesvědčivý důkaz, že klimatické změny nejsou způsobeny přirozenými příčinami ale že jsou nebezpečné a způsobené lidmi. Než přijmeme ukvapená rozhodnutí, musíme nejprve mít spolehlivá pozorování prokazující, že nedávné změny klimatu se významně liší od klimatických změn v minulosti a že vybočují z rámce přirozené variability klimatu, za kterou jsou zodpovědné solární cykly, oceánské proudy, změny orbitálních parametrů Země a další přírodní jevy.

My níže podepsaní jsme kvalifikovanými odborníky ve vědeckých disciplínách, které se zabývají změnami klimatu. Vyzýváme konferenci OSN o změnách klimatu, aby doložila průkazná POZOROVÁNÍ dokazující jejich tvrzení o nebezpečném lidmi způsobeném globálním oteplování a dalších klimatických změnách. Projekce nevyzkoušených počítačových modelů ukazující možné budoucí scénáře nejsou přípustnou náhradou za reálná data získaná nestranným a rigorozním vědeckým zkoumáním a pozorováním.

Zejména vyzýváme proponenty hypotézy o nebezpečné lidmi způsobené klimatické změně, aby prokázali, že:

  1. Změny světového klimatu v posledních sto letech jsou výrazně mimo rámec přirozených klimatických změn, které jsme zažili v předchozích staletích;
  2. Lidské emise oxidu uhličitého a dalších skleníkových plynů (GHG) mají nebezpečný dopad na světové klima;
  3. Počítačové modely dokáží smysluplně replikovat dopad veškerých přírodních faktorů, které mohou významně ovlivňovat klima;
  4. Hladiny oceánů stoupají nebezpečným tempem, které se zrychlilo v době zvyšujících se emisí skleníkových plynů, čímž ohrožují malé ostrovy a pobřežní osídlení;
  5. Malárie se šíří díky nedávným klimatickým změnám;
  6. Lidská společnost a přírodní ekosystémy se nedokáží přizpůsobit očekávaným klimatickým změnám, ačkoliv se jim dokázaly přizpůsobovat v minulosti;
  7. Globální ústup ledovců a tání ledu v polárních oblastech jsou neobvyklé a mají vztah k lidským emisím skleníkových plynů;
  8. Polární medvědi a další arktické a antarktické živočišné druhy se nedokáží přizpůsobit očekávaným klimatickým změnám, bez ohledu na příčiny těchto změn;
  9. Hurikány, jiné tropické cyklóny a s nimi spojené extrémní počasí se zvyšují co do síly a frekvence;
  10. Údaje z pozemních meteorologických stanic jsou spolehlivým ukazatelem teplotních trendů na povrchu Země.

Není povinností "klimatických realistů" prokazovat, že lidmi způsobené změny klimatu neexistují. Naopak břemeno důkazu leží na těch, kteří s tímto tvrzením přišli a požadují masivní investice do řešení tohoto údajného problému. Oni mají povinnost nás přesvědčit, že nedávné klimatické změny nejsou převážně přirozeného původu a že pokud nic neuděláme, dojde ke katastrofě. Dodnes takové důkazy nepředložili.

Podepsáno 141 vědeckých odborníků kvalifikovaných ve vědách o klimatu

***

Porovnejte tato obrovská čísla klima realistických vědců s číslem "2500", které ráda uvádí IPCC jako počet svých autorů a přívrženců. Závěry IPCC však navíc píše jen hrstka vyvolených a těchto 2500 se na názor neptají. Jak jsem o tom psal v dřívějších příspěvcích:

http://kremlik.blog.idnes.cz/c/112350/Climategate-Konsensus-tisicu-vedcu-nebo-hrstka-mafianu.html (zprávy IPCC píše úzká klika starých kamarádů)

a

http://kremlik.blog.idnes.cz/c/100348/Klimaticky-konsensus-vedci-ktere-nikdy-nikdo-nevidel.html (český zástupce v IPCC Pretel nesouhlasí se závěry IPCC).

Zkrátka a dobře, díváte-li se na změny klimatu realisticky, jste v dobré společnosti. Vítejte.

Autor: Vítězslav Kremlík | karma: 39.16 | přečteno: 4826 ×
Poslední články autora