Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je ale kouzelná zkratka, srdce dogmatikovo musí plesat:)

0 0
možnosti

Jen drobný dotaz:

Před 100 lety přehrady (téměř) nebyly. Jak to, že počasí fungovalo? Nebylo to skuzečně temi remízky, meandry řek a potoků, neodvodněnými mokřinami? Není především toto navrátit zpět v maximální možné míře? O nezbytnosti hnojení polí skutečným hnojem (ne práškem či postřikem) nemluvě.

1 0
možnosti
Foto

Jak to zpíval Nohavica - Za komunistů se špatně nežilo. V létě bylo vedro, v zimě sněžilo. Z jara ledy tály, byly povodně. To jste, milé děti, přišly o hodně.

0 0
možnosti
Foto

Dovolím si s Vámi nesouhlasit, vypíchnout jedno téma a útočit na ekoteroristy je jednoduché, ale nedíváte se na to z komplexního hlediska. Třeba taková přehrada je dost velká masa vody, která dokáže ovlivnit počasí v okolí, takže Vám napadne daleko méně sněhu v zimě. Stavbou přehrady ovlivníte osudy stovek lidí, musíte jim postavit nové domy, sama přehrada spolkne x tisíc kubíků betonu, všechno jsou to ohromná množství energie, které před tím, než tu přehradu něčím naplníte, vypustíte v podobě oxidu uhličitého do ovzduší. A všechno proto, aby se mohla udržovat v produktivním stavu pole, na kterých se pěstuje zbytečně řepka jen proto, aby se spálila v autech. Ještě se neviděl u nás přehradu, která by sloužila v době sucha k zavlažování lesů a luk, voda je potřebná na zalévání zahrádek a stromů, mytí aut a kropení silnic v přehřátých městech. A proč je v takovém městě klidně o pět stupňů víc než za městem? Betonové plochy, prosklené fasády a klimatizace naplno. Řekněme si to otevřeně, jen magor, když je mu vedro, si obleče svetr, zavře okno a přiloží v kamnech, ale to jsme asi všichni.:-/

3 0
možnosti

Možná to nevíte, ale beton zase při tuhnutí ten CO2 pohlcuje. Takže ty počty s CO2 nefungují tak, jak si představují nevzdělaní ekoteroristé. :-)

1 1
možnosti

Pokud se budou stavět jen přehrady, je to špatně, protože krajina bude pořád vysychat. Potřebné je udržet vodu v celé krajině, ne jen v několika údolích. Proto samotné přehrady nejsou řešení.

6 1
možnosti

Jistě, na co je mi přehrada, když do ní není co nalít.

1 0
možnosti

Zelení a Děti Země - to nám tady chybělo. Úředníků ve státní správě, kteří jsou za to placení je plno a to ještě tady musíme mít tyto ? S článkem souhlasím.

6 1
možnosti

Taky je plno úředníků placeno za dozor nad státním plýtváním penězi

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS