Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J37i23r33i 42B14i16l76i78n31a

12. 9. 2017 22:03

Autor i poddustojnik v.v. Kulisek muhou jit sve demagogicke blaboly vykladat lidem v Houstonu a na Floride.

Anebo treba indianskym staresinum na severu Yukonu, kteri se s hruzou divaji jak diky tajicimu permafrostu sjizdeji do rek cele svahy porostle vegetaci. Rv

0 1
možnosti

Tož já bych vám i věřil, ale problém je, že voda v těch oblastech, kde vznikají hurikány, je stále teplejší. To se dá měřit. A čím teplejší voda, tím silnější hurikány. Většina nejsilnějších hurikánů vznikla v posledních 20 letech. To přece nebude náhoda, že?

2 0
možnosti

J87a53n 18K86u53l36í15s33e50k

10. 9. 2017 20:46

Může, ale nemusí to být náhoda. Hurikány jsou detailně zkoumány s patřičnou přesností moderních instrumentů a počítačů ne více než 20 let. A to je až moc krátká doba na tvorbu nějakých závěrů, když hurikány existují zcela určitě až miliardy let. Podívejte se například na Irmu, kdy jsme nedokázali přesně předpovědět, kdy, kde a jak rychle bude postupovat směrem k Floridě. Miami nakonec minula, chvála bohu...!

1 1
možnosti

Nejlepší je rozhovor s Janem Pretelem.

0 0
možnosti

jak to že se neudělalo nic? A ty miliardy které musí průmysl platit - carbon tax - už asi 20 nebo 30 let, to není nic?

Jakto že když se vybralo tolika miliard se sv. Petr jeětě neslitoval?

0 0
možnosti

Je statisticky dokazano, ze hurikany zpusobuji ja...V USA jsem stravil pouhe 2 roky a za tu dobu jsem zazil 5 hurikanu - Frances, Ivan, Dennis, Rita, Katrina. Kdo z vas to ma? :-)

1 0
možnosti

Máte pravdu, ale když ti amíci jsou taky oslové - byl jsem ubytován v residenci viktoriánského stylu (ze dřeva a sádrokartonu samozřejmě) a i malý vánek pracoval s materiálem tak, že nebylo možné usnout a co teprve soused vedle, který pojal svou residenci designem hradu z Disney z toho samého materiálu a stěžoval si, že má uvnitř poltergeist. Výhody to má - naloží se na truck..., ale jak zafouká a přijde voda...

0 0
možnosti

Harvey je samozřejmě trest - trest za to, že lidé ovládli zemi a chtěli by i ovládnout atmosféru. Čím vyspělejší země, tím více nářků nad počasím.

Ale to neznamená, že musíme huntovat klima nadále, jako by se nechumelilo. Stejně jako hurikán není důkaz klimatických změn, tak četnost a síla hurikánů v minulosti není důkaz, že se nic neděje.

0 11
možnosti
Foto

A děje? Je to spíš "Business as usual". Ale daleko lépe médiálně pokrytý a o hodně lépe propagandisticky využitý.

7 1
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky