Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tady zase někdo neumí česky, pojem fosilní firma v češtině neexistuje, v zákoně Kalifornie se přesně píše o produkci a spalování fosilních paliv jako je ropa, uhlí a zemní plyn a jejich důsledcích na klimatické změny. Autor se svými stránkami dokáže sice vyvrátit veškeré tyto jevy, kvůli kterým se sjíždí na celém světě konference a mohou být mateny davy lidí, kteří tomu nerozumí, protože nejsou ani ekologové ani klimatologové. Každému je ale jisté, o co v zákoně jde, i když o tom zákon přímo nehovoří a to je především negativní dopad produkce a spalování fosilních paliv na zdraví člověka v té které oblasti. To nemusí být jen nutně oteplení, ale při nedostatečně provedené ochraně životního prostředí, s nákladnými investicemi firem (do filtrů, čističek odpadních vod, ekologie) dochází k obrovskému smogu, znečištění spodního vodstva a řek. V městě se nedá dýchat, s čímž se nepotýká USA, kde mají luxusní, ekologická vozidla, nicméně například rozvojová Čína, kam si USA přesunuly svůj průmysl. Dále dochází, což je například u frakování, jež je v USA prováděno lajdácky vzhledem k životnímu prostředí, protože se těmto firmám umetla cesta, ke kontaminaci spodního vodstva v okolí firem provádějících frakování, jež je navíc nyní ekonomicky zcela nerentabilní kvůli zásahu Saúdské Arábie. Lidé, kteří sídlili nedaleko těchto firem se musí stěhovat, protože nemohou pít vodu a předpokládá se, že i jejich úroda bude časem kontaminována, budou trpět alergiemi anebo horšími nemocemi. To tam nikoho nezajímá. Firma provádějící frakování se zřekla odpovědnosti i za úmrtí řady zaměstnanců vzhledem k ledabylému zabezpečení bezpečnosti práce. Na přestěhování lidí a zakoupení jim adekvátního domu, zemědělské půdy atp. nebudou mít peníze.

2 0
možnosti
Foto

A to jde jedno s druhým a proto byl přijat tento zákon, ne kvůli tomu, že se předpokládá, že se zvedne hladina oceánu o určitý metr za desítky let. Ale i to je pravdědobné a je možné, že řada měst v USA nedaleko moře nemusí se desítky let vůbec existovat, budou tam čím dál četnější hurikány, jež jsou tam časté a velice ničivé. Lidé postižení hurikány jsou tam velice ledabyle odškodňováni a je to doopravdy dosti hrozivé, protože takové lidi nechce žádná firma pojistit. A proti tomuto je tento zákon skrytě zaměřen. V antiklimatickém lobby, jež podporují např. bratři Kochovi, se rovněž motá hodně peněz. Snaží se prosadit vyvinění odpovědnosti ze škod vzniklých přímo v tom kterém regionu například při stavbě ropovodů atp., frakovacích společností, úniků ropy, kontaminace oceánů. Jde jim jedině o vlastní byznys. O nic víc a platí si své vlastní novinářské dělníky, jež prosazují jejich antiekologicky založený byznys. V důslledku ale půjde vždy jen o jedno, o zdraví lidí, s nímž tito dva bratři nepočítají. Jsou už staří, zdrhnou si časem s dětmi na nezamořený ostrov, který si zakoupí a budou se halasně smát všem lidem.

2 0
možnosti

A jak chtějí obhájit takový zákon před ústavním soudem?

2 0
možnosti

Ústavní soudci, jmenovaní Husejnem Obamou to dokáží.

Zelená pravda MUSÍ zvítězit!

0 2
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky