Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Kam se ukládají ti autoři nesplněných katastrofických scénářů?

0 0
možnosti
RS

Souhlas, ze predpovedi o vycerpani fosilnich paliv byly mimo, doba ledova take. Ale netreba to cele kroutit do demagogie, protoze napr. predpovezene znecicteni ovzdusi (plynove masky) nebylo nijak nerealne a diky syckovani se zavedly limity na emise. Bez nich by to v Evrope vypadalo s ovzdusim jako ve velkych Cinskych mestech, kde je respirator bezna pomucka. Syckovani vedcu vedlo k zastaveni produkce freonu atd. Mozne hladomory se odhadovaly podle zemedelske produkce v polovine 60 let, nez doslo k masivnimu nastupu novych odrud a intenzivniho zemedelstvi (zelena revoluce). Ale spolehat, ze vzdy prijde nova technologie, je dost kratkozrake a napr okyseleni oceanu muze byt do budoucna velky problem.

1 0
možnosti
JL

Komunisté vždy nejprve vytvořili nějaký problém a pak ho řešili tak, že vytvořili nejméně další dva problémy. A protože kolem roku 1970 byl komunizmus nepopulární, tak spousty komunistů přešlo k Zeleným. ne nadarmo se tehdy říkalo, že za vším tím ekologickým hnutím stojí SSSR, který tak chtěl snížit technologickou vyspělost západu. Těch předpovědí o vyčerpání ropy, uhlí, nerostných surovin a dalších katastrofických scénářů bylo tolik, že rozumný člověk je bere vážně asi jako proroctví slepého mládence.

0 0
možnosti
Foto

Nspsal jste to pekne. Neni treba nic dodavat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky