Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je odvážné tvrzení, že "prakticky všechny civilizace zahynuly na ochlazení". Ano, změny klimatu v tom často hrály roli, ale nikoli v podobě ochlazení - spíše neúrody, v subtropických oblastech třeba způsobené velkým suchem. To je totiž také průvodní jev globální změny klimatu: vysychání některých oblastí. Takovéto jevy poté mají potenciál vyvolávat migrační krize. Proto bych byl s tím vítáním oteplení spíše opatrnější (mimochodem, i loňský rok byl dosti teplý, to bylo také El Nino?).

0 0
možnosti
MP

Právě v loňském roce přišel hodně silný El Nino, pane Švadlenko! Než začnete mistrovat někoho, kdo se klimatem zabývá již mnoho let, měl byste si nastudovat základní věci!

0 0
možnosti
Foto

V horkém létě r. 1947 dosahovala v Olomouci teplota 32 stupňů a už z toho byli tehdy na větvi, v horkém létě 2014 teplota 37 stupňů byla považována za něco normálního.

0 0
možnosti

To klimaskeptici jaksi nevysvětlují, že teplota vlastně stále roste, občas se nárůst zastaví, pak zase poskočí, ale pokles nějak nepřichází, i když poklesla sluneční aktivita, kterou původně nárůst teploty vysvětlovali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky