Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kremlíku,

problém Vás klimaskeptiků je v tom, že popíráte globální oteplování. Tedy přesněji - donedávna jste to popírali. Dnes už nepopíráte, ale tvrdíte, že to oteplování je přirozené bez lidského vlivu. Viníka ale nemáte - protože sluneční činnost (na kterou to svádíte) už 60 let klesá. Zkoušíte to tedy i přes skleníkové plyny, které už mnozí z vás uznávají jako viníka, ale za žádnou cenu nepříznáte, že tyto plyny produkuje lidská činnost.

Vy se prostě s klimatology nikdy nedohodnete. Přitom existuje mnoho věcí, kde byste se dohodnout mohli. Napřiklad ve zbytečnosti nákladného boje proti oteplování. Vzpomínám si, jak klimatolog Metelka (kterého nenávidíte) mnohokrát vyzýval politiky a ekonomy, aby vyčíslili, zda je adaptace na teplé klima levnější, než boj proti oteplování. Metelka mnohokrát říkal: "my jsme dali klimatologická data a scénáře, co se bude dít. Ale pouze ekonomové a politikové mohou spočítat, jaké kroky se mají udělat a které budou levnější."

4 14
možnosti
ZJ

1.My klimaskeptici jsme vždy tvrdili, že klima se neustále mění.

2.To co píšete je polopravda, pololež a lež čistá.  Tím mám na mysli klesání sluneční činnosti, skleníkové plyny (produkuje je pouze a hlavně, nebo hlavně činnost?)

11 1
možnosti
Foto

„..ve 20. století prudce narostla sluneční aktivita na hodnoty neznámé během předešlých 1 100 let. Pokud zároveň uvážíme, že velká minima velmi dobře odpovídají Malé době ledové, respektive Středověké maximum odpovídá Středověkému klimatickému maximu, pak nám vyplývá, že i ve 20. století se muselo oteplit. A to dokonce mnohem víc, než kdykoli předtím ve více než tisícileté historii.“

 

http://www.aldebaran.cz/bulletin/2004_07_sun.html

1 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky