Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výborně, karma.

Dřív jsem to hodně sledoval, zvláště s Václavem Klausem, ale teď jsem nějak zlenivěl a myslím si, že i on.

Prostě, nikdo nemládne.

0 0
možnosti

Prostě kšeft je kšeft.JinakR^

0 0
možnosti

Vliv člověka na globální klimatické změny (oteplování) jde smést jediným argumentem - Před 12tisíci let zasahoval pevninský ledovec na celou severní část Evropy až na území dnešních Čech! - Jaké technické vymoženosti tehdejší lidská populace (v řádu jednotek tisíců jedinců na území Evropy) způsobil jeho roztátí?! ;-D

5 0
možnosti

No, tento argument dělá stejnou chybu, jako u klimaaktivistů - soustředí se na jeden bod bez kontextu. I když vlastně - proč ne, jak jim chutná jejich vlastní polívčička?

0 0
možnosti

Nedávno teroristé, nyní ekoteroristé. Nemají to ti Pařížané holt lehké...Rv

11 2
možnosti

Karma je vaše.

Díky za smutný realistický popis situace.

10 2
možnosti

:-)...Dobře napsáno ! JE to jen zástupný problém, vůbec nic se neděje. 

 V Africe vždycky teplo bylo a najednou se tam nedá žít ? NEbo dostali manuál, jak se budou mít v Evropě bez práce dobře ? Že tak nejednou cestují miliony za lepším životem ?  NEbo to bylo na povel? R^R^R^

13 1
možnosti

Problém není teplé klima jako takové. Problém jsou následky toho tepla. Jako příklad si můžeme ukázat minulou meziledovou dobu, kdy bylo zhruba tak teplo je teplý letošní rekordní rok. Ohledně teploty tedy nic mimořádného, ale ohledně hladiny oceánů ano. Tehdy byl oceán o 6 metrů výš než v současnosti. A tohle nás čeká. Dojde nám, to až ve chvíli, kdy New York nebo Londýn budou připomínat Benátky

4 4
možnosti

Pane Kremlíku,

problém Vás klimaskeptiků je v tom, že popíráte globální oteplování. Tedy přesněji - donedávna jste to popírali. Dnes už nepopíráte, ale tvrdíte, že to oteplování je přirozené bez lidského vlivu. Viníka ale nemáte - protože sluneční činnost (na kterou to svádíte) už 60 let klesá. Zkoušíte to tedy i přes skleníkové plyny, které už mnozí z vás uznávají jako viníka, ale za žádnou cenu nepříznáte, že tyto plyny produkuje lidská činnost.

Vy se prostě s klimatology nikdy nedohodnete. Přitom existuje mnoho věcí, kde byste se dohodnout mohli. Napřiklad ve zbytečnosti nákladného boje proti oteplování. Vzpomínám si, jak klimatolog Metelka (kterého nenávidíte) mnohokrát vyzýval politiky a ekonomy, aby vyčíslili, zda je adaptace na teplé klima levnější, než boj proti oteplování. Metelka mnohokrát říkal: "my jsme dali klimatologická data a scénáře, co se bude dít. Ale pouze ekonomové a politikové mohou spočítat, jaké kroky se mají udělat a které budou levnější."

4 14
možnosti

1.My klimaskeptici jsme vždy tvrdili, že klima se neustále mění.

2.To co píšete je polopravda, pololež a lež čistá.  Tím mám na mysli klesání sluneční činnosti, skleníkové plyny (produkuje je pouze a hlavně, nebo hlavně činnost?)

11 1
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky