Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kremlíku,

i lhát se musí umět, a Vám to lhaní poslední dobou nejde.

Nevím, co má společného rekonstrukce od Espera se Soonem. Každopádně Esperova rekonstrukce, kterou považujete za správnou, končí rokem 1992 a týká se pouze pevnin severní polokoule. Dnes máme rok 2015, jsme tedy o nějakých 22 let dál. Současná teplota pevnin severní polokoule je asi o 0,6°C vyšší než před 22 lety. Zkuste graf doplnit o posledních 22 let a máte z něho zase hokejku. Tentokrát ne Mannovu, ale Esperovu.

Jinak pokud jde o rekonstrukce globálních a hemisferických teplot, tak v současnosti jich je přes čtyřicet, ale vy se budete ještě na smrtelné posteli zabývat jen tou jednou od Manna, která je už také docela vousatá.

1 0
možnosti
Foto

Pane Kremlíku, Vy byste hlavně v klimatologii ani pracovat nemohl. Nezvládl byste dynamiku a termodynamiku atmosféry, statistiku a spoustu dalších věcí.

Klimatologie není to, co Vy si pod tím pojmem představujete...

0 0
možnosti
Foto

Soon tedy odhalil, že se globální teplota zvyšuje od r. 1800, tedy od počátku industrializace související se zvýšeným vykácením lesů, což už mírně znervoznilo našeho Albína Bráfa,  tedy jeho výzkum podpořil tézi o vlivu člověka na vývoj klímatu. Asi proto už nedostal od té doby žádný grant.

0 1
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky