Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Dnešní evropská společnost je úplně někde jinde, nejen technika, propojení, vlastnictví majetků, migrace. Takže přenášet patnácté století do dnešní doby považuji za slušně řečeno problematické. Dnes snad ani nesdílíme jiné hodnoty než ateistická, evangelická či katolická Evropa. Nikoliv islámská. I když Evropa nebude nikdy jeden stát, tak hledání eurorealistického kompromisu považuji za nejlepší cestu.

0 0
možnosti
Foto

já myslím, že v principu to stejné je. To, co jste vyjmenoval je tu jen navíc, ale nijak to zásadně nemění předmět. Evropa asi spěje k jakémusi sjednocení, je to nejspíš přirozený vývoj, kterému vámi zmíněná technika silněji napomáhá, nicméně, i když snahy o sjednocení tady byly vždy, ani po několika staletích vývoje se tak nestalo a nestane se tak ani dnes jen proto, že si to někdo v Bruselské kanceláři přeje nebo že mu to tak vyhovuje. Sjednocení Evropy chce především čas a přirozený vývoj, eurobyrokraté svým tlačením na pilu nic neurychlí spíš mu tím prokazují medvědí službu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky