Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Síla a častost emocí je nepřímo úměrná výši IQ.!!!!!!

3 0
možnosti
AS

A38d62a59m 32S37t12a11v43a

3. 6. 2014 16:42

"....budeme jako Norsko...": Autore, a my mámě nějaké surovinové zdroje jako Norsko?

3 0
možnosti
MP

Celý život jsem silně sociální, proto volím zásadně jen skutečně pravicovou stranu. Ale to žádný levičák nepochopí.

0 0
možnosti
RK

Pak tedy nechápu proč jste lezl do KSČ;-D  Nevěřím tomu že vám někdo propagandisticky nakecal, že jde o skutečně pravicovou stranu.

1 1
možnosti
MP

Není-li člověk ve dvaceti levicový, nemá srdce. Je-li po třicítce levicový, nemá rozum!!!!!!

0 0
možnosti
MS

Já, ani nikdo z mých přátel, jsme ve dvaceti levicoví rozhodně nebyli a nevím nic o tom, že bychom byli napojeni na umělý krevní oběh. :-P

2 0
možnosti
Foto

Souhlas. Až na to, že by se v praxi nic podstatného nezměnilo. Jen bychom se mohli přejmenovat na SČR - Svobodná česká republika. Juž se dmu pýchou!

A do státního znaku bychom přidali řetěz, který chrabrý český lev trhá vejpůl, což by symbolizovalo to utržení od Bruselu. A jistě už dopředu umíme spočítat, jak by nám stouply platy, klesly daně, zmizela korupce, zmenšil se počet nezaměstnaných - pozor, zvětšil o zbytečné euroúředníky, kterých je u nás nejvíce ze všech členských států. Dalo by se to kompenzovat zřízením Ministerstva svobody.

Což nám ovšem neposkytne ani rybolov, ani ropu. Z čehož Norsko dobře žije.

Ono by u nás stačilo, abychom méně ochotně přebírali z Bruselu to, co není vymyšleno dobře, a naopak více aplikovali to, co se jinde osvědčilo.

Obávám se, že to spíš děláme opačně.

2 0
možnosti
KP

Udivuje mne ten neustaly obdiv Norska. Norsko sem, Norsko tam, Norsko nas vzor. Nikdo si ale nepripousti ze do konce sedesatych let bylo Norsko jednim ze dvou tak zvanych "chudych muzu Evropy"-tim druhym bylo Portugalsko-kteri mimo par heringu nemeli nic jineho. Ukazte mi norskou frezu, turbinu, auto, hodinky, kameru ci fotograficky pristroj atd.atd..Kde nic tu nic. Pouze diky objeveni zasob ropy a zemniho plynu v Severnim mori je ted Norsko tim co je. /to stejne plati o UK ktere take bylo na hrane bankrotu v techto letech ale objeveni ropy u brehu Skotska je zachranilo/.

Pakli-ze CR objevi ohromne zasoby ropy a plynu pak se muzeme stavet na zadni. Ale do te doby nevim,nevim.

2 0
možnosti
MS

A skutečnost, že je to díky zemnímu plynu a ropě, něco mění na tom, že dnes Norsko patří mezi nejbohatší (a také nejčistší) země ? Potřebují snad Norové k životu  n o r s k é frézy, turbíny, auta, hodinky, kameru či fotografický přístroj ? Jedl jste někdy  norské potraviny ?  Víte, že 99% procent el.energie získávají z ekologicky čistých vodních elektráren a že absolutní většina obyvatel neví, co je to topit uhlím v kamnech ? :-P

1 0
možnosti

Mě na Norsku zaujalo jejich zemědělství (mimo rybolov) a to považuji za hlavní důvod proč není Norsko v EU, tak dotovaná privilegována vrstva to se hned tak nevidí.

1 0
možnosti
KV

Dost dobrej článek ... R^

1 2
možnosti
MP

V historii náš stát prožil Říši velkoněmeckou, Moskvu, a zase Říši velkoněmeckou. Lidská pamět je krátká. Člověk je nepolepšitelný...Lidem dokonce vyhovuje, když jim cizí stát něco nařizuje a zakazuje.... Něco tu není v pořádku.

2 1
možnosti
KV

Kdyby jen Německo, naši politikové chtějí (!) poslouchat i USA... :-/

2 1
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky