Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

socbubák

21. 11. 2010 0:38
pozn.

mně těch gaunerů líto není. já se z toho upřímně raduji. pokud dobré zprávy mají mít nějakou vzorovou předlohu, pak jsou těmi vzory právě zprávy takovéto. oni totiž dobrovolně a čestně pozice neopustí. Liška se sice v ČT24 doznal, že s biopalivy šlápli vedle, ale zmizelo to z čerpacích stanic ? ne. ustoupil od toho brusel ? ne. ještě chce navyšovat podíl. a ačkoliv Liška ustoupil veřejně od biopaliv, začal obhajovat skvělou fotovoltaiku. nic proti, je fajn, ale když  mám já panely na střeše mého domku a šetří mi peníze, nikoliv prodražuje-li cenu energie a navýšení cen kasíruje fotovoltaická xindlmafie (tm socbubák)...oni potřebují klackem po držkách, nikoliv soucit - podobně jako má státní správa k dispozici nápravně výchovná zařízená, zbrojní sklady a ozbrojené složky, když už s někým prostě není kloudná řeč...to když někteří jedinci prostě nerozumí verbálnímu NE a racionální argumentace již nestačí.

0 0
možnosti

Novotnak

15. 11. 2010 20:46
V klimatických modelech se nevyznám

to přiznám rovnou. Autor článku dokázal v diskusi že také neví co to ten klimatický model je z čeho vychází a k čemu tedy slouží, proto bych požádal pana "zeleného válečníka",(tvrdíte že to víte) nebo někoho jiného, kdo to snad ví, zda by mi to jako člověku, který není z oboru vysvětlil nějak jednoduše. Děkuji

0 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

16. 11. 2010 6:56
Re: V klimatických modelech se nevyznám

Na to si počkám. Už proto, že článek je o něčem úplně jiném - a o modelování kromě útoků na oponenty zrovna zelený válečník moc neřekl. Může o tom něco vědět a má možnost se ukázat.

0 0
možnosti

Fare.l

14. 11. 2010 0:21
zase plodná diskuze

Zajímavá diskuze. Typický příklad nejen neznalosti ale hlavně zabedněnosti (či demagogie) některých klimaskpetiků (Paeris Kiran aj.)8-o

0 0
možnosti

Paeris Kiran

14. 11. 2010 10:56
Re: zase plodná diskuze

Já nejsem "klimaskeptik" já uznávám že klima téhle planety se měnilo, mění a měnit bude neustále.

Jenom z dostupných faktů odmítám tezi že na to má člověk víc jak marginální vliv.

Navíc bych vám klima-alrmistům doporučil aby ste už konečně začali řídít tím absolutně nejhorším možným scénářem- že se klima změní tak jako tak a lidstvo se bude muset přizpůsobit- opustit některé oblasti planety a přesunout se do jiných a dokonce i regulovat svou velikost.

Ne nějakou deziluzí že to můžete nějak kontrolovat. Protože to je na mě příliš optimistický výhled do budoucnosti. 'A optimismus je tou největší zhoubou kterou do situace můžete zavést.

počítejte vždy s tím absolutně nejhorším představitelným scénářem- a to je že s planetou lidstvo nezmůže naprosto nic a ona sio bude dělat co chce.

0 0
možnosti

benito.juarez

13. 11. 2010 13:11
Normální člověk se vyjadřuje k tomu,

čemu rozumí. Ale pořád je lepší historik vyjadřující se ke klimatu, než kdyby např. zkoušel operovat slepé střevo.

0 0
možnosti

zeleny valecnik

13. 11. 2010 15:07
Re: Normální člověk se vyjadřuje k tomu,

Vita Kremlik by se klidne pustil i do operace mozku, ale pred tim by jiste napsal nekolik blogovych "clanku" na tema "Neurologem svepomoci rychle a snadno"!!!!

0 0
možnosti

tom-2718281828459

13. 11. 2010 11:15
super

;-D;-D

0 0
možnosti

Kolokol

12. 11. 2010 22:43
Když si přečtu diskusi,

 nemůžu si nevzpomenout na "Marečku podejte mi pero".

"Tak co Famfula, jak to chodí?"

"Chodí to dobře, akorát to neseje"

Ten klimatický model taky funguje dobře, akorát se neví jaké bude klima.

0 0
možnosti

Cocotus________Interruptus

12. 11. 2010 22:49
Re: Když si přečtu diskusi,

;-DR^

0 0
možnosti

dolch

12. 11. 2010 19:36
Co je klimatický model?

Pár úvah pro zelináře. Po pravdě, přesně nevím, ale předpokládám, že to bude nějaká zjednodušená verze modelu počasí. Modely počasí jsou zpravidla fyzikální a východiskem jsou komplikované soustavy diferenciálních rovnic, o kterých je známo, že sice základní fyzikální procesy popisují dobře, ale na druhou stranu jsou silně nestabilní, to znamená, že malá odchylka v počátečních podmínkách znamená obrovskou odchylku ve výsledku. To je dobře známá věc a je také známé, že se s tím prostě nedá nic dělat. Proto umíme jakž takž předpovědět počasí na půl dne dopředu, hůř na jeden den, a jakákoli snaha předpovědět počasí na víc jak dva dny dopředu končí zpravidla katastrofou. Z principu se tyto modely už vylepšit nedají, a to ani zpřesněním počátečních podmínek. Trochu se dají vylepšit použitím statistických metod, jako je Kalmánův filtr a podobně, ovšem výsledek je zpravidla rovněž diskutabilní.

0 0
možnosti

dolch

12. 11. 2010 19:36
Re: Co je klimatický model?

Dále se tyto modely dají komplikovat přidáváním dalších veličin, jako jsou polutanty a třeba i CO2. Pak stejný fyzikální model může sloužit i ke krátkodobé předpovědi kvality ovzduší z hlediska znečištění. No a na takovýchto modelech jsou předpokládám založeny ony slavné kliamtické modely. A jelikož se klimatologové snaží předpovědět, ne co bude zítra, ale co bude za 50 let, je zřejmé, že do hry musí vstoupit heuristika a vědecká intuice - tedy science fiction. Fyzikální model počasí zde pouze dodává pocit vědeckosti, protože jak víme, je k dlouhodobější předpovědi čehokoli naprosto nevyhovující. Takže jiný význam než "my jsme vědci, máme tam fyzikální model, takže co předpovídáme je pravda a nic než pravda" to tam nemá. A nic lepšího než fyzikální model na popis procesů v atmosféře neexistuje.

0 0
možnosti

Kremlik

12. 11. 2010 18:20
Dekuji Zelenemu valecnikovi

Z toho, ze zelenina k tomuto clanku nedokazala vyplodit jine reakce nez vztekajici se off-topik emotivni plkani, soudim, ze text je spravne a nejsou v nem zadne fakticke chyby. Budu to brat jako pochvalu.. Ctenarum sveho blogu se omlouvam za trolly jako Zeleny Valecnik ci Rodnok, ktery obtezuji ostatni diskutujici aniz by vecne argumentovali k tematu. To je vsak nutna dan za svobodu slova.

0 0
možnosti

zeleny valecnik

12. 11. 2010 18:27
Re: Dekuji Zelenemu valecnikovi

Víťo, je mi jasne, ze neumis odpovedet na moji konkretni otazku, takze se uchylujes k osobnim invektivam. I to o necem svedci Rv

0 0
možnosti

zeleny valecnik

12. 11. 2010 13:38
opetovna otazka na pana Kremlika

Mily pane Kremliku. Stale mi dluzite jiz nekolik tydnu odpoved na moji jednoduchou otazku:

Co si predstavujete pod pojmem "klimatyicky model". Bohuzel s vasi velmi jednoduchou odpovedi, ze kazdy model je zjednodusenim reality, se nemohu spokojit. Nehlede na to, ze vase odpoved ani neni pravdiva. Hypoteticky si lze predstavit i redundantni model, slozitejsi nez skutecnost. Prosil bych Vas tedy jeste jednou o odpoved na moji otazku: z ceho se takovy model klimatu sklada a konkretneji, zda jde o model deterministicky, dynamicky, stochasticky, fyzikalne-matematicky  ...

Budte chlap a neomezujte se na obecne floskule a zkuste na moji JEDNODUCHOU KONKTRETNI otazku odpovedet necim rovnez konkretnim. Dekuji!!

0 0
možnosti

Charlie63

12. 11. 2010 14:07
Re: opetovna otazka na pana Kremlika

Zelený válečníku, nepokládáš jednoduchou a konkrétní otázku, ale především HLOUPOU otázku. Již tvé tvrzení: "Hypoteticky si lze predstavit i redundantni model, slozitejsi nez skutecnost." je samo o sobě odpovědí na na tvou otázku. Zdá se ti skutečnost natolik málo složitá, že ji lze jednoduše popsat nějakým 100% fungujícím modelem? A dokonce ještě vymýšlet modely složitější? A dokonce tyto modely složitě (když ti jednoduchá odpověď nestačí) popsat na Blogu? To, čím se zabývají více či méně vědecké ústavy, ty chceš vyřešit diskuzí na Blogu...Každý model je někým vytvořen a každý ten tvůrce může do modelu zapracovat jen určitou dávku parametrů. Problém není až tak v těch modelech, ale spíše v tom, jak potom výsledky těch modelů někdo interpretuje...

0 0
možnosti

Sir Humprey věčně živý

12. 11. 2010 12:02
Přesně

R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky