Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

johnpeters

2. 8. 2010 12:40
Podle Vás

ty ledovce mizí proto,že na ně čůrají nezodpovědní Eskymáci,že,pane klimatologu?!

0 0
možnosti

Lesní sběř

2. 8. 2010 13:03
Re: Podle Vás

Ledovce sice někde odtávají, ale jinde zase příbývají nevídaným tempem. ;-)

Tak či onak... jestli jsme počasí rozbili my, už je pozdě na nápravu a my máme smůlu. Jestli se jedná o přírodní proces, pak s ním stejně nic nenaděláme a máme smůlu taky.

Existence obratlovců je jen zanedbatelným zlomkem z celkové doby existence života na Zemi. Za pár milionů let tu nebudou nejen žádné velryby, pandy a bílí nosorožci, ale dokonce ani my, protože naše místo zaujme už dávno něco mnohem divnějšího. Ze statistického hlediska jsme navíc v dějinách Země anomálií: už dávno měla přijít nějaká planetární katastrofa: meteorit, solární bouře, metan z mořského dna, doba ledová.

Jsme podobni žabám, které se vylíhly v zátočině řeky a tráví život hrůzou z toho, že jim všechna voda neustále odtéká pryč - okázale ignorujíce fakt, že i kdyby ta voda opravdu jednou mohla odtéct všechna, my se toho beztak nedožijeme.

0 0
možnosti

vladimir.t.gottwald

2. 8. 2010 22:59
Re: Podle Vás

R^

0 0
možnosti

Rodnok

3. 8. 2010 15:50
Re: Podle Vás

To je klausismus v kostce... Ještěže jsou klausisté už i u nás spodinou společnosti, jinak bychom se jako civilizace nikdy nedohodli ani na omezení freonů (je to přírodní proces, že, nic s tím už neuděláme a za pár milionů let tu stejně nebudeme).

Jen nechápu, proč prostě nespácháte okamžitě sebevraždu. V elektrárně na biomasu byste byli jistě užitečnější.

0 0
možnosti

jack095

3. 8. 2010 16:58
Re: Podle Vás

NO to je projev jak za komunistů v padesátých letech, když si libovali jak zatočili s Horákovou a na další "SPODINU" se chystali.

Ekologové jsou stejně totalitního myšlení jako komunisti.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

4. 8. 2010 8:37
Re: Podle Vás

Bla bla bla... co se konečně začít chovat jako každý jiný živočišný druh: Využít zdroje prostředí k expanzi do dalších oblastí?

To je totiž jediná záruka přežití: Dlouhodobá a nesustálá expanze. Lidstvo už tuhle planetu zaplnilo. Mělo by využít její zdroje a jít dál.

Omezování se nás jenom připoutá k tomuhle kusu skály na milost prvnímu kusu kamene který si nějak poletí vesmírem.

0 0
možnosti

Lesní sběř

5. 8. 2010 9:45
Re: Podle Vás

Tak tak.

"Whether it happens in a hundred years or a thousand years or a million years, eventually our Sun will grow cold and go out. When that happens, it won't just take us. It'll take Marilyn Monroe, and Lao-Tzu, and Einstein, and Morobuto, and Buddy Holly, and Aristophanes…and all of this was for nothing. Unless we go to the stars." ;-)

0 0
možnosti

Rodnok

5. 8. 2010 10:32
Re: Podle Vás

jo, když mi bylo 14, taky jsem rád četl scifi ;-D

0 0
možnosti

Lesní sběř

5. 8. 2010 9:42
Re: Podle Vás

Proč klausismus? Úsporné hospodaření a ohleduplnost vůči prostředí by snad měly být v civilizované společnosti samozřejmostí. Žít racionálně, spotřebovát co nejméně zdrojů a produkovat co nejméně odpadu - to je v pořádku, tak by to mělo být. Ale je nesmysl děsit se něčím, co je mimo náš dosah a mimo naše možnosti. Dříve nás vykukové strašili plameny pekelnými, dnes nás straší globálním oteplováním. Rozdíl veškerý žádný. I dnes se najdou zástupy lidí, kteří pod hrozbou jakéhosi imaginárního nebezpečí přistoupí i na ten sebevětší nesmysl.

Podívejte se třeba zrovna na tu biomasu. Ve jménu boje proti "oteplenému globání" tu osijeme širé lány jedovatou řepkou (po které slepne lesní zvěř). Řepku posečeme kombajny (emise) a s vynaložením nemalé energie (emise) z ní vyrobíme palivová aditiva. Výsledkem je soustavné znehodnocování zemědělské půdy, protože ona ta řepka neroste z ničeho, víme? Ta energie v ní se bere právě z půdy. To, co spálíme, už se půdě nikdy nevrátí. Ekologie? Hovadismus!

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky