Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Judithgate: V IPCC byl jen jediný solární fyzik!

Sluneční aktivitou se prý oteplování nedá vysvětlit. Protože prý sluneční činnost už půl století stagnuje. Říká konsensus milionů vědců? Ne. Je to jen jediná osoba. Jmenuje se Judith.

(Foto: Judith Lean)

Alarmisté stále strkají hlavu do písku a odmítají uznat, že lidmi způsobená klimapokalypsa byl jen vědecký podvod: "To jako vážně máme uvěřit, že miliony vědců z více jak stovky států celého světa a desítky tisíc výzkumných ústavů jsou jedno velké globální spiknutí - ale jděte... Nebo si snad myslíte, že miliony vědců cosi "přehlédli"?" (Mike Kaulbars: Letter to a Climate "Skeptic". Červen 2010.)

Tak miliony vědců, jo? Konsensus tisíců špičkových expertů? Kde jste ta čísla vzali? Ať počítám jak počítám, já se dopočítal jen k jedničce.

Na nátlak Stephena McIntyra IPCC dala na web, jaké připomínky měli recenzenti k Čtvrté zprá IPCC 2007. V kontextu naší otázky je zajímavá připomínka zástupce norské vlády k druhé kapitole Pracovní skupiny I (o slunečním záření).

(Poznámka 2-26 vznesená zástupcem norské vlády, pozn. č.2018-42  Expert and Government Review Comments on the Second Order Draft)

„Vyzývám IPCC, aby přehodnotila, zda má být mezi vedoucími autory tak důležité kapitoly opravdu jen jediný solární fyzik. Zejména proto, že závěr této části o vlivu sluneční aktivity na klima závisí na jediné studii, ve které právě Judith Lean je spoluautorem. Soudím, že této studii - ne že by nemohla být správně - se přikládá příliš velká váha.“

 

Jak už jsem psal jinde (článek ACRIM vs PMOD), Judith Lean spolu s Clausem Fröhlichem má na svědomí skandální přepsání grafů sluneční aktivity. Satelity ukazovaly, že TSI (měřeno ve Wattech) mezi lety 1986 a 96 vzrostla asi o třetinu. Než si grafy vzala do prádla Judith a Claus. (Upřesnění na žádost p. Metelky: je tím myšleno W/m2 a třetinu toho, jak TSI kolísá mezi minimem a maximem slunečních skvrn v rámci 11-letého solárního cyklu - viz graf. 3 zde).

Lidé, kteří měli satelity na starosti a vytvářeli původní grafy (nejlepší světoví astrofyzici: Doug Hoyt, Richard C.Willson) marně proti manipulacím protestovali.

Willson: "Fröhlich provedl změny, které jsou nesprávné a nelegální... Neměl přitom dostatečné znalosti Nimbus7 ani k němu neudělal žádné vlastní výpočty... PMOD kompozit se hodí těm, kdo tvrdí, že za globální oteplování mohou hlavně antropogenní příčiny."

Doufám, že Batman... totiž tajemný hacker FOIA, který stal za Climategate... co nejdříve hackne Juditin počítač. Předpokládám, že tam najdeme nějaký e-mail ve stylu: "Právě jsem použila ten trik... na zakrytí růstu sluneční aktivity."

A najednou právě tahle Judith dostane funkci nejvyšší autority a vrchního arbitra v otázce sluneční činnosti.

Od kdy je zvykem hlavního podezřelého jmenovat vyšetřovatelem v jeho vlastním případu? Krom toho jde o hrubé porušení pravidel klasických detektivek (páter R.Knox, 1929, Pravidla psaní detektivek, pravidlo sedm)

Volné pokračování Judithgate: Mendozagate

IPCC posuzovala vývoj sluneční aktivity, aniž by se zeptala solárních fyziků a astronomů. Stejně to plánují dělat v Páté zprávě (AR5). V červnu 2010 zveřejnili (zde) jména pracovníků pro příští zprávu IPCC a jestli jsem počítal dobře, tak v kapitole o Slunci je opět prakticky jediný solární fyzik (Blanca Mendoza, jedna její studie zde). Vedoucím kapitoly je Hansenův kolega Shindell z GISS, což mne důvěrou moc nenaplňuje.

Zato lidí, kteří se nimrají v absurdních klimatických modelech, je tam tolik, že by se dali přehazovat vidlemi. Přitom je to k ničemu - dosud neznáme všechny zpětné vazby v klimatickém systému, tudíž není co modelovat.

 

Záhada zmizelého grafu

Protože se astronomů neptali, tak toho v IPCC o Slunci moc nevědí. Proto jsou pasáže o sluneční aktivitě ve zprávách IPCC tak hubené a krátké.

Zatímco jinde IPCC grafikou hýří, v AR4 nenajdete jediný graf kosmické radiace, délky solárního cyklu ani geomagnetismu. Což je zvláštní, protože jsou to indikátory sluneční aktivity. A já přitom myslel, že zprávy IPCC by měly být komplexní úplné shrnutí aktuálního vědeckého poznání. Hm.

Ono to asi bude tím, že tyto indikátory říkají to, co alarmisté nechtějí slyšet. Říkají, že sluneční činnost v 70-90.letech stoupala a globální oteplení (celé nebo jeho značná část) se dá vysvětlit přirozeně. Ne vinou člověka.

IPCC tyto grafy asi schválně před čtenáři schovala podle zásady "hide the decline" (tady spíše "hide the rise"). Aby nenarušovaly strašidelný dojem blížícího se konce světa a "nemátly" čtenáře (takhle IPCC vážně uvažuje - viz).

Mít u toho nějaké astronomy, kteří by odmlouvali, by alarmistům bylo jen na obtíž.

 

 

Kdyby IPCC vedle sebe v solární kapitole uvedla otevřeně tyto grafy, každému čtenáři by bylo jasné, že globální oteplování z let 75-98 bylo  - very likely - přirozené, normální, způsobené (zcela či téměř zcela) Sluncem. Jenže to alarmisté nechtějí. Jejich hnutí by rázem ztratilo svůj raison d'etre. I existence IPCC by vypadala najednou absurdní a zbytečná. Přece si pod sebou nepodříznou sami větev... 

Modely, ve kterých chybí Slunce

Nepodložené fámy z IPCC se bohužel šířily jako virus. Pomocí citací. Vědci z celého světa IPCC citovali v domnění, že jde o seriozní vědu. Obětí těchto IPCC mystifikací se stali i čeští klimatologové Metelka a Tolasz, kteří o zprávu IPCC 2007 opírali svou studii "Klimatické změny - fakta bez mýtů" (2009) a právě toto tam o Slunci tvrdí.

Naši klimatologové by měli IPCC žalovat. "My jsme se opírali o zprávy IPCC v dobré víře ... a jak teďka vypadáme?!"

vygumovala

 

Návod (pro lidi, kteří chtějí pracovat v IPCC):

a) Vynulujete jeden přirozený klimatický faktor. Zfixlováním grafů. 

b) Rovnice vám pak samozřejmě nevychází. Něco v nich chybí.

c) Za příčinu nesouladu označíte člověka nebo boha nebo strašidla (nebo jinou entitu, na kterou to chcete hodit).

d) Od obviněného inkasujete pokuty. Tzv. klimatický dluh.

 

Závěr:

Kolosální závěry IPCC o vlivu člověka na klima - a gigantické plány na předělání celé energetiky kvůli uhlíkové stopě - stojí a padají s otázkou, jak velká byla sluneční aktivita. Přesto této otázce IPCC věnovala minimální prostor (jen pár kratičkých odstavců). A vše založila na "konsensu" jediného astronoma, který souhlasil sám se sebou.

(Video: Po Almoragate, Judithgate a po tom jak dopadl Citizen Audit působí Pachauri jako nepodařený komik)

Ceterum autem censeo IPCC esse delendam.

 

 ================================================

DODATEK: SVĚTOVÝ SKANDÁL

Tento můj článek o Judithgate, ač napsán česky, si nějakou záhadnou cestou našel cestu na světové anglické zpravodajské servery a stal se hotovou senzací (goes viral). Jako nová Climategate.

Antigreen: A "consensus" of one! The IPCC gets more amusing by the day

AustralianClimateMadness: Scientist agrees with herself - creates "consensus"  

Zdá se, že hned v den publikace tuto zprávu přeložil anglický blog Hockey SchtickIPCC "Consensus" on Solar Influence was Only One Solar Physicist who Agreed with Her Own Paper

Jde o podrobný překlad (včetně grafů) vytvořený pomocí automatického překladače - to musela být docela dřina. Tuto zprávu pak převzal zpravodajský server Climate Realists.

Posléze napsal o tomto skandálu článek známý publicista John O'SullivanNew Global Warming Scandal: 'Consensus' on Sun is One Expert

John O'Sullivan píše:  "Skandál Judithgate otřásá blogosférou. Tato zpráva se na skeptických webech rychle šíří a otiskl ji i přední blog "Climate Realists".

Další média přebírají nejčastěji Sullivanův článek: Prison planet, Climate Change Fraud, Canada Free Press.

A hlavně tuto zprávu dal na titulní stránku nejčtenější klimaskeptický zpravodajský server Climatedepot.com, který řídí pravá ruka US senátora Inhofeho, Marc Morano (viz screenshot). Tímto zdravím Marca do Washingtonu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Když vidím takový ohlas, přeložil jsem tento článek o Judithgate i do angličtiny (klimaskeptik.cz/english).  

Aspoň se ve světě zase o nás Češích ví.

Kdo ví, možná v nějaké vzdálené alternativní dimenzi o tom píšou i mainstreamová média jako CNN. Trvalo dva měsíce, než si všimli skandálu Himaláje 2035/2350. A o Climategate moc nepíší ještě ani dnes. O ČT24 ani nemluvím.

 

Více na www.klimaskeptik.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K dalšímu čtení

Kremlík. Jak vymazat 30 let ochlazování

Kremlík. Prdící ovce ohrožují magnetické pole Slunce?

Kremlík. ACRIM vs PMOD

Kremlík. Natahování solárního cyklu na skřipec

Metelka, Tolasz: Klimatické změny - fakta bez mýtů" (2009)

Autor: Vítězslav Kremlík | čtvrtek 24.6.2010 10:02 | karma článku: 32,46 | přečteno: 5053x
  • Další články autora

Vítězslav Kremlík

Děti šly do kina na pohádku o Barbie a dostaly feministickou přednášku

"Jestli si dáte panáka pokaždé, kdy zazní slovo patriarchát, budete před koncem filmu na šrot," vyjádřil se o filmu Barbie Elon Musk.

27.7.2023 v 9:24 | Karma: 19,30 | Přečteno: 482x | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Varování: Na Facebooku řádí falešný Kremlík

Kremlík se zbláznil a začal se zapojovat do nesmyslných diskusí pod články na Facebooku? Ne, to se jenom za něho vydává nějaký hacker či troll.

5.5.2022 v 8:30 | Karma: 20,30 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost

Vítězslav Kremlík

Covid jako generální zkouška na klimatický lockdown

Za Covidu si klimatičtí aktivisté pochvalovali, jak hezky klesají emise, když si na obyvatelstvo pořádně došlápnete. A když už si lidé na ztrátu osobních svobod tak nějak zvykli, proč to měnit?

10.11.2021 v 8:32 | Karma: 33,04 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Myslíte při sexu... na klima? A ví o tom vaše žena?

Na co myslíte při sexu? No fuj. Že se nestydíte. Uvědomělý občan by měl myslet na uhlík, na planetu. A ne na nějaké nemravnosti.

9.11.2021 v 10:03 | Karma: 35,23 | Přečteno: 1028x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Podle autorů zeleného údělu se v Hondurasu žije lépe než v Německu

Happy Planet Index nehodnotí životní úroveň států podle HDP, ale podle...uhlíkové stopy. Takže čím horší energetická chudoba, tím je země "šťastnější". No panejo. To se máme na co těšit.

6.11.2021 v 9:36 | Karma: 33,57 | Přečteno: 948x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Čínský president asi vypíše soutěž o největšího idiota

Čína sice otevírá jednu uhelnou elektrárnu za druhou, ale klimatickou politiku Západu nikdy nezpochybňuje.

3.11.2021 v 9:49 | Karma: 36,38 | Přečteno: 1185x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Sháním hackera, aby software auta natartoval i bez Adblue

Proč by se doprava měla zastavit kvůli nedostatku AdBlue? Auta její k ničemu nepotřebují. To jen škodlivý malware motor zablokuje, protože to nařizuje nějaký předpis z Brusele.

29.10.2021 v 9:34 | Karma: 35,05 | Přečteno: 1048x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Kapitán Kirk pokárán za dobývání vesmíru

William Shatner proslul rolí kapitána Kirka z kosmické lodi Enterprise v seriálu Star Trek. Teprve letos se ve věku devadesáti let ale podíval do vesmíru doopravdy. Vezla ho raketa společnoti Blue Origin podnikatele Jeffa Bezose

28.10.2021 v 9:16 | Karma: 27,03 | Přečteno: 447x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Jak z energetické krize: Jezděte na víno a sýr

Když nemají chléb, ať jedí koláče. Když zdražují energie, ať jezdí na víno se sýrem. Tak se uskromňuje princ Charles v Anglii, aby nám šel příkladem. Před blížící se klima konferencí v Glasgow se o své rady podělil s novináři BBC.

27.10.2021 v 11:22 | Karma: 32,05 | Přečteno: 768x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Kreditní karta, která vás bude automaticky pérovat

Když se prohřešíte proti klimatu, karta se vám prostě vypne a už si nic nekoupíte. No není to skvělé?

26.10.2021 v 9:26 | Karma: 24,58 | Přečteno: 501x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Covid zvýšil roční úmrtnost... na míru dříve běžnou

V roce 2020 (v éře covidu) v USA zemřelo 828,7 osob na sto tisíc obyvatel. V roce 2000 to bylo 869 osob na sto tisíc obyvatel. A třeba v roce 1970 to bylo 1222,6 osob na sto tisíc obyvatel.

22.10.2021 v 9:46 | Karma: 27,83 | Přečteno: 1057x | Diskuse| Věda

Vítězslav Kremlík

Zelená zima přichází

"The winter is coming,“ slogan ze seriálu Hra o trůny, kde se ovšem míní zima, která může trvat mnoho a mnoho let.

20.10.2021 v 10:09 | Karma: 35,74 | Přečteno: 986x | Diskuse| Ekonomika

Vítězslav Kremlík

V Davosu plánují využít epidemii k "velkému resetu"

Využijme epidemii k "Velkému resetu" světové ekonomiky. Toto zní ze světového ekonomického fóra v Davosu. Jejich kyberpunková vize nemá s ekologií nic společného. Zato spolehlivě vyděsí každého čtenáře science fiction.

10.7.2020 v 10:37 | Karma: 40,36 | Přečteno: 5400x | Diskuse| Ekonomika

Vítězslav Kremlík

Dostane virus Nobelovku za ekologii?

Karanténa přinesla uzavřené továrny i letiště. Vliv ekonomické krize na CO2 je ale prakticky neviditelný.

26.5.2020 v 10:00 | Karma: 23,16 | Přečteno: 505x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Konec prokrastinace a kritického myšlení

Jak dopadne přednáška na téma "klimatické změny z pohledu kritického myšlení", když se autor v důsledku prokrastinace nestihne připravit.

29.1.2020 v 10:33 | Karma: 38,03 | Přečteno: 2169x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Světová média mlčí o útoku Antifa na konferenční středisko

Vrací se v Německu sedmdesátá léta s rudými teroristickými bojůvkami? A proč o tom světová média i po pěti dnech stále mlčí?

25.11.2019 v 10:36 | Karma: 43,50 | Přečteno: 3851x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Zpráva o stavu planety deset let od Climategate

Deset let od aféry Climategate klima rozděluje společnost více než kdy dříve. Zatímco záškoláci a duševně postižená holčička dělají symbolická gesta, obyčejní lidé demonstrují v ulicích proti zelenému zdražování.

13.11.2019 v 10:37 | Karma: 40,92 | Přečteno: 2173x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Rebelie proti neexistujícímu „šestému masovému vymírání"

Gail Bradbrooková říká, že nápad založit Extinction Rebellion dostala, když byla zdrogovaná, tedy pod vlivem psychedelik. Dnes volá po tom, aby se rebelové masivně zfetovali halucinogenními látkami. Což mnohé vysvětluje.

11.10.2019 v 9:23 | Karma: 37,86 | Přečteno: 1593x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Praha: Strašidelný mrakodrap "Titanik" jako varování před dobou ledovou?

Známý umělec David Černý pro firmu Trigema navrhl na Nových Butovicích u metra 135 m vysokou budovu ve tvaru vraku lodi zamrzlé v ledu.

27.9.2019 v 9:52 | Karma: 30,31 | Přečteno: 1582x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Maso a létání by mělo být jen pro bohaté

Báječný nový svět, který nám budují uvědomělí progresivisté, se až nápadně podobá starému dobrému feudalismu. Věci, které dnes jsou běžně dostupné, by měly v budoucnosti být opět luxusem jen pro bohaté.

24.9.2019 v 9:52 | Karma: 43,62 | Přečteno: 3470x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky