Zjevení Svaté Gréty aneb Dětská křížová výprava s.r.o.

5. 08. 2019 9:58:49
Nejprve křehké dívce přivodili duševní poruchu tím, že ji v útlém dětství vystavili apokalyptickému brainwashingu jako v nějaké sektě. A pak ji klimatická mafie využila k získávání investic na zelený byznys.

Grétě samotné je těžko něco vytknout. Umí dobře přednášet, udržuje oční kontakt s publikem, a má brilantní anglickou výslovnost.Věřím, že to myslí upřímně a slzy v jejím projevu v EU parlamentu nebyly hrané. Těžko ji vinit, že se nechala napálit. Je ve věku, kdy mnozí stěží umí recitovat básničky a nedostala šanci naučit se samostatnému myšlení. Přístup k objektivním informacím jí nikdo nedovolí.

Gréta vyrůstala v prostředí vzdělaných liberálních elit (matka operní pěvkyně, otec filmař), kde je klimatické náboženství společenská povinnost stejně jako nosit kravatu do divadla. Dívčina matka Malena Ernmanová v roce 2017 dokonce dostala za své uvědomělé názory cenu „Ekologický hrdina“ od ekologické korporace WWF. Tito rodiče nepochybně apokalyptické hrůzy vtloukali do hlavy i své dceři. Osobně bych na takové sadisty poslal sociálku. Když u dívky propukla obsesivně kompulzivní porucha (OCD), nemohla se neprojevit obavou o uhlíkové znečištění. Lidé s OCD bývají posedlí nějakým úkonem. Často to nějak souvisí právě s čistotou a pořádkem – stokrát za den utřít okno, kontrolovat stokrát za den zda nekape kohoutek.

Souhra náhod, která pak udělala z Gréty celebritu, je až neuvěřitelná.

V srpnu 2018 Grétina matka vydává memoáry „Scény od srdce“, kde líčí, jak strach z klimatické změny přivodil Grétě duševní chorobu. Čirou náhodou právě 20. srpna 2018 (čtyři dny před vydáním knihy) z ničeho nic Grétu napadlo jít stávkovat před parlament. O jejím posedáváním před budovou by se nikdo nedozvěděl nebýt toho, že tam – opět čirou náhodou - poslala profesionálního fotografa jedna marketingová agentura. Foto a virální tweet vypustila neziskovka We Don’t Have Time (projekt pana Ingmar Rentzhoga z marketingové agentury Laika Consulting). A další shodou náhod už týž de odpoledne byla Gréta na titulní straně novin Dagens Nyheter.

Vlastně ona to zase taková náhoda nebyla.

Koho vůbec napadlo, aby děti stávkovaly? V květnu 2018 Gréta vyhrála ocenění ze esej o ekologii v novinách Svenska Dagbladet. Aktivista Bo Thorén z organizace Fossil Free Dalsland oslovil výherce s návrhem zorganizovat „školní stávku“. Po vzoru Ameriky, kde děti vyšly do stávky proti zbraním - po střelbě ve škole v Parklandu na Floridě. Nikdo ale zájem neprojevil, jen Gréta se prý rozhodla do toho jít, sama. Právě Thorén informoval Rentzhoga, že Gréta bude sedět před parlamentem.

Rentzhog se s Grétinou matkou potkal počátkem května 2018 na klimatické konferenci zvané „klimatický parlament“. Tou dobou se už vědělo, jakou knihu operní pěvkyně píše (díky interview v dubnu). Ti dva si tedy měli o čem povídat.

Dodejme, že Rentzhog byl v březnu 2017 vyškolen Al Gorem v jeho výcvikovém táboru „Climate Reality Projekt“ v Denveru a je mezi funkcionáři jeho evropské pobočky. Školení mělo výsledky. Na podzim 2017 založil neziskovku „Už nemáme čas“ (We Don’t Have Time), která na Den země 22. dubna 2018 (zdroj) spustila stejnojmennou kampaň. S ambiciozním cílem stát se největším internetovým projektem o klimatu (cíl: 100 milionů uživatelů na internetu).

WDHT navrhuje na sociálních sítích zavést systém „lajků“ (hodnocení) pro firmy a politiky podle toho, zda se podřizují klimatickému náboženství. Podobá se to čínskému systému sociálního kreditu, kde poddaní, kteří mají nějaký hřích proti režimu a mají „trestné body“, si nemohou koupit ani lístek na vlak.

Pár dnů před tím, v květnu 2018, Rentzhogovu marketingovou agenturu Laika Consulting AB koupila crowdfundingová platforma FundedByMe. Díky čemuž Laika mohla zdvojnásobit svou síť investorů na téměř 250 tisíc členů a stala se největší ve Skandinávii.

V květnu 2018 se stal Rentzhog jedním z ředitelů think-tanku Global Utmaning (Global Challenge), kde sedí zástupci vládnoucí třídy Švédska. Včetně předsedy místní pobočky Římského klubu (pan Anders Wijkman). Zakladatelka Global Utmaning je Kristina Persson, bývalá viceguvernérka švédské centrální banky. Je tu také bývalá vicepresidentka energetického gigantu ABB (Catherina Nystedt Ringborg). President největšího švédského vazu zaměstnavatelů (Petter Skogar) a předseda svazu pracovníků ve stavebnictví (Johan Lindholm). Rentzhog sám od června 2017 sedí ve správní radě realitní firmy Svenska Bostadsfonden, která podniká v nemovitostech.

Celý podzim a zimu 2018 byla Gréta tváří Rentzhogovy kampaně We Don’t Have Time, která využívá sociální média k získávání investorů pro různé „zelené“ projekty. Firma tak získala miliony. WDHT Grétu dokonce uváděla mezi svými poradci (youth advisers). Když se počátkem roku 2019 o tom dověděli novináři a označili to za zneužívání dívky k byznysu, Thurnbergovic rodina se od Rentzhoga distancovala.

Grétino stávkování tedy nebylo vůbec spontánní reakce na horké léto 2018. Bylo naplánováno profesionálními marketéry zeleného byznysu dávno před tím. Rodiče nejprve křehké dívce zřejmě přivodili duševní poruchu tím, že ji v útlém dětství vystavili apokalyptickému brainwashingu jako v nějaké sektě. A pak ji klimatická mafie využila k získávání investic na zelený byznys.

Reference:

O psychiatrickém rozměru klimatické změny jsem psal už v článku .... Strach z oteplování přivádí lidi na psychiatrii a děsí děti (2012). Ve snu by mě nenapadlo, že jeden z těchto pacientů se stane světovou ikonou klimatického hnutí.

Asi nejlépe je vše popsáno zde (Who is Greata Thurnberg and Why You and Diane Feinstein Should Care) a zde (The Manufacturing of Greta Thurnberg).

https://blog.friendsofscience.org/2019/04/27/greta-inc/

http://eu-chronicle.eu/2019/03/abuse-of-greta-by-pr-firm/

https://quillette.com/2019/04/23/self-harm-versus-the-greater-good-greta-thunberg-and-child-activism/

https://standpointmag.co.uk/issues/june-2019/gretas-very-corporate-childrens-crusade/

https://www.politiq.cz/2019/02/05/greta-thunbergova-nikdo-ji-neridi-je-skvela-sama-o-sobe/

https://www.eodborar.cz/Articles/347-boj-za-klima-ale-jdete-naopak-velice-dobry-kseft-greta-thunberg-je-pro-rodice-slepice-snasejici-zlate-vejce.aspx

https://www.commondreams.org/views/2019/02/03/response-lies-and-hate-let-me-make-some-things-clear-about-my-climate-strike

Autor: Vítězslav Kremlík | pondělí 5.8.2019 9:58 | karma článku: 44.47 | přečteno: 7390x

Další články blogera

Vítězslav Kremlík

Děti šly do kina na pohádku o Barbie a dostaly feministickou přednášku

"Jestli si dáte panáka pokaždé, kdy zazní slovo patriarchát, budete před koncem filmu na šrot," vyjádřil se o filmu Barbie Elon Musk.

27.7.2023 v 9:24 | Karma článku: 19.30 | Přečteno: 475 | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Varování: Na Facebooku řádí falešný Kremlík

Kremlík se zbláznil a začal se zapojovat do nesmyslných diskusí pod články na Facebooku? Ne, to se jenom za něho vydává nějaký hacker či troll.

5.5.2022 v 8:30 | Karma článku: 19.91 | Přečteno: 646 | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Covid jako generální zkouška na klimatický lockdown

Za Covidu si klimatičtí aktivisté pochvalovali, jak hezky klesají emise, když si na obyvatelstvo pořádně došlápnete. A když už si lidé na ztrátu osobních svobod tak nějak zvykli, proč to měnit?

10.11.2021 v 8:32 | Karma článku: 33.04 | Přečteno: 1105 | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Myslíte při sexu... na klima? A ví o tom vaše žena?

Na co myslíte při sexu? No fuj. Že se nestydíte. Uvědomělý občan by měl myslet na uhlík, na planetu. A ne na nějaké nemravnosti.

9.11.2021 v 10:03 | Karma článku: 35.18 | Přečteno: 1028 | Diskuse

Další články z rubriky Životní prostředí a ekologie

Milan Smrž

Otevřený dopis k referendu o větrných turbínách v Líšťanech u Loun

Dne 22.března proběhlo v obci Líšťany na Lounsku referendum o výstavbě větrných elektráren. Jen třetina hlasovala pro. Doufejme, že občané za dva roky názor změní. Nebo budeme raději spoléhat na drahou jadernou energii?

24.3.2024 v 9:47 | Karma článku: 8.68 | Přečteno: 538 | Diskuse

Milan Smrž

Také jste proti Green Dealu?

Protesty zemědělců v Evropě i mnoho příspěvků na sociálních sitích nesou pečet protestu proti Green Dealu. Kdo tomu tleská?

3.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 21.26 | Přečteno: 6056 | Diskuse

Petr Hariprasad Hajič

Baterky, kam se podíváš

Poslední dekáda byla ve znamení obrovského nárůstu výroby baterií, tedy lépe řečeno, akumulátorů. Připadá mi to jako druhá elektrifikace. Na baterie bude po čase zřejmě všechno.

3.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 6.42 | Přečteno: 342 | Diskuse

Petr Hariprasad Hajič

Tak co hoši a holkiíí, jakxte na tom s tem vodíkem?

Zelená vodíková produkce je další dílek do dekarbonizační skládačky udržitelného rozvoje. Byla jen otázka času, kdy na vodík dojde v praxi a loni nastala úplná exploze publicity. Toto třaskavé téma stojí za pozornost.

1.3.2024 v 8:21 | Karma článku: 7.44 | Přečteno: 293 | Diskuse

Vašek Brynda

Co je eko kůže a proč je pravá kůže ekologičtější?

Není to tak dávno, kdy se na trhu objevily pojmy, jako je eko kůže a veganská kůže. Mnoho lidí znejistělo a začalo považovat pravou kůži za neekologickou, a naopak slepě opěvovat tyto nové materiály. Jak je to ale skutečně?

19.2.2024 v 13:03 | Karma článku: 22.75 | Přečteno: 436 | Diskuse
Počet článků 403 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2787

Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...